پسابندر؛ چشم رصدگر ارتش در دریای عمان با تجهیزاتی مدرن

به گزارش مجله باهام، خبرنگاران: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در سواحل جنوب شرقی اقدام به احداث یک پایگاه دریایی نموده است، پایگاهی که استقرار آن در مدخل ورودی دریای عمان آن را در موقعیت استراتژیکی قرار داده است.

پسابندر؛ چشم رصدگر ارتش در دریای عمان با تجهیزاتی مدرن

با تور عمان از نگین خاورمیانه دیدن کنید.

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرنگاران، اواخر سال گذشته بود که امیر سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش از تأسیس یک پایگاه مهم دریایی در جنوب شرقی آب های سرزمینی ایران یا همان سواحل مکران اطلاع داد. او این خبر را 29 بهمن ماه سال گذشته در یک همایش در منطقه چابهار داده بود.

آن طور که امیر سیاری گفته بود، این پایگاه دریایی جزو منطقه دریایی کنارک محسوب خواهد شد و نیروی دریایی ارتش پیش از این در این مناطق حضور نظامی نداشت، اما امروز برای دفاع از منافع و منابع آبی کشورمان در این منطقه حضور خواهد داشت.

فرمانده نیروی دریای ارتش وظیفه این پایگاه را کنترل رفت و آمدها اعلام نموده و گفته بود، با حضور نیروی دریایی در این منطقه، باید از این به بعد با اشراف بیشتری بتوانیم رفت و آمدها در منطقه را کنترل کنیم.

پسابندر، روستایی کوچک در حاشیه سواحل دریای عمان و در منطقه صفر مرزی ایران و پاکستان واقع شده است.

امیر سیاری سواحل جنوب شرقی را از مهمترین سواحل ایران می داند

در حال حاضر ارتش جمهوری اسلامی ایران در سواحل دریای عمان چندین پایگاه دریایی در اختیار دارد که بعضی از آنها نقش منطقه دریایی را ایفا می نمایند. منطقه دریایی کنارک، پایگاه دریایی رأس میدانی و حالا پایگاه دریایی پسابندر جزو چند پایگاه مهم ارتش ایران محسوب می شوند.

قرار است که بر اساس اعلام دریادار سیاری، از این پایگاه جهت تأمین و پشتیبانی یگان های اعزامی به آب های آزاد و بین المللی نیز استفاده گردد.

اما بر اساس آنچه اخیراً معاون مهندسی نیروی دریایی ارتش اعلام نموده، احداث باند پهپاد، استقرار یگان هوادریا، حوضچه و تأسیسات دریایی و موشکی و آماده سازی زیرساخت های اولیه برای یگان های تکاور از جمله اقداماتی است که در راستای ارتقای توان ارتش در سواحل جنوب شرقی به ویژه پایگاه دریایی پسابندر صورت گرفته است.

اصولاً استقرار پهپاد در یک پایگاه نظامی یا دریایی، نشانگر این است که این پایگاه مأموریت دفاع هوایی و رصد هوایی تحرکات دشمن را هم به عهده دارد و استقرار تجهیزات مدرن از جمله تجهیزات پهپادی و موشکی در پایگاه پسابندر، ویژگی متمایز نماینده این پایگاه محسوب می گردد.

در این میان، شاید پسابندر از اهمیت ویژه تری نسبت به بقیه پایگاه ها برخوردار باشد؛ براساس برآوردی که سازمان های بین المللی در سال 2006 انجام داده اند، روزانه چیزی حدود 16.5 تا 17 میلیون بشکه نفت خام به وسیله تنگه هرمز و دریای عمان از منطقه خارج و به سرتاسر جهان صادر می گردد.

از سوی دیگر، آمریکا در بعضی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، پایگاه دریایی دارد. پایگاه دریایی بحرین که در آن ناوگان پنجم نیروی دریایی ارتش آمریکا مستقر است، شاید مهمترین پایگاه نظامی این کشور در جنوب خلیج فارس باشد.

موقعیت پسابندر در دیواره خلیج گواتر و نقطه صفر مرزی

اما ویژگی مهم این پایگاه آنجا تعیین تر می گردد که این پایگاه در منطقه مدخل ورودی دریای عمان مستقر شده است و ازآن جایی که همه کشتی های جنگی، باربری و نفتکش ها فقط می توانند به وسیله دریای عمان وارد منطقه شده و از جهت تنگه هرمز به خلیج فارس بروند، وجود یک پایگاه نظامی دریایی با تجهیزاتی مدرن در مدخل ورودی این دریا، موقعیت استراتژیک آن پایگاه را نشان می دهد یعنی همان موقعیتی که امروز پایگاه دریایی پسابندر داراست.

حالا با توجه به موقعیت خاص پسابندر، این پایگاه می تواند به راحتی با استفاده از تجهیزات راداری و گشت های دریایی و پهپادی، تمام رفت و آمدها به این منطقه مهم را رصد کند و بر همین اساس می توان پایگاه دریایی پسابندر را چشم رصدگری برای رصد تمام تحرکات مالی و نظامی در مدخل ورودی دریای عمان و حتی پایش برنامه های دشمن برای حضور نظامی در منطقه خلیج فارس نامید، البته استقرار رادارهایی از جنس سپهر نیز می تواند برد رصدگری این پایگاه را بیشتر کند.

گزارش از حسین دلیریان

منبع: تسنیم
انتشار: 10 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 294

به "پسابندر؛ چشم رصدگر ارتش در دریای عمان با تجهیزاتی مدرن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پسابندر؛ چشم رصدگر ارتش در دریای عمان با تجهیزاتی مدرن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید