طلاق در دوران بارداری
به گزارش مجله باهام، در طلاق توافقی مساله باردار بودن زن امری مهم تلقی می گردد و باید مواردی همچون نفقه زن باردار، نحوه نگهداری فرزند، وضع حمل مادر و هزینه های آن که به طور کامل بر عهده پدر فرزند است معین و معین گردد.

طلاق در دوران بارداری از جمله مسائلی است که در قانون مطرح شده و مانعی برای آن وجود ندارد. از نظر قانون امکان طلاق زن باردار وجود دارد و فرقی نمی نماید که طلاق از چه نوعی باشد. در خبرنگاران مراحل طلاق در دوران بارداری آنالیز شده است.
طلاق توافقی در دوران بارداری
طبق قانون حمایت از خانواده، برای ثبت طلاق، سردفتر باید گواهی بارداری زن را درخواست کند. در واقع برای تشخیص اینکه زن در هنگام طلاق باردار است یا خیر این گواهی دریافت می گردد. بنابراین در طلاق توافقی مساله باردار بودن زن امری مهم تلقی می گردد و باید مواردی همچون نفقه زن باردار، نحوه نگهداری فرزند، وضع حمل مادر و هزینه های آن که به طور کامل بر عهده پدر فرزند است مورد آنالیز قرار گیرد. همچنین باید مشخص کرد که پس از طلاق، سرپرستی و حضانت فرزند بر عهده پدر یا مادر است. در واقع کلیه حقوق اقتصادی زن به صورت کامل مشخص گردد. اگر فرزندی که از زن باردار متولد می گردد پس از طلاق، پدر نداشته باشد یعنی پدر او فوت کند یا به دلایلی حضور نداشته نباشد، مسئولیت پرداخت نفقه با پدربزرگ پدری است و جد پدری به موجب قانون می تواند سرپرستی و حضانت فرزند را بر عهده داشته باشد.
نفقه و عده زن باردار
طبق قانون و مطابق با نظر کلیه مراجع، عده طلاق زن تا زمان وضع حمل است. به طور مثال اگر طلاق در ماه اول بارداری انجام گردد، عده زن حدود هشت ماه و تا زمان وضع حمل است. یا اینکه اگر طلاق زن باردار در ماه هفتم بارداری انجام گردد، عده طلاق حدود دو ماه خواهد بود. بنابراین در هر حال عده طلاق زن باردار تا زمان زایمان است که در این دوران یعنی تا زمان زایمان به وی نفقه تعلق می گیرد. ضمناً زن پس از وضع حمل می تواند بلافاصله با فرد دیگری ازدواج کند.
نحوه طلاق توافقی در دوران بارداری
در تنظیم دادخواست برای دادگاه، تفاوتی بین دوران بارداری با دوره دیگری نیست. برای پذیرش دادخواست طلاق توافقی توسط دادگاه خانواده، زن و مرد ضروری است ابتدا به مراکز مشاوره خانواده که قوه قضاییه معرفی می نماید مراجعه نمایند و در صورتی که پس از حداقل دو جلسه مشاوره، دو طرف همچنان برای طلاق مصمم باشند، با گواهی عدم انصراف، به دادگاه خانواده مراجعه می نمایند. پس از ارجاع پرونده به یکی از شعب دادگاه خانواده، گواهی عدم امکان سازش را برای اجرای صیغه طلاق صادر می نماید.
مدارک لازم برای ارائه دادخواست طلاق
اصل کارت ملی و شناسنامه زن و مرد
اصل سند ازدواج دائم یا رونوشت آن در صورتی که سند ازدواج مفقود شده باشد.
گواهی ثبت نام در سامانه سراسری ابلاغ الکترونیک قوه قضاییه
گواهی عدم انصراف از طلاق که توسط مراکز مجاز مشاوره خانواده صادر می گردد.
توافق نامه طلاق توافقی در دوران بارداری که حقوق اقتصادی زن، شرایط حضانت فرزند و توافق بر نحوه دیدار فرزند و پرداخت نفقه وی، مشخص تکلیف درباره جهیزیه، مهریه و نفقه معوقه و همچنین سایر حقوق اقتصادی زن را که باید به دادگاه ارائه گردد مشخص می نماید.
آثار و نتایج طلاق توافقی در دوران بارداری
1. شرایط حضانت و دیدار فرزند طبق توافق زن و مرد مشخص می گردد.
2. امکان صلح و سازش در حقوق اقتصادی و به دست آوردن حضانت فرزند برای زن وجود دارد.
3. حقوق اقتصادی زن طبق توافق دو طرف مشخص خواهد شد.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با عواقب عدم پرداخت نفقه مجازات عدم پرداخت نفقه چیست؟ را مطالعه کنید.
منبع: پیام دلتا