خواص آووکادو (خواص و مضرات میوه آووکادو چیست؟)
به گزارش مجله باهام، خواص آووکادو (Avocado) شامل کاهش چربی خون، پیشگیری از سرطان و سکته است. افرادی که به لاتکس حساسیت دارند، بایستی در مصرف این میوه احتیاط نمایند.
آووکادو میوهای گلابی شکلبا طعم و خصوصیاتی شبیه انبه و هسته ای به قطر 3 تا 5 سانتیمتر است. قسمتهای مورداستفاده این میوه بخش گوشتی میوه است و در طب سنتی از برگ و هسته آن نیز در درمانبیماری ها استفاده میشود.
ترکیبشیمیایی و ارزش غذایی آووکادو
آووکادو یکیاز چربترین میوه های بوده (20 بربر سایر میوه ها چربی دارد) و 70 تا 80 درصد کالریآن مربوط به محتویات چربی مفید آن میباشد. این میوه منبع بسیار خوبی برای ویتامینهای K، C، B6، E،اسید فولیک، پروتئین گیاهی، فیبر غذایی، مس و پتاسیم است.
جدول ارزش غذایی و خواص آووکادو
مواد و محتویات | مقدار (در 100 گرم) |
انرژی | 185 کیلو کالری |
چربی | 19/4 |
کلسترول | 0 |
پروتئین | 2/6 گرم |
کربوهیدرات | 8/3 گرم |
قند | 0/8 گرم |
فیبر | 6/7 گرم |
نمک | 15 میلی گرم |
پتاسیم | 400 میلی گرم |
کلسیم | 15 میلی گرم |
آهن | 0/5 میلی گرم |
منیزیم | 29 میلی گرم |
روی | 0 |
مس | 0/25 میلی گرم |
منگنز | 0/22 میلی گرم |
فواید و خواص آووکادو
آووکادو سرشار از مواد آنتی اکسیدان بوده و بسیار مغذی است. این میوه با وجودمقدار چربی بالا، مصرف آن نه تنها باعث افزایش چربی خون نمیشود بلکه در بیماراندیابتی غیر وابسته به انسولین باعث کاهش کلسترول نوع بد نیز شده است. همچنینبیشترین کاربرد این میوه در محصولات بهداشتی و آرایشی است. مهمترین خواص آووکادوبرای بدن عبارتند از:
- خاصیت پایین آورنده چربی خون (چربی موجود در آووکادو سطح LDL یا کلسترولبد را افزایش نمی دهد و برعکس باعث افزایشکلسترول مفید میشود.)
- ضد التهاب (این میوه حاوی موادی است که دارای خواص ضد التهابی هستند و به کاهشوزن و کاهش التهاب یاری مینمایند.)
- خاصیت نرم نمایندگی و ضد آفتاب طبیعی (آووکادو حاوی فیبر و ویتامین6 B بوده و منبع غنی ویتامین E است و از این رو مصرف آن برای سلامت پوست بسیار مفید است.)
- یاری به کاهش وزن و لاغری (مواد مغذی و ویتامینهای موجود در آووکادو می تواند درکاهش وزن موثر باشد).
- پیشگیری و یاری به درمان سرطان (ترکیبات موجود در آووکادو می تواند سلول های پیش سرطانیو سرطانی که عامل ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان دهان هستند را از بین ببرند.همچنین تحقیقات نشان داده اند که مصرف منظم آووکادو می تواند تا حد قابل ملاحظه ایخطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد .)
- پیشگیری از سکته (سطح بالای فولات موجود در این میوه می تواندخطر سکته قلبی را در افراد مستعد کاهش دهد .)
- درمان پیری زودرس (آووکادو حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می تواننداز پیری زودرس پوست جلوگیری نمایند .)
نکاتی در خصوص مصرف آووکادو
- سعی کنید میوه آووکادو را تازه مصرف کنید و از خوردن پوسته و هسته آن خوددارینمایید.
- یکی از خواص آووکادو این است که میتوان آن را تا 7 روز در دمای اتاق و تا دوهفته در یخچال نگهداری کرد.
- پس از بریدن و یا پوست کندن این میوه ظرف چند ساعت و حتی چند دقیقه اکسید شدهو قهوهای رنگ میشود. برای جلوگیری از این حالتمیتوانید آن را قطعه قطعه نموده و داخل کیسهای ریخته وروی آن را آب بریزید و یک قاشق آبلیمو به ان اضافه نمایید.
- برای تسریع در رسیدن آووکادو میتوانید آن را درون پاکتی گزاشته و درب آنراببندید . گاز اتیلن آزاده شده باعث رسیدن میوه میشود.
مضرات آووکادو و توصیه های پزشکی
- علیرغم گسترده بودن خواص آووکادو، تمامی قسمتهای این میوه دارای مادهای به نام پرسین بوده که برای بسیاری از حیوانات خانگی ماندسگ، گربه، اسب و پرندگان سمی بوده و میتواند موجب مرگ آنها شود.
- افرادی که به لاتکس حساسیت دارند بایستی در مصرف این میوه احتیاط نمایند. چرا کهمی تواند شوک آنافیلاکتیک به بدنتان وارد کند. اگر آووکادو خوردید ودهانتان تورم کرد، کهیر زدید، تنفستان به مشکل خورد، یا در بلعیدن غذاها با مشکلمواجه شدید، سریعا به اورژانس مراجعه کنید .
- آووکادو میتواند باعث کاهش اثر داروهای ضد انعقادی از جمله وافارین شود و اینگروه از بیماران بهتر است از مصرف آووکادو خودداری نمایند.
گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران
منبع: setare.com