روابط ایران و چین از نظر تاریخی کم رنگ شده است

به گزارش مجله باهام، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در دیدار با یک هیئت چینی با ابراز تاسف از کم رنگ شده روابط ایران و چین از نظر تاریخی به دلیل کاهش ارتباطات زمینی، گسترش همکاری ها در حوزه میراث فرهنگی را سبب ایجاد شرایط پایدارتر برای همکاری در سایر عرصه ها دانست.

روابط ایران و چین از نظر تاریخی کم رنگ شده است

با تور چین سفری فراموش نشدنی را تجربه کنید.

به گزارش خبرنگاران به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سید محمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه در ملاقات با هیئت کمیسیون فرهنگ، تاریخ فرهنگی و مطالعه کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین گفت: همکاری های سال های اخیر ایران و چین باعث نزدیکی خوبی بین باستان شناسان این دو کشور شده است و به نظر می رسد ایران و چین بتوانند فعالیت های عمیق تر و گسترده تری داشته باشند.

او با اعلام آمادگی کامل برای گسترش و تعمیق بخشیدن به همکاری های دو کشور به شرح و معرفی فعالیت های پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری پرداخت.

بهشتی با اشاره به این که فعالیت های این پژوهشگاه همه علوم مرتبط با میراث فرهنگی را در بر می گیرد گفت: مسئولیت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری دارای مقیاس ملی است و همه فعالیت هایی که در حوزه هایی مانند باستان شناسی، تاریخ معماری و شهرسازی، میراث طبیعی، گردشگری، هنرهای سنتی و حفاظت و مرمت انجام می گردد را در بر می گیرد.

او با اشاره به وجود 5 پژوهشکده و 3 گروه پژوهشی در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: این در حالی است که بخشی از فعالیت های میدانی و پژوهشی در پایگاه های سطح کشور در همکاری با پژوهشگاه و زیر نظر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام می گردد.

او با ابراز تاسف از کمرنگ شدن روابط ایران و چین از نظر تاریخی گفت: شاید علت این امر کمرنگ شدن ارتباطات زمینی و گسترش روابط دریایی بوده است.

بهشتی در ادامه از این که بار دیگر موضوع جاده ابریشم، موضوعیت پیدا نموده است گفت: با توجه به این امر می توان توقع داشت که دوباره ارتباطات خیلی نزدیک و عمیقی بین ایران و چین همانند آنچه در طول تاریخ بوده است، برقرار گردد.

او با تاکید بر این که روابط ایران و چین در طول تاریخ همراه با صلح، دوستی و مودت بوده است گفت: در ایران آثار بسیاری وجود دارند که یادگاری از چین و ارتباط ما با این کشور است و فکر کنم در چین نیز آثار زیادی به یادگار از ارتباط با ایران وجود داشته باشد و همین امر تکیه گاه محکمی برای همکاری این دو کشور خواهد بود.

او گفت: اگرچه ممکن است نسل های فعلی در ایران و چین متوجه این سرمایه عظیم و تکیه گاه محکم نباشند اما اگر ما در رشته های خودمان درست کارمان را انجام دهیم مردم ایران و چین متوجه این ثروت عظیم که از گذشته های دور همراه مودت و دوستی بوده است، خواهند شد.

بهشتی با بیان این نکته که با توجه به پیشینه روابط ایران و چین، توقع عمیق تر و وسیع تر شدن روابط دوکشور، توقعی بی جا نیست، گفت: هر اندازه همکاری ما در حوزه های مربوط به میراث فرهنگی وسیع تر باشد شرایط پایدارتری برای همکاری در سایر عرصه ها ایجاد خواهد شد.

چین خواهان احیای جاده ابریشم است

یه شیاون، نائب رییس کمیسیون فرهنگ، تاریخ فرهنگی و مطالعه کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین ، حفاظت از آثار باستانی و فرهنگی و توسعه گردشگری را از اهداف سفر این هیئت چینی به ایران بیان کرد.

او با اشاره به سابقه تاریخی ایران و چین و تبادلات محبت آمیز این دو کشور با قدمتی بیش از 2هزار سال گفت: در قرن یکم میلادی فرستاده دولت چین به ایران سفر نموده بود، سفری غیرقابل تصور چرا که در آن موقع امکانات حمل و نقل وجود نداشت این در حالی است که هم اکنون حتی سفر هوایی بین این دوکشور نیز طولانی و سخت است.

او با اشاره به این که چین یک کشور با کشاورزی باستانی است گفت: این کشور به تبادلات زمینی اهمیت زیادی می دهد.

یه شیاون با اشاره به خواست رییس جمهور چین مبنی بر احیا جاده ابریشم گفت: بنابراین نه تنها باید در حوزه مالی و هماهنگی سیاسی قوی تر عمل کنیم بلکه باید در زمینه تبادلات فرهنگی و نزدیکی دل های مردم نیز گام های موثری برداریم.

او همچنین بر لزوم گسترش و تعمیق روابط در حوزه میراث فرهنگی با ایران تاکید نمود و گفت: به طور حتم تبادلات فرهنگی به تحکیم روابط در حوزه های مختلف یاری خواهد نمود.

قدمت روابط ایران و چین مربوط به بیش از 4هزار سال پیش است

در ادامه یوآن جینگ، عضو کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین، پژوهشگر موسسه باستان شناسی و آموزشگاه علوم اجتماعی چین و مدیر موسسه علوم باستان شناسی دانشگاه فودان گفت: مدارک و مستندات نشان می دهد که بیش از 2هزار سال پیش دو کشور ایران و چین تبادلات داشتند اما مطالعات باستان شناسی معاصر در چین بیانگر این است که در بیش از 4هزار سال پیش گندم، گوسفند و گاو از ایران و به وسیله جاده ابریشم به چین منتقل می شده است.

او با اشاره به قدمت تبادلات بین دوکشور گفت: چین برای روشن شدن این گوشه تاریکی از تاریخ احتیاج به مطالعه و آنالیز های بیشتری دارد و به همین دلیل بسیار مایل هستیم که بتوانیم در این زمینه با نهادهای مربوطه در ایران همکار های لازم را داشته باشیم.

زمینه های همکاری باستان شناسی ایران و چین

در این نشست منیر خلقی، مدیر امور بین الملل و حقوقی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز اشاره ای به فعالیت های مشترک ایران و چین داشت.

او از جمله فعالیت های مشترک ایران و چین به امضای تفاهمنامه ای با دانشگاه نانجینگ چین و شروع فصل دوم همکاری در محوطه تپه نادری خراسان شمالی اشاره نمود.

خلقی برگزاری سومین کنفرانس بین المللی حفاظت و باستان شناسی در امتداد راه ابریشم را از دیگر فعالیت های مشترک پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و چین بیان کرد و گفت: این کنفرانس با همکاری آموزشگاه علوم اطریش و دانشگاه نانجینگ چین در آبان امسال در تبریز برگزار خواهد شد.

او همچنین به همکاری ایران و چین در زمینه باستان شناسی زیر آب از دو سال پیش تاکنون اشاره نمود و گفت: طرف چینی در حوزه باستان شناسی زیر آب، دوره های آموزشی را برگزار کردند که از همکاران ایرانی در این دوره ها حضور داشتند.

منبع: میراث آریا
انتشار: 13 شهریور 1398 بروزرسانی: 7 مهر 1399 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 304

به "روابط ایران و چین از نظر تاریخی کم رنگ شده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روابط ایران و چین از نظر تاریخی کم رنگ شده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید