اسنپدراگون 8 نسل 2 پیکربندی متفاوتی نسبت به نسل قبلی خواهد داشت
به گزارش مجله باهام، به گفته یکی از افشاگران حوزه فناوری، پیکربندی پردازنده متعلق به اسنپدراگون 8 نسل 2 آینده کوالکام، بسیار متفاوت از اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 و اسنپدراگون 8 نسل 1 خواهد بود. او بعلاوه بیان می نماید که پیشرفت های دیگری نیز در این تراشه پرچم دار وجود خواهد داشت که می تواند در مجموع حرف های بسیار زیادی برای زدن داشته باشد.
بر خلاف چیپست های قبلی کوالکام، گفته می گردد که تراشه پرچم دار اسنپدراگون 8 نسل 2 دارای پردازنده ای مبتنی بر پیکربندی 1+2+2+3 خواهد بود. طبق اطلاعاتی که افشاگر معروف حوزه فناوری یعنی Ice Universe در توییتر به اشتراک گذاشته، این تراشه همچون A16 بایونیک اپل با لیتوگرافی 4 نانومتری TSMC فراوری می گردد. لیتوگرافی 4 نانومتری، در واقع همان فرآیند ساخت تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 است که البته به جای فرآیند ساخت 4 نانومتری سامسونگ، به یاری فرآیند 4 نانومتری TSMC فراوری شده است.
این تراشه بعلاوه به عنوان نسخه بهبود یافته تر اسنپدراگون 8 نسل 1 روانه بازار خواهد شد. پیش تر نیز دیگر افشاگر حوزه تکنولوژی یعنی Digital Chat Station، گفت که طراحی پردازنده این تراشه بسیار متفاوت از نسل قبلی خواهد بود و بعلاوه تراشه نو کوالکام با پردازنده گرافیکی نو Adreno عرضه خواهد شد.
آن طور که گفته می گردد، در این پردازنده قرار است هسته های زیر به انجام وظیفه بپردازند:
- یک هسته Cortex-X3 با حداکثر فرکانس کاری 3.20 گیگاهرتز
- دو هسته Cortex-A715 با حداکثر فرکانس 2.80 گیگاهرتز
- دو هسته Cortex-A710 با حداکثر فرکانس کاری 2.80 گیگاهرتز
- سه هسته Cortex-A510 با حداکثر فرکانس کاری 2.0 گیگاهرتز
چندی پیش، ARM طراحی نو پردازنده این تراشه را اظهار داشت که شامل هسته های Cortex-X3 ،Cortex-A715 و Cortex-A510 می شد، بنابراین طبق گفته Ice Universe، تنها دو هسته از طراحی پردازنده نسل قبل در اسنپدراگون 8 نسل 2 استفاده خواهد شد که ممکن است منجر به بهینه سازی مصرف انرژی گردد. این موضوع که کوالکام ظاهراً توانسته راهی برای کاهش مصرف انرژی پردازنده هایش پیدا کند، خبر امیدوارکننده ای است، به این علت که در حال حاضر تراشه پرچم دار اسنپدراگون 8 نسل 1 از لحاظ توان گرافیکی حتی تراشه A15 اپل با گرافیک 6 هسته ای قدرتمندش را هم پشت سر می گذارد، اما مصرف زیاد انرژی آن موجب می گردد بعد از مدتی، بخش زیادی از قدرت خود را از دست بدهد و خیلی نمی تواند کاربران را راضی کند.
بعلاوه شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه مدل دیگری از این چیپست روانه بازار خواهد شد و می توان آن را در مدل های گوشی های هوشمند مقرون به صرفه تر، مانند بعضی از گوشی های گیمینگ که از سیستم خنک کننده قدرتمندی برخوردار نیستند، مورد استفاده قرار داد. اطلاعات منتشر شده قبلی ادعا می کردند که بالاترین سرعت کلاک هسته Cortex-X3 تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 در آزمایشات حدود 3.50 گیگاهرتز است. در خصوص پردازنده گرافیکی این تراشه باید بگوییم اگرچه تحلیلگران نام آن را فاش ننموده اند، اما می گوید که NPU (واحد پردازش عصبی)، ISP (پردازنده سیگنال تصویری) و پردازنده گرافیکی بسیار بهبود یافته تری دارد.
البته صحت ادعای فعلی افشاگران چندان قابل استناد نیست، زیرا نمی دانیم که NPU ،ISP و GPU این تراشه نسبت به کدام تراشه پیشرفت داشته است. اما انتظار می رود که این بهبودها نسبت به تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 مورد آنالیز قرار گرفته باشد. همانطور که پیش تر نیز گفته شد، تنها شرکت TSMC وظیفه ساخت و تأمین تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 را از کوالکام دریافت خواهد نمود. اما این چیپست با فناوری ساخت 3 نانومتری TSMC ساخته نخواهد شد. علت این موضوع این است که اپل پردرآمدترین مشتری TSMC است و پیش تر همه ظرفیت تراشه های M2 پرو و M2 مکس 3 نانومتری این شرکت را برای محصولات خود رزرو نموده است.
ظاهراً کوالکام 24 آبان ماه 1401 (15 نوامبر 2022) در اجلاس سالانه اسنپدراگون خود از تراشه پرچم دار نوش رونمایی خواهد نمود. از آن جا که تا زمان رونمایی از آن فاصله چندانی نداریم، انتظار می رود که در روزهای آینده اخبار بیشتری در این مورد منتشر گردد.
منبع: wccftech
منبع: دیجیکالا مگ