خبرنگاران خطر کرونا برای بچه ها کمتر از بزرگسالان نیست
به گزارش مجله باهام، تهران - خبرنگاران - عضو کمیته کشوری بیماری های عفونی گفت: خطر کرونا برای بچه ها کمتر از بزرگسالان نیست و تصور مصونیت بچه ها از این ویروس اشتباه است.
مینو محرز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران اضافه کرد: در ابتدای شیوع کرونا با توجه به گزارش هایی که از چین آمده بود، تصور می شد میزان ابتلا به کرونا در بین بچه ها کم است اما بعد مشخص شد که این تصور درست نیست و میزان ابتلا به بچه ها کم نیست و در مواردی بچه ها با علایم شدید به بیماری کووید19 مبتلا می شوند و حتی در مواردی فوت می کنند.
وی ادامه داد: میزان شیوع کرونا در بین بچه ها در ماههای گذشته بیشتر نشده اما میزان موارد شناسایی بیشتر شده، به عنوان مثال بخش کرونا بیمارستان بچه ها مفید همیشه تعداد قابل توجهی کودک بدحال مبتلا به کووید19 دارد.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: در مجموع ابتلا به بیماری کووید19 در بچه ها نسبت به بزرگسالان کمتر است اما بچه ها نیز می توانند مثل بزرگسالان به این بیماری مبتلا شوند و علایم ریوی و سایر علایم این بیماری در بچه ها نیز مشاهده می شود البته همزمان با کرونا شاهد ابتلای بچه ها به بیماری کاوازاکی هم در برخی مناطق کشور هستیم که علایم ریوی شبیه کرونا دارد.
محرز اضافه کرد: در مجموع میزان بروز بیماری کووید19 و ابتلا به کرونا در کشور و دنیا تغییر چندانی نکرده اما دقت در تشخیص بهتر شده است. در گذشته بیشتر به علایم ریوی، تنفسی و تب برای تشخیص این بیماری توجه می شد اما اخیرا علایم گوارشی و مغزی و از جمله سکته نیز به عنوان علایم مهم ابتلا به کرونا مورد توجه قرار می گیرد و بعد از تست مشخص می شود که افرادی که این علایم را داشتند به کرونا مبتلا هستند، ضمن اینکه میزان تست نیز نسبت به ماههای گذشته بیشتر شده است.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا درباره تولید واکسن کرونا گفت: تلاش های زیادی در دنیا برای تولید واکسن کووید19 در جریان است و گر چه تولید این واکسن دور از انتظار نیست و امیدواری ها برای تولید واکسن کرونا زیاد است اما هنوز تا رسیدن به این واکسن بیش از یکسال زمان لازم است.
وی ادامه داد: هنوز هیچ داروی اختصاصی برای درمان بیماری کووید19 در دنیا وجود ندارد، داروهای زیادی در حال کارآزمایی بالینی هستند از جمله در اروپا یک تحقیق بزرگ کارآزمایی بالینی با 5 هزار نفر در حال انجام است. یک تحقیق بزرگ دیگر نیز درباره اثربخشی داروها توسط سازمان بهداشت دنیای در حال انجام است که حدود 1400 نمونه بیمار نیز از ایران در این تحقیق هستند اما هنوز به طور قاطع هیچ داروی درمان کننده برای کووید19 در دنیا معرفی نشده است.
منبع: ایرنا