طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات

به گزارش مجله باهام، خبرنگاران | سرویس آشپزی - قهوه اسپرسو (Espresso Coffee) نوعی نوشیدنی است که در دستگاه مخصوص اسپرسوساز درست می گردد. برای تهیه این نوع قهوه، آب با فشار از میان پودر قهوه عبور می نماید و به همین دلیل غلظت آن از قهوه ساده بیشتر خواهد شد. این نوع قهوه طعمی میانه دارد که با ذائقه بیشتر افراد سازگار است، در حالیکه قهوه ساده دارای عطر و رایحه بیشتری خواهد بود.

طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات

برای تهیه قهوه اسپرسو از دستگاه اسپرسوساز اجاقی (روگازی) به نام موکاپات (Moka pot) استفاده می گردد که از سه بخش مخزن آب، مخزن قهوه و سبد فیلترمانند تشکیل شده است. قهوه در سبد ریخته شده و مخزن قهوه نیز دارای یک فیلتر است که در نهایت به مخزن آب پیچیده و متصل می گردد. با قرار دریافت موکاپات بر روی حرارت، آب درون مخزن آغاز به جوشیدن نموده و بخار ایجاد می نماید. فشار بخار ایجاد شده در مخزن، نیروی لازم برای عبور آب جوش از میان فیلتر ها و پودر قهوه را فراهم نموده و در نتیجه قهوه وارد مخزن بالایی می گردد.

طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات

  1. ابتدا مخزن آب دستگاه موکاپات را تا زیر شیر فشار از آب پر کنید و مراقب باشید سطح آب از شیر فشار بالاتر نرود، چون در غیر اینصورت بخار لازم در دستگاه فراوری نشده و قهوه طعم مطلوبی نخواهد داشت.
  2. سبد را روی مخزن آب قرار دهید.
  3. دانه های قهوه را به صورتی آسیاب کنید که پودر آن زیاد نرم نگردد. اگر دانه های قهوه بیش از اندازه آسیاب گردد، طعم قهوه به تلخی می زند، همچنین پودر قهوه از سوراخ های سبد عبور نموده و وارد مخزن آب پایینی می گردد. سپس پودر قهوه را درون سبد بریزید.
  4. با دست، قهوه اضافه روی لبه سبد را پاک کنید تا سطح قهوه درون سبد صاف گردد. ولی قهوه را به هیج وجه درون سبد نفشارید، زیرا فشردن قهوه درون سبد باعث بالا رفتن فشار آب درون محفظه می گردد.
  5. قسمت بالای موکاپات را روی قسمت پایینی بپیچانید تا کاملا سفت گردد.
  6. موکاپات را روی حرارت ملایم و شعله ای قرار دهید که فقط کف آن را در برگیرد. طوری که همه حرارت در زیر دستگاه متمرکز باشد و کناره های آن به صورت مستقیم حرارت نبینند. حرارت را ملایم کنید تا قهوه نسوزد.
  7. زمانی که قهوه آماده گردد، از ستون عمودی وسط دستگاه با صدای سوت مانندی خارج می گردد. قهوه باید به آرامی خارج گردد، بنابراین اگر شعله زیاد بود آن را کمتر کنید.
  8. پس از اینکه قهوه آماده شد، سر نازل آغاز به کف کردن می نماید، در این زمان بلافاصله حرارت را خاموش کنید تا قهوه نسوزد.
  9. قهوه اسپرسو آماده است، آن را در فنجان بریزید و از خوردن اسپرسوی خانگی لذت ببرید.
  10. پس از اتمام کار، دستگاه موکاپات را با آب ولرم و دست شسته و خشک کنید.

چند نکته مهم

  • قهوه اسپرسو معمولا در فنجان های 20 تا 30 میلی متری سرو می گردد.
  • برای درست کردن قهوه اسپرسو از ترکیب دانه های عربیکا و ربوستا استفاده می گردد.
  • مواظب باشید قهوه اسپرسو روی حرارت قل نزند و نجوشد.
  • قهوه اسپرسویی که برای بار اول در موکاپات درست می کنید را دور بریزید و استفاده نکنید.
  • فنجان های سرو اسپرسو را از قبل گرم کنید، زیرا این قهوه نسبت به تغییر دما حساس است.
  • آب مخزن موکاپات را قبل از بستن دستگاه می توانید به جوش آورده، سپس سبد را در جای خود قرار دهید و دستگاه را ببندید.

قهوه اسپرسو با موکاپات یک نوع نوشیدنی خیلی تلخ و رقیق با چربی قهوه نسبتا کم بوده و تهیه آن روشی کاملا دستی است که با تمرین و تجربه می توانید به طعم و مزه اسپرسوی دلخواه خود دست یابید. در این مطلب طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات به صورت خیلی ساده و کامل ارائه شد تا شما بتوانید به راحتی در خانه یا محل کار آن را تهیه کنید. اگر سوال یا نکته ای در این خصوص دارید، آن ها را در انتهای این مطلب در قسمت ارسال نظر با ما در میان بگذارید تا دیگران نیز از آن استفاده نمایند.

منبع: setare.com
انتشار: 25 خرداد 1400 بروزرسانی: 25 خرداد 1400 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 1762

به "طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قهوه اسپرسو با موکاپات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید