طرز تهیه پنکیک اسفنجی با پف زیاد به سبک ژاپنی، متفاوت و مجذوب کننده

به گزارش مجله باهام، بر خلاف تصور بیشتر افراد که گمان می نمایند پنکیک، کیک کوچک و نازکی است که به عنوان صبحانه سرو می گردد. پنکیک اسفنجی یا ژاپنی نوعی شیرینی با پف زیاد است که با ظاهر مجذوب کننده و دلفریب خود هواداران زیادی بین شیرینی دوستان دارد. بیش از یک دهه است که کافه های ژاپنی مختلف برای تهیه برترین پنکیک های پف دار با هم رقابت می نمایند. اگر دوست دارید این کیک را به عنوان صبحانه یا میان وعده میل کنید، در این مطلب همراه ما باشید تا به صورت دقیق با طرز تهیه پنکیک اسفنجی با پف زیاد آشنا شوید. البته قبلا در کتاب کاله طرز تهیه پنکیک سوئدی را به عنوان یک روش متفاوت دیگر از تهیه پنیک مرور نموده بودیم، می توانید آن را هم مطالعه کنید.

طرز تهیه پنکیک اسفنجی با پف زیاد به سبک ژاپنی، متفاوت و مجذوب کننده

مواد لازم برای تهیه پنکیک اسفنجی

  • سفیده تخم مرغ 2 عدد
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • آب لیمو 1 قاشق چای خوری
  • شکر دانه ریز 2 قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت 1/2 قاشق غذاخوری
  • آرد کیک 4 قاشق غذاخوری
  • نمک مقدار کم
  • شیر 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه پنکیک اسفنجی

1. آماده کردن مواد و ابزار لازم برای تهیه پنکیک ژاپنی

قبل از هر اقدامی، کلیه مواد لازم برای تهیه پنکیک ژاپنی را به درستی پیمانه کنید و کنار بگذارید؛ مثلا زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید و بعلاوه آرد کیک و نمک را با هم الک کنید. بهتر است به جای آرد همه منظوره از آرد کیک بهره ببرید تا بافتی سبک تر و نرم تر داشته باشید. اگر تمایل ندارید که از آرد کیک برای تهیه پنکیک خود بهره ببرید، طرز تهیه پنکیک با آرد برنج را بخوانید. البته دقت کنید که افزودن نمک، طعم و عطر بهتری به پنکیک می بخشد.

روی تابه ای نچسب مقدار کمی روغن بریزید و با کاغذ آشپزخانه به گونه ای پخش کنید که کل سطح تابه را بپوشاند. شما می توانید از روغن معمولی، روغن گیاهی یا روغن زیتون هم بهره ببرید. گاز را با حرارت بسیار ملایم روشن کنید تا در هنگام پختن پنکیک، تابه به مقدار کافی گرم باشد. گرم کردن تابه با حرارت ملایم، از قبل، از صاف شدن پنکیک شما جلوگیری می نماید، چون هنگام ریختن خمیر پنکیک اگر تابه گرم باشد، خمیر پخش نمی گردد و بلافاصله آغاز به پختن می نماید.

2. هم زدن سفیده تخم مرغ با شکر و آب لیمو برای تهیه مرنگ

برای تهیه مرنگ (ترکیب سفیده تخم مرغ و شکر)، به سفیده تخم مرغ که در مرحله قبل جدا کردید، آب لیمو اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا روی سطح آن حباب بزند. سپس نیمی از شکر را به مخلوط اضافه کنید و تا زمانی سفیده را هم بزنید که وقتی لیسک همزن را بلند کردید، نوک مرنگ بلند گردد؛ شکر به جای مانده را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط پف کند و سفت گردد، طوری که هنگام بلند کردن لیسک، نوک مخلوط صاف بماند.

اضافه کردن آب لیمو به تثبیت مرنگ یاری می نماید و بعلاوه اضافه کردن شکر موجب مرطوب تر شدن، ریزتر شدن و تثبیت بافت مرنگ هم می گردد.

مرنگ سفت و پفکی درست کنید تا خمیر پنکیک غلیظ گردد. هرچقدر مرنگ شل تر باشد، پنکیک ها صاف تر می شوند. بعلاوه اگر مرنگی بیش از حد زده گردد، خمیر پنکیک پف نمی نماید و فرو می ریزد.

3. اضافه کردن نشاسته ذرت

در این مرحله نشاسته ذرت را اضافه کنید و مایه را به خوبی هم بزنید تا بافتش گلوله ای نباشد (در این مرحله احتیاجی به استفاده از هم زنی برقی نیست). افزودن نشاسته ذرت رطوبت مایه پنکیک را کم می نماید و به تثبیت مرنگ یاری می نماید.

4. اضافه کردن زرده تخم مرغ به مایه پنکیک

زرده تخم مرغ را به مایه پنکیک اضافه کنید و بدون احتیاج به هم زنی برقی، مواد را تا زمانی مخلوط کنید که 50% درصد زرده تخم مرغ با سایر مواد مخلوط شده باشد. افزودن زرده تخم مرغ به پنکیک قوام می بخشد.

5. اضافه کردن آرد و نمک الک شده

آرد و نمک که در مرحله اول الک نموده اید را اضافه کنید و با کفگیر لاستیکی تا زمانی که در مایه پنکیک ژاپنی آردی ندیدید مواد را در یک جهت و به خوبی هم بزنید.

6. افزودن شیر به مایه پنکیک

در این مرحله شیر را اضافه کنید، افزودن شیر بافت پنکیک را مطوب تر می سازد. با کفگیر پلاستیکی مایه را در یک جهت به صورت یکنواخت هم بزنید. بلافاصله مایه پنکیک را مانند تصویر در یک کیسه پلاستیک بریزید

دقت کنید که مخلوط کردن بیش از حد خمیر پنکیک یا صبر کردن زیاد قبل از ریختن آن در تابه منجر به شل شدن خمیر و پف نکردن پنکیک می گردد. اگر به هر علتی تمایل ندارید برای تهیه پنکیک خود از شیر بهره ببرید به مطلب طرز تهیه پنکیک بدون شیر مراجعه کنید.

7. پختن پنکیک ژاپنی

مقدار خمیر برای درست کردن چهار عدد پنکیک کافی است. برای پختن هر پنکیک ابتدا در تابه ای که از قبل گرم نموده اید، مقداری از خمیر پنکیک را به صورت عمودی روی هم بریزید تا ضخامت پنکیک زیاد گردد. از ریختن خمیر به صورت عمودی نترسید زیرا زمانی که خمیر بپزد، پخش می گردد. سپس حدود نیم قاشق غذا خوری آب به تابه اضافه کنید و در آن را ببندید. تقریبا سه دقیقه به پنکیک زمان دهید تا بپزد و در طول فرایند پخت، در تابه را باز نکنید.

در مرحله دوم، مقدار به جای مانده خمیر را روی لایه پنکیک اول که پخته است بریزید و مجدد نیم قاشق غذاخوری آب به تابه اضافه کنید و پس از بستن در تابه، چهار دقیقه صبر کنید تا لایه دوم پنکیک هم بپزد. دقت کنید که در کل فرایند پخت، مقدار حرارت گاز کم باشد.

8. پختن طرف دیگر پنکیک

در آخرین مرحله از طرز تهیه پنکیک اسفنجی، با نوک انگشتانتان و با احتیاط کناره های کف پنکیک را لمس کنید. هنگامی که احساس کردید کناره ها به راحتی بلند می گردد، مقداری روغن روی کفگیر آشپزی بمالید و به آرامی پنکیک ها را برعکس کنید (رنگ طرف پخته پنکیک باید قهوه طلایی باشد). سپس مجدد نیم قاشق غذاخوری آب به تابه اضافه کنید و برای چهار دقیقه فرصت دهید تا طرف دیگر پنکیک هم به خوبی بپزد. دقت کنید که خیلی سریع پنکیک ها را از تابه خارج نکنید چون باعث می گردد که پنکیک فرو بریزد، باید مطمئن شوید که دو طرف کاملا پخته و خشک شده اند.

نکات تکمیلی برای تهیه پنکیک اسفنجی

در این مطلب طرز تهیه پنکیک اسفنجی با دقیق ترین و کامل ترین مراحل تهیه را آنالیز کردیم. جدا از ظاهر مجذوب کننده و طعم لذیذ پنکیک اسفنجی، این شیرینی ژاپنی به آسانی و با دسترس ترین مواد اولیه تهیه می گردد. اگر دوست دارید برای صبحانه پنکیک میل کنید، می توانید طرز تهیه پنکیک صبحانه به همراه روش های تزئین را بخوانید. بعلاوه در ادامه به چندین نکته جهت کامل تر کردن طرز تهیه این پنیکیک خوشمزه می پردازیم.

تاپینگ مناسب برای سرو پنکیک

از برترین تاپینگ ها برای دوچندان کردن خوشمزگی پنکیک اسفنجی می توان به عسل، شربت افرا، میوه های تازه، خامه فرم گرفته شده، مربا، پودر قند، نعناع، سس شکلاتی و شکلات چیپسی اشاره نمود. البته می توانید در مواد داخل پنکیک خود از انواع مغزیجات و میوه هم بهره ببرید. طرز تهیه پنکیک با موز و گردو را می توانید به عنوان یک روش تهیه پنکیک مقوی در کتاب کاله بخوانید.

دلالیل پف نکردن مرنگ

هنگام جدا کردن زرده و سفیده تخم مرغ، اگر ذره ای زرده وارد سفیده های تخم مرغ گردد، سفیده به خوبی پف نمی نماید. بعلاوه اگر ابزاری که برای تهیه مرنگی استفاده می کنید آغشته به سایر مواد مانند روغن باشد، مرنگی به خوبی پف نمی نماید. بنابراین توصیه می گردد هنگام تهیه مرنگی از وسایل کاملا تمیز بهره ببرید. بعلاوه هنگام تهیه مرنگی، اگر تمامی شکر در یک مرحله اضافه گردد، سفیده تخم مرغ به خوبی پف نمی نماید.

دلایل صاف شدن پنکیک

محبوبیت پنکیک های اسفنجی به پف زیاد آنها است. به همین علت برای جلوگیری از صاف شدن آنها بهتر است به نکات زیر دقت کنید:

  1. همزدن کافی مرنگ
  2. مخلوط نکردن بیش از حد خمیر
  3. از پیش گرم کردن تابه
  4. برگرداندن پنکیک بعد از سپری شدن مدت زمان کافی
منبع: کتاب کاله
انتشار: 6 اسفند 1403 بروزرسانی: 6 اسفند 1403 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 2517

به "طرز تهیه پنکیک اسفنجی با پف زیاد به سبک ژاپنی، متفاوت و مجذوب کننده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پنکیک اسفنجی با پف زیاد به سبک ژاپنی، متفاوت و مجذوب کننده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید