طرز تهیه مرغ پرتقالی لذیذ
به گزارش مجله باهام، مرغ پرتقالی از جمله غذاهای خوشمزه با مرغ و یکی از محبوب ترین انواع غذاهای آسیایی و اروپایی هستش که در هر منطقه و کشوری به روش متفاوتی درست می شه. شما می تونید مرغ پرتقالی رو با برنج ساده یا با نان و انواع سبزیجات برای و سرو کنید. این رو هم بد نیست بدونید که 15 جولای (25 تیر) روز جهانی مرغ پرتقالیه. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی به روش های مختلف رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی در یک نگاه
برای تهیه مرغ پرتقالی مجلسی، ابتدا مرغ ها رو بشورید و خشک کنید؛ بعد با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کنید و هر طرف شون رو حدود 5 دقیقه در کره سرخ کنید تا طلایی بشن. پیاز خلالی رو در کره تفت بدید تا نرم و طلایی بشه و در صورت تمایل کمی شکر اضافه کنید تا کاراملی بشه. بعد آب پرتقال تازه، کمی زست پرتقال و زعفران دم نموده رو به پیازها اضافه کنید و 5 تا 7 دقیقه بجوشونید تا کمی غلیظ بشه. حالا مرغ های سرخ شده رو داخل این سس بذارید؛ درب تابه رو ببندید و روی حرارت ملایم 20 تا 30 دقیقه بپزید تا مرغ نرم و آبدار و سس براق و غلیظ بشه. در آخر، مرغ ها رو در ظرف سرو بچینید، سس پرتقالی رو روش بریزید و با برش پرتقال و زعفران تزئین کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن مرغ پرتقالی ادامه این مطلب رو بخونید.
مواد لازم برای تهیه مرغ پرتقالی مجلسی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
پرتقال (برای آب پرتقال) | 6 تا 8 عدد |
گوشت مرغ (ران یا سینه) | 4 تکه |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد بزرگ |
کره | 50 گرم |
زعفران (دم نموده غلیظ) | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
زست پرتقال | 1 قاشق چای خوری |
شکر (اختیاری) | کمی |
برنج | برای سرو با مرغ پرتقالی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت مرغ پرتقالی مجلسی: در مجموع 1 ساعت
مقدار کالری در 100 گرم مرغ پرتقالی: حدود 130 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی
طرز تهیه مرغ پرتقالی با رب گوجه فرنگی، رب انار و زعفران به روش های مختلفی قابل انجامه. این مرغ پرتقالی رو با هم می توانید سرو کنید.
مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه مرغ پرتقالی مجلسی، گوشت ران یا سینه مرغ رو به خوبی بشورید و در سبد بریزید تا آب اضافی گوشت مرغ خارج بشه. پیاز شسته شده و بدون پوست رو به صورت خلالی نازک برش بزنید و کنار بذارید.
پرتقال های شسته شده رو هم آبگیری کنید و آب پرتقال رو کنار بذارید تا بعدا برای درست کردن سس مرغ پرتقالی ازش بهره ببرید. پوست پرتقال رو هم به صورت ریز رنده کنید تا به میزان یک قاشق چای خوری زست پرتقال داشته باشید؛ مراقب باشید بخش سفید پوست پرتقال رو رنده نکنید تا غذای خوشمزه تون تلخ نشه.
در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند گوشت مرغ می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: گوشت مرغ رو مزه دار کنید
میزانی نمک و فلفل سیاه و نصف قاشق چای خوری زردچوبه رو در ظرف مناسبی بریزید و با هم مخلوط کنید. این ترکیب رو روی تکه های مرغ بپاشید و حدود 5 دقیقه با دست ماساژ بدید تا گوشت مرغ کاملا به این ادویه ها آغشته و مزه دار بشه.
برای خرید انواع ادویه ها مانند نمک، فلفل سیاه و زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: گوشت مرغ رو سرخ کنید
در این مرحله از طرز تهیه یک مرغ پرتقالی خوشمزه، دیگه وقتشه یه تابه بزرگ رو روی حرارت میانه بذارید و دو سوم کره رو داخل این تابه بریزید. کمی منتظر بمونید تا کره روی حرارت میانه ذوب بشه. بعدش مرغ ها رو به این تابه اضافه کنید. هر طرف تکه های مرغ رو حدود 5 دقیقه سرخ کنید تا رنگ شون طلایی بشه. حرارت رو زیاد نکنید؛ وگرنه سطح تکه های مرغ می سوزه و داخل شون هنوز خام باقی می مونه. بعد از اینکه سرخ شد، مرغ ها رو از تابه خارج کنید و کنار بذارید.
برای خرید کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: پایه سس پرتقالی رو آماده کنید
حالا باقی کره رو توی همون تابه ای بریزید که مرغ ها رو توش سرخ کردید؛ پیازهایی که قبلا خلالی کردید رو هم به این تابه اضافه کنید. حرارت رو همونطور میانه نگه دارید. پیازها رو حدود 5 تا 7 دقیقه تفت بدید تا نرم و طلایی بشن. مراقب باشید پیازها نسوزن. در صورت تمایل، می تونید به میزان نصف قاشق چای خوری شکر هم اضافه کنید تا پیازها کمی کاراملی بشن و سس پرتقالی خوشمزه تون طعم شیرین و متعادلی پیدا کنه.
برای خرید شکر و پیاز داغ آماده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: سس پرتقالی رو تکمیل کنید
در این مرحله از طرز تهیه مرغ با آب پرتقال، باید سس پرتقالی رو کامل کنید. بنابراین، آب پرتقال رو که قبلا گرفتید و آماده کردید در تابه حاوی پیاز کاراملی بریزید. زست پرتقال و زعفران رو هم به محتویات تابه اضافه کنید. اجازه بدید این ترکیب به مدت 5 تا 7 دقیقه روی حرارت میانه قل بزنه تا کمی غلیظ بشه. اگه دوست دارید سس پرتقالی شیرین تری داشته باشید، می تونید 1 تا 2 قاشق چای خوری شکر هم دوباره اضافه کنید. فقط یادتون باشه سس رو مرتب هم بزنید تا ته نگیره و به خوبی غلیظ و خوش رنگ بشه.
برای خرید زعفران و انواع آبمیوه مثل آب پرتقال می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: مرغ رو در سس پرتقالی بپزید
بعد از گذشت این مدت و آماده شدن سس، وقتشه تکه های مرغ سرخ شده رو دوباره داخل این تابه قرار بدید. درب تابه رو بذارید و حرارت رو ملایم کنید تا گوشت مرغ به مدت 20 تا 30 دقیقه با سس پرتقالی بپزه. در این مدت، طعم سس کاملا به خورد گوشت مرغ می ره. یادتون باشه، هر چند دقیقه یه بار حتما سس رو هم بزنید تا ته نگیره. توجه داشته باشید، حرارت باید کاملا ملایم باشه تا مرغ کاملا نرم، آبدار و خوش رنگ بمونه و سس هم شفاف و غلیظ بشه.
مرحله آخر: مرغ پرتقالی رو سرو کنید
پس از آماده شدن غذا، مرغ ها رو توی ظرف سرو بچینید و سس پرتقالی که غلیظ و طلایی شده رو روش بریزید. برای تزئین مرغ پرتقالی می تونید از برش های نازک پرتقال و کمی زعفران دم نموده بهره ببرید تا هم ظاهرش زیبا بشه هم عطرش بیشتر. شما به دلخواه می تونید مرغ پرتقالی رو با یا یا زرشک پلو سرو کنید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع برنج می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه مرغ پرتقالی با رب گوجه
طرز تهیه مرغ پرتقالی با رب گوجه فرنگی درست شبیه رسپی بالاست؛ با این تفاوت که بعد از تفت دادن پیاز باید 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رو هم در تابه بریزید و تفت بدید تا رنگ باز کنه. باقی مراحل رو عینا مطابق رسپی بالا دنبال کنید.
برای خرید می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه مرغ پرتقالی به روش شمالی
طرز تهیه مرغ پرتقالی شمالی به این صورته که مرغ ها رو بعد از شستن باید با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید و کمی سرخ کنید تا طلایی بشن. پیاز رو خرد کنید و توی همون قابلمه تفت بدید؛ بعد چند قاشق رب انار ملس یا ترش ()، کمی رب گوجه فرنگی، زردچوبه و در صورت تمایل کمی گردو آسیاب شده اضافه کنید و خوب تفت بدید تا جا بیفته.
حالا آب پرتقال تازه رو به مواد اضافه کنید و مرغ های سرخ شده رو داخل سس بذارید. حرارت رو ملایم کنید و حدود 40 دقیقه زمان بدید تا مرغ خوب بپزه و سس غلیظ و لعاب دار بشه. این خوراک خوشمزه رو می تونی با سرو کنید.
روش تهیه مرغ پرتقالی کره ای
در طرز تهیه مرغ پرتقالی کره ای، اول باید تکه های مرغ (معمولا فیله یا ران بدون استخوان) رو با سس سویا، سیر رنده شده، زنجبیل تازه، کمی نمک و فلفل سیاه حدود نیم ساعت مرینیت کنید. بعد مرغ ها رو در آرد ذرت یا نشاسته ذرت بغلتونید و در روغن داغ سرخ کنید تا برشته بشن.
برای سس، آب پرتقال تازه، کمی پوست رنده شده پرتقال، سس سویا، عسل یا شکر قهوه ای، سرکه برنج و یک قاشق رب فلفل کره ای (گوچوجانگ) رو با هم بجوشونید تا غلیظ بشه. حالا مرغ های سرخ شده رو داخل این سس بذارید و هم بزنید تا کاملا براق و مزه دار بشن. در آخر، مرغ پرتقالی کره ای رو با کنجد بو داده و پیازچه خرد شده تزئین نموده و همراه برنج کته سرو کنید.
روش تهیه مرغ پرتقالی به سبک چینی
در طرز تهیه مرغ پرتقالی چینی، تکه های مرغ بدون استخوان رو به قطعات مکعبی خرد کنید؛ بعد با نمک، فلفل و کمی نشاسته ذرت مزه دار کنید و در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و ترد بشه. برای سس، آب پرتقال تازه، پوست رنده شده پرتقال، سس سویا، سرکه سفید یا سرکه برنج، کمی شکر یا عسل، سیر و زنجبیل رنده شده رو توی قابلمه کوچیک مخلوط کنید و بذارید بجوشه تا کمی غلیظ بشه.
در صورت تمایل، 1 قاشق نشاسته ذرت حل شده در آب سرد به سس اضافه کنید تا سس لعاب دار بشه. حالا مرغ های سرخ شده رو داخل سس بریزید و سریع هم بزنید تا همه قطعات با سس پوشیده بشن. در آخر، مرغ پرتقالی چینی رو با کنجد بوداده و حلقه های پیازچه تزئین نموده و همراه برنج سفید سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه مرغ پرتقالی
- وقتی مرغ ها رو مزه دار می کنید، با دست حسابی ماساژ بدید تا طعم ادویه ها کامل به خوردشون بره.
- حرارت رو موقع سرخ کردن مرغ میانه نگه دارید تا سطح مرغ نسوزه و داخلش خام نمونه.
- پیازها رو زیاد سرخ نکنید؛ فقط در حدی که نرم و طلایی بشن کافیه.
- موقع رنده کردن پوست پرتقال دقت کنید بخش سفیدش رو رنده نکنید چون غذا تلخ می شه.
- اگه سس رو شیرین تر دوست دارید، می تونید کمی شکر اضافه کنید تا طعم پرتقال متعادل بشه.
- توی مرحله پخت نهایی حرارت رو خیلی ملایم کنید تا مرغ نرم و آبدار بمونه.
- هر چند دقیقه یه بار سس رو هم بزنید تا ته نگیره و غلیظ و براق بشه.
- بهتره موقع سرو، کمی زعفران دم نموده و برش های نازک پرتقال برای تزئین اضافه کنید تا غذا مجذوب کننده تر بشه.
فوت و فن های خوشمزه شدن مرغ پرتقالی
می تونیم به جای آب پرتقال تازه از آب پرتقال صنعتی استفاده کنیم؟
بله، ولی آب پرتقال تازه طعم طبیعی تری به غذا می ده و خوش عطرتره. آب پرتقال صنعتی معمولا شیرین تره و ممکنه مزه غذا رو کمی تغییر بده.
چطور می تونیم جلوی تلخ شدن مرغ پرتقالی رو بگیریم؟
فقط بخش نارنجی پوست پرتقال رو رنده کنید و اصلا بخش سفید رو استفاده نکنید، چون غذا رو تلخ می کنه.
با چی سرو کنیم که خوشمزه تر بشه؟
این غذا کنار برنج ساده یا زعفرونی خیلی عالیه؛ ولی با نان تازه یا سبزیجات بخارپز هم خوشمزه می شه.
می شه مرغ پرتقالی رو تو فر هم درست کنیم؟
بله، بعد از آماده کردن سس و سرخ کردن مرغ، می تونید همه مواد رو توی ظرف مناسب فر بریزید و حدود 30 تا 40 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی گراد بذارید بپزه.
مرغ پرتقالی دو نفره رو چطوری درست کنیم؟
طرز تهیه مرغ پرتقالی دو نفره هم عینا شبیه رسپی اصلیه؛ با این تفاوت که باید مواد اولیه رو نصف کنید.
منبع: افق کوروش