طرز تهیه مرغ زرشکی ، برترین رسپی مرغ با سس زرشک برای مهمونی

به گزارش مجله باهام، مرغ با سس زرشک یا مرغ زرشکی یکی از متفاوت ترین و لذیذترین روش های پخت مرغ است که به عنوان غذای مجلسی برایو می توانید آن را درست کنید. روش تهیه مرغ زرشکی متنوع است و می توانید این را با طعم ترش یا ملس، تهیه کنید. زرشک تازه یا زرشک خشک و مرغ، جزو جدانشدنی این هستند و معمولا مرغ زرشکی، با برنج سفید یا زعفرانی سرو می گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه مرغ زرشکی و نکات پخت و خوشمزه شدن مرغ با سس زرشک را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه مرغ زرشکی ، برترین رسپی مرغ با سس زرشک برای مهمونی

مواد لازم برای تهیه مرغ زرشکی (برای 2 تا 3 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
گوشت مرغ (ران یا سینه)3 تکه
زرشک1 لیوان فرانسوی دسته دار
گوجه فرنگی4 عدد
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
آبنصف لیوان فرانسوی دسته دار
شکر2 قاشق غذاخوری (اختیاری)
آلو خورشتی5 عدد (اختیاری)
زردچوبه1 قاشق چای خوری سر صاف
پودر فلفل پاپریکا1 قاشق چای خوری
پودر زنجبیلنصف قاشق چای خوری
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
نمک1 قاشق چای خوری
روغن مایع سرخ کردنی و کرهبه مقدار کافی

مواد لازم برای تزیین مرغ زرشکی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
زرشک2 قاشق غذاخوری
خلال پسته و خلال بادام2 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق چای خوری
زعفران (دم نموده)2 قاشق غذاخوری
کره25 گرم

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت مرغ زرشکی: 1 ساعت

مراحل طرز تهیه مرغ با سس زرشک

مرغ با سس زرشک مثل یک غذای خوشرنگ و خوشمزه با مرغ است که به راحتی می توانید در خانه آن را تهیه و برای دورهمی ها سرو کنید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ زرشکی را دنبال کنید.

مرحله اول: مرغ را مزه دار کنید

برای آغاز کار ابتدا تکه های مرغ را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها گرفته گردد. مرغ ها را در یک کاسه بگذارید و روی آنها زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل پاپریکا و پودر زنجبیل بریزید. ادویه ها را با مرغ ماساژ دهید تا همه قسمت های آن به ادویه ها آغشته گردد و گرفته گردد. حدود 30 دقیقه مرغ ها را در ادویه ها مزه دار کنید. آلوها را هم بشویید و در مقداری آب بخیسانید.

در صورت تمایل می توانید گوشت مرغ، آلو و انواع ادویه معطر غذا مثل زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل پاپریکا و پودر زنجبیل را از فروشگاه های به روش های خرید و اینترنتی تهیه کنید.

مرحله دوم: بقیه مواد مرغ زرشکی را آماده کنید

در این فاصله، زرشک ها را در آبکش بریزید و آبکش را در یک ظرف آب قرار دهید تا گل و لای آنها ته نشین گردد. 15 دقیقه صبر کنید. سپس آبکش زرشک ها را آب خارج کنید و در یک کاسه با نصف لیوان آب، به مدت 15 دقیقه بخیسانید تا نرم گردد. گوجه فرنگی ها را هم بشویید و خرد کنید.

برای خرید زرشک با کیفیت می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله سوم: مواد سس زرشک را آماده کنید

زرشک خیسانده شده با آبی که آن را خیس نموده اید، در مخلوط کن بریزید. گوجه فرنگی های خرد شده را هم اضافه کنید. سپس دستگاه را روشن کنید. گوجه و زرشک را با هم مخلوط و پوره کنید تا یک مخلوط یکدست داشته باشید. سیر و پیاز را پوست بگیرید. پیازها را خلالی و سیرها را رنده یا ریز خرد کنید.

مرحله چهارم: سس زرشک را درست کنید

در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازهای خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند. سپس سیرها را اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد. بعد زرشک و گوجه پوره شده را اضافه کنید. نمک و در صورت دلخواه، شکر را هم به سس بیفزایید. شعله را کم کنید تا سس زرشک کمی غلیظ گردد.

شکر، سیر داغ، پیاز داغ و نمک را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله پنجم: تکه های مرغ را سرخ کنید

در یک تابه مقداری روغن یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس مرغ های مزه دار شده را از یخچال بیرون بیاورید و هر دو طرف مرغ ها را در روغن داغ، سرخ کنید. هر طرف مرغ را به مدت 5 دقیقه سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس مرغ ها را در تابه سس بگذارید و درب تابه را بگذارید.

روغن سرخ کردنی و کره را به صورت اینترنتی و حضوری می توانید از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: مرغ زرشکی را تزیین کنید

45 دقیقه صبر کنید تا مرغ ها روی حرارت ملایم بپزند. در 15 دقیقه پایانی پخت، آلوها را از آب بکشید و در تابه بریزید. بعد از اینکه مرغ زرشکی جا افتاد و غلیظ شد، 2 قاشق زرشک خیسانده و آبکش شده را در یک تابه با کره و شکر، به مدت 30 ثانیه تفت دهید. خلال بادام و خلال پسته را هم تفت دهید.

مرحله هفتم: مرغ زرشکی را سرو کنید

مرغ زرشکی را بعد از پخت در ظرف سرو بریزید و روی آن را با زرشک و خلال بادام و پسته تفت داده شده، تزیین کنید. مرغ زرشکی را با یا سرو کنید.

خلال پسته، خلال بادام و زعفران را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه مرغ زرشکی

  • مرغ زرشکی را با اضافه کردن رب انار (طرز تهیه رب انار) هم می توانید درست کنید. برای تهیه مرغ با زرشک و رب انار، می توانید از رب انار یا رب آلوچه هم به مقدار 1 یا 2 قاشق غذاخوری بهره ببرید. در این صورت، رب انار را به مایه سس زرشک اضافه کنید.
  • مقدار شکر در طرز تهیه مرغ زرشکی، کاملا اختیاری است و می توانید آن را کمتر یا بیشتر در نظر بگیرید. اگر می خواهید مرغ زرشکی، طعم ملس بگیرد، مقدار شکر را بیشتر کنید.
  • برای طرز تهیه مرغ زرشکی با زرشک تازه، به جای زرشک خشک، زرشک تازه را با بشویید و بخیسانید. بقیه مراحل را مانند روش بالا دنبال کنید.
  • مرغ زرشکی در اصل نوعی خورش زرشک با گوشت مرغ است که می توانید انواع آلو را هم به ترکیبات آن اضافه کنید.
  • مرغ با سس زرشکی، باید در زمان سرو، غلیظ باشد و آب زیادی نداشته باشد.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن مرغ با سس زرشک

برای سس زرشک، زرشک تازه بهتره یا خشک؟

برای درست کردن سس زرشک، هم می توانید از زرشک تازه و هم از زرشک خشک بهره ببرید. در هر صورت، بهتر است زرشک ها را بخیسانید و بعد که نرم شدند، پوره کنید ولی طعم زرشک تازه، خوشمزه تر است.

آیا می توان به جای گوجه از رب گوجه استفاده کرد؟

بله. در صورتی که می خواهید از رب گوجه در سس زرشک بهره ببرید، حتما رب گوجه را با پیاز داغ آماده شده تفت دهید تا رنگ باز کند و بعد زرشک و مقداری آب به تابه اضافه کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 27 آبان 1403 بروزرسانی: 27 آبان 1403 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 2470

به "طرز تهیه مرغ زرشکی ، برترین رسپی مرغ با سس زرشک برای مهمونی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ زرشکی ، برترین رسپی مرغ با سس زرشک برای مهمونی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید