طرز تهیه رولت کوکو سبزی
به گزارش مجله باهام، رولت کوکو سبزی یکی از مجذوب کننده ترین انواع پیش غذاهای مجلسی و از است که می تواند زینت بخش سفره های شما در مهمانی ها و دورهمی ها باشد و با رقابت کند. شما می توانید لایه میانی رولت کوکو سبزی را با رسپی های گوناگون و مواد متنوع در فر یا در تابه روی گاز آماده کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه رولت کوکو سبزی در فر و بدون فر را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه رولت کوکو سبزی با سیب زمینی در یک نگاه
برای تهیه رولت کوکو سبزی با سیب زمینی، ابتدا سیب زمینی ها را آب پز کنید، تخم مرغ ها را بپزید و زرشک را بخیسانید. گردو و خیارشور را نگینی خرد کنید. سبزی کوکو شامل تره، جعفری، گشنیز و شوید را پاک نموده، بشویید و ساطوری کنید.
سپس، باقی تخم مرغ ها را به خوبی هم بزنید و در ادامه، سبزی کوکو، آرد و ادویه ها را به تخم مرغ زده شده اضافه نموده و مایه کوکو را آماده کنید. سپس، زرشک و گردو را به مایه افزوده و در قالب چرب شده بریزید و در فر بپزید.
برای مواد میانی، سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ پخته، خیارشور و سس مایونز را مخلوط نموده، روی کوکوی پخته پخش و آن را رول کنید. در آخر، رولت کوکو را یک ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس، رولت آماده را برش بزنید و سرو کنید.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه رولت کوکو سبزی ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه رولت کوکو سبزی با سیب زمینی
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
تخم مرغ | 4 عدد |
سبزی کوکو | 250 گرم |
مغز گردو (خرد شده) | 3 قاشق غذاخوری |
زرشک | 2 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
روغن سرخ کردنی | به اندازه کافی |
نان | برای سرو با رولت کوکو سبزی |
مواد میانی فینگرفود کوکو سبزی رولی
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
سیب زمینی | 2 عدد میانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
خیارشور | 5 عدد میانه |
سس مایونز | به اندازه لازم |
زرشک و گردو | برای تزیین رولت کوکو سبزی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 الی 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت رولت کوکو سبزی: 20 الی 25 دقیقه
مدت زمان لازم برای استراحت رولت کوکو سبزی: 60 دقیقه
مراحل طرز تهیه رولت کوکو سبزی با سیب زمینی
فینگرفود کوکو سبزی رولی مثل به عنوان یک پیش غذای مجلسی و یک فینگرفود خوشمزه و مقوی با مواد میانی متنوع هم در فر و هم در تابه روی گاز قابل انجام است.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
پیش از هر کاری، در اولین مرحله از طرز تهیه رولت کوکو سبزی با سیب زمینی، مثل باید سیب زمینی ها را به خوبی بشویید و آبپز یا بخارپز کنید. سپس، 2 عدد تخم مرغ را هم با اندازهی آب در قابلمه مناسبی بگذارید و روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شوند.
زرشک را نیز به خوبی بشویید و همراه با اندازهی آب سرد در ظرف مناسبی بریزید و برای 15 دقیقه بخیسانید. سپس، مغز گردوی پاک شده و خیارشور () را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
در صورت تمایل، برای خرید تخم مرغ، زرشک، خیارشور و مغز گردو می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: سبزی کوکو را آماده کنید
پس از آن، شامل تره، جعفری، شوید و گشنیز را پاک نموده و ساقه های ضخیم و برگ های زرد و پلاسیده آن ها را جدا کنید. سپس، برگ های تر و تازه سبزی کوکو را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد.
این سبزیجات شسته شده را ساطوری کنید و کنار بگذارید. اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می توانید از سبزی کوکو منجمد شده یا سبزی خشک بهره ببرید. در صورت استفاده از سبزی منجمد و آماده، ابتدا باید بسته سبزی را برای چند ساعت داخل بشقاب در طبقه پایین یخچال بگذارید تا به آرامی دیفراست گردد.
اگر هم می خواهید رولت کوکو سبزی را مثل با سبزی خشک درست کنید، ابتدا باید سبزی خشک را برای یک ساعت در اندازهی آب جوش بخیسانید تا نرم گردد. سپس، سبزی خیس خورده را در سبد بریزید و با دست فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد.
برای خرید سبزی منجمد کوکو و انواع سبزی خشک مانند سبزی کوکو می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: باقی تخم مرغ ها را بزنید
در این مرحله از طرز تهیه رولت کوکو سبزی مجلسی، باقی تخم مرغ ها را در ظرف مناسبی بشکنید و با همزن دستی یا برقی یا قاشق تا زمانی هم بزنید که تخم مرغ ها کف نمایند و رنگ تخم مرغ زده شده روشن گردد. الان باید فر را هم روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
مرحله چهارم: مایه کوکو سبزی را آماده کنید
حالا، سبزی کوکو را که قبلا آماده کردید همراه با آرد و اندازهی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تخم مرغ های زده شده اضافه کنید. این ترکیب را حسابی هم بزنید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند و مایه یکدستی ایجاد گردد.
برای خرید آرد گندم و انواع ادویه ها مانند نمک، فلفل سیاه و زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: گردو و زرشک را اضافه کنید
پس از درست کردن مایه رول کوکو سبزی، زرشک خیس خورده را در سبد بریزید و به خوبی آبکشی کنید. پس از خارج شدن آب اضافی، زرشک را همراه با مغز گردوی خرد شده به مایه کوکو سبزی اضافه کنید. مواد داخل ظرف را به آرامی هم بزنید تا گردو و زرشک به صورت یکنواخت در مایه کوکو پخش شوند.
مرحله ششم: مایه کوکو سبزی را بپزید
پس از آماده شدن مایه کوکو سبزی، کف قالب مستطیل شکلی را با کاغذ روغنی بپوشانید و سطح آن را با یاری فرچه آشپزی و کمی روغن چرب کنید. سپس، مایه کوکو سبزی را به صورت یکدست در این قالب بریزید و سطح آن را صاف کنید.
قالب را به مدت 20 الی 25 دقیقه در طبقه میانی فر گرم قرار دهید تا کوکو پخته و کمی طلایی گردد. سپس، کوکو سبزی آماده شده را از فر خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک گردد.
برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: مواد میانی رولت کوکو سبزی را آماده کنید
در این فاصله، وقت آن است که مواد میانی رولت کوکو سبزی را آماده کنید. برای این منظور، سیب زمینی پخته شده را رنده کنید و در ظرف مناسبی بریزید. سپس، تخم مرغ هایی را که قبلا پخته و آماده کردید را به صورت ریز برش بزنید و به سیب زمینی رنده شده اضافه کنید. خیارشور خرد شده و سس مایونز () را نیز به این ترکیب اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.
برای خرید انواع سس مانند سس مایونز می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: رولت کوکو سبزی را فرم دهید
پس از آماده کردن مواد میانی، کوکوی نیمه گرم را از قالب خارج کنید و روی پارچه تمیز یا سینی برگردانید. سپس مواد میانی را بر سطح کوکو سبزی پخش نموده و با یاری پارچه، کوکو را به آرامی رول کنید.
مرحله نهم: رولت کوکو سبزی را استراحت دهید
حالا، رول کوکو سبزی را در کاغذ روغنی بپیچید و برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا رولت کاملا خودش را بگیرد.
مرحله آخر: رولت کوکو سبزی را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، کاغذ روغنی را از اطراف رول باز کنید. رولت کوکو سبزی را برش بزنید و در ظرف سرو قرار دهید. برای تزیین این غذا می توانید از سبزی تازه، زرشک و گردو بهره ببرید و در صورت تمایل با انواع نان آن را میل کنید.
برای خرید زرشک و نان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
طرز تهیه رولت کوکو سبزی بدون فر
برای تهیه رولت کوکو سبزی در ماهیتابه، ضروری است کف تابه مناسبی را با کمی روغن چرب کنید. این تابه را روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس، مایه کوکو را در تابه داغ بریزید و سطح آن را با قاشق صاف کنید تا ضخامت مایه در همه قسمت ها یکسان باشد.
پس از آن، حرارت را ملایم کنید و درب ماهیتابه را ببندید. حدود 15 الی 20 دقیقه منتظر بمانید تا کوکو سبزی روی حرارت کم بپزد و خودش را بگیرد. پس از گذشت این مدت، کوکو را با دقت برگردانید تا سمت دیگر آن نیز سرخ گردد. پس از پخت کامل، کوکو را روی پارچه تمیز یا کاغذ روغنی قرار دهید و اجازه دهید کمی خنک گردد. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
نکات مهم در طرز تهیه رولت کوکو سبزی
- برای تهیه رول کوکو سبزی، بهتر است تخم مرغ ها را پیش از افزودن سایر مواد، به خوبی هم بزنید تا کف آلود شوند. هم زدن مناسب تخم مرغ ها موجب پف دار شدن و لطافت کوکو می گردد و بوی زهم تخم مرغ را از بین می برد.
- افزودن اندازهی آرد به انسجام بیشتر کوکو یاری نموده و از ترک خوردن آن در هنگام رول کردن جلوگیری می نماید.
- برای جلوگیری از له شدن یا ته نشین شدن، زرشک و گردو را در سرانجام به مایه کوکو اضافه کنید و مایه را به آرامی هم بزنید.
- چه در فر و چه در ماهیتابه، حرارت باید ملایم باشد تا کوکو در عین مغزپخت شدن، خشک نگردد و نسوزد.
- کوکوی داغ شنماینده است. بنابراین، اجازه دهید کمی ولرم گردد تا هنگام رول کردن ترک نخورد.
- طرز تهیه رولت کوکو سبزی با نان لواش به مراتب آسان تر از روش کلاسیک است. برای این منظور، باید کوکو سبزی را به صورت مستطیلی و نازک بپزید و روی نان لواش بگذارید. سپس، مواد میانی را روی لایه کوکو سبزی بچینید. این مواد را رول کنید و داخل سلفون محکم بپیچید و در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد و سپس با یک چاقوی تیز برش بزنید.
- طرز تهیه رولت کوکو سبزی با نان باگت هم عینا مانند همان چیزی است که بالاتر درباره نان لواش گفتیم؛ با این تفاوت که ابتدا باید نان باگت را به خوبی با وردنه پهن کنید و بعد کوکو سبزی را روی آن بگذارید و بپیچید.
- در طرز تهیه رولت کوکو سبزی با قالب ریلیف مت (Relief Mat) باید این قالب سیلیکونی را درون سینی فر قرار دهید و سطح آن را با برس کمی چرب کنید. سپس، مایه کوکو را در قالب ریلیف مت بریزید و با لیسک به آرامی پخش و صاف کنید تا تمام طرح قالب پر گردد. ضخامت مایه کوکو در همه قسمت ها باید یکنواخت و حدود 5 الی 7 میلی متر باشد. باقی مراحل را عینا مانند دستور بالا دنبال کنید.
- در طرز تهیه رولت کوکو سبزی با ماست چکیده، کافی است 3 قاشق غذاخوری ماست چکیده را در دستور بالا با سس مایونز جایگزین کنید.
- در صورت تمایل، می توانید اندازهی پودر سیر یا موسیر خشک نیز به مواد میانی اضافه کنید.
- در طرز تهیه رولت کوکو سبزی با مرغ، باید 200 گرم گوشت سینه مرغ را بپزید و ریش ریش کنید. سپس، این مرغ ریش ریش شده را به جای تخم مرغ پخته به مواد میانی دستور بالا اضافه کنید.
- برای درست کردن رول کوکو سبزی با ژامبون، باید اندازهی ژامبون گوشت یا مرغ، پنیر ورقه ای یا خامه ای، خیارشور نگینی شده و سس مایونز یا ماست چکیده را به عنوان مواد میانی در نظر بگیرید.
- رولت کوکو سبزی با مغز گوسفند یک غذای خاص، مجلسی و بسیار مقوی است که در بعضی منطقه ها ایران هواداران پر و پا قرصی دارد. برای درست کردن این غذا، ابتدا باید مغز گوسفندی را بپزید و بوی زهم آن را بگیرید. سپس، مغز پخته شده را با دیگر مواد دلخواه مانند خیارشور، جعفری خرد شده و سس مایونز روی لایه کوکو سبزی قرار دهید و رول کوکو سبزی را درست کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن رولت کوکو سبزی
چگونه می توانیم از وا رفتن رولت کوکو سبزی جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از وا رفتن رولت، ضروری است مایه کوکو سبزی قوام مناسبی داشته باشد. برای این منظور، باید تخم مرغ ها را به خوبی هم بزنید و اندازه کمی آرد یا آرد نخودچی به مایه اضافه کنید. سبزی ها نیز باید کاملا بدون آب اضافی باشند. حتما از تابه نچسب بهره ببرید و در هنگام پیچیدن رولت، آن را کمی خنک کنید تا بافت آن فرم بگیرد.
آیا می توانیم رولت کوکو سبزی را در فر بپزیم؟
بله. می توانید مایه کوکو را در سینی فر یا در قالب مستطیلی روی کاغذ روغنی بریزید و در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 الی 25 دقیقه بپزید. سپس، آن را به آرامی رول کنید. استفاده از فر موجب پخت یکنواخت تر و کاهش مصرف روغن می گردد.
چگونه می توانیم رولت کوکو سبزی را با مواد میانی پر کنیم؟
برای تهیه رولت پر شده، پس از پختن ورقه کوکو، آن را کمی خنک کنید و روی آن موادی مانند پنیر خامه ای، گردوی خرد شده، زرشک، یا حتی گوشت چرخ نموده تفت داده شده قرار دهید. سپس، رولت را با دقت و به صورت فشرده بپیچید و مدتی در یخچال بگذارید تا فرم بگیرد.
چرا رولت من ترک می خورد یا می شکند؟
علت اصلی ترک خوردن رولت کوکو سبزی، خشک بودن مایه یا پخت بیش از حد آن است. باید مایه کوکو رطوبت کافی داشته باشد و پس از خروج از فر یا تابه، کمی خنک گردد. در هنگام پیچیدن نیز از فشار زیاد خودداری نموده و آن را با دقت رول کنید.
چگونه رولت را برش بزنیم تا ظاهر زیبایی داشته باشد؟
پس از پیچیدن رولت، آن را برای یک ساعت در یخچال بگذارید تا سفت گردد. سپس، با چاقوی تیز و مرطوب، برش های یکدست و تمیز بزنید. بهتر است چاقو را بعد از هر برش تمیز کنید تا لبه های رولت خراب نگردد.
آیا می توانیم رولت کوکو سبزی را از قبل آماده کنیم؟
بله. این غذا را می توانید تا 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید. تنها کافی است آن را در ظرف دربسته یا با پوشش سلفون نگهداری کنید. برای سرو مجدد، می توانید رولت کوکو سبزی را به آرامی گرم نموده یا به صورت سرد سرو کنید.
منبع: افق کوروش