2 طرز تهیه دسر لگیمات با تخم مرغ یا ماست؛ دسر مخصوص ماه رمضان

به گزارش مجله باهام، لُگیمات یا به قول عرب ها لُقیمات یکی از دسرهای عربی و مخصوص استان های جنوبی ایران مثل بوشهر و هرمزگان برای ماه مبارک رمضان است که در کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل امارات و کویت و کشورهای مصر و هندوستان هم زیاد سرو می گردد. لیگمات یکی از انواع دسر ساده و ارزان و سریع است. این دسر قدیمی با قدمتی حدود 200 سال که به لقمه قاضی هم مشهور است یک نوع شیرینی خانگی و بازاری است که به خاطر بافت لطیف و شیرینی ملایمش بیشتر با چای و قهوه یا بستنی سرو می گردد. دستور پخت لگیمات با ماست و با تخم مرغ مرسوم است. 2 طرز تهیه مرحله به مرحله دسر لگیمات یا لقیمات یا همان بامیه عربی با تخم مرغ و بدون تخم مرغ را در مجله خبرنگاران بخوانید.

2 طرز تهیه دسر لگیمات با تخم مرغ یا ماست؛ دسر مخصوص ماه رمضان

طرز تهیه ساده دسر عربی لگیمات با ماست و بدون تخم مرغ

مواد لازم

آرد سفید: 2 پیمانه (هر پیمانه آرد برابر با 120 گرم است)

نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری

شیرخشک قنادی: 3 قاشق غذاخوری

ماست پر چرب: 2 پیمانه

شکر: 2 قاشق غذاخوری

خمیرمایه فوری: 1 قاشق غذاخوری

نمک: 1/8 قاشق چایخوری

هل: ½ قاشق چایخوری

رازیانه: ½ قاشق چایخوری

روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری

روغن مایع برای سرخ کردن لگیمات: به مقدار لازم

آب ولرم: به مقدار لازم

طرز تهیه

مرحله اول

برای درست کردن شیرینی خانگی دسر لگیمات ساده بدون تخم مرغ، ابتدا آرد سفید، نشاسته ذرت، شیر خشک قنادی، شکر، خمیر مایه فوری، نمک، هل و رازیانه را با هم مخلوط کنید. سپس ماست را به تدریج و کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که مواد حالتی مثل یک مایه شل و چسبنده و مرطوب مثل ماست پیدا نمایند. یادتان باشد خمیر این شیرینی باید شل باشد

مرحله دوم

روی خمیر را به مدت یک ساعت بپوشانید و ظرف خمیر را در یک جای گرم قرار دهید تا خمیر مایه سبب گردد که خمیر به اصطلاح شیرینی پزی برسد و حجم خمیر دو برابر گردد.

مرحله سوم

یک دستکش یک بار مصرف بپوشید و کمی دستکش را چرب کنید. خمیر را کمی ورز دهید تا پف آن گرفته گردد. حالا در یک قابلمه مقداری روغن بریزید. مقدار روغن باید به اندازه ای باشد که لگیمات ها در آن شناور شوند. خمیر را داخل ماسوره مخصوص درست کردنبریزید و به همان ترتیبی که بامیه را داخل روغن می ریختید لگیمات را هم در روغن به صورت گرد گرد بریزید و سرخ کنید.

حین سرخ شدن مرتب لگیمات ها را به آرامی هم بزنید (اگر قیف ندارید از اسکوپ بستنی بهره ببرید، برای این کار اسکوپ بستنی را چرب کنید و به همین منظور یک ظرف روغن مایع کنار دست تان بگذارید و هر بار اسکوپ را در روغن مایع فرو کنید و سپس از خمیر لگیمات بردارید). همین که سطح شیرینی طلایی شد کافی است. می توانید لگیمات های داغ داغ را در شهد سرد شده در دمای محیط بریزید یا روی لگیمات عسل یا شیره خرما یا شیره انگور بریزید. لگیمات را بعد از بیرون آوردن از شهد در یک صافی یا آبکش فلزی بگذارید تا هم شربت اضافی آن ها گرفته گردد و هم نرم و خمیری نشوند.

مواد لازم برای درست کردن شهد لگیمات

آب: ½ یک لیوان فرانسوی

شکر: 2 و ½ لیوان فرانسوی

زعفران دم نموده غلیظ: به مقدار دلخواه

آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری

گلوکز مایع یا شربت ذرت: 2 قاشق غذاخوری

گلاب: ¼ لیوان فرانسوی

طرز تهیه شهد دسر لگیمات

برای درست کردن شهد این شیرینی ابتدا آب و گلاب را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز به جوش بیاورید. زمانی که ترکیب آب و گلاب به جوش آمد زعفران و آبلیمو را اضافه کنید و هم بزنید. سپس شکر را اضافه کنید. شکر را هم نزنید، اجازه دهید کمی ته نشین گردد و کمی خود به خود حل گردد. سپس با کفگیر چوبی شکر را هم بزنید. گلوکز مایع را هم اضافه کنید و هم بزنید. زیر شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شهد حسابی سرد گردد و به غلظت خوبی برسد.

طرز تهیه دسر لگیمات با تخم مرغ

مواد لازم

آرد سفید: 1 لیوان فرانسوی

تخم مرغ:1 عدد

آرد برنج: 3 قاشق مرباخوری

بیکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری

خمیر مایه فوری :1 قاشق غذاخوری

ماست: 1/2 لیوان

آب ولرم: به مقدار لازم

روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه

برای درست کردن دسر لگیماتی که تخم مرغ دارد ابتدا باید تخم مرغ را با ماست، خمیرمایه فوری، آرد برنج و بیکینگ پودر مخلوط کنید. در مرحله بعد آرد را بریزید و با دست خمیر را ورز دهید. در صورتی که خمیر سفت بود کمی آب ولرم هم به آن اضافه می کنیم تا خمیر رقیق گردد(همانطور که گفتیم خمیر لگیمات باید مثل ماست شل و رقیق باشد و البته چسبنده باشد) . خمیر را به مدت یک ساعت در جای گرمی می گذاریم تا خمیر برسد و پف کند.

روغن را داخل ماهیتابه یا قابلمه تفلون یا چدن عمیق بریزید. حالا به همان ترتیب خمیر را در قیف ماسوره بریزید یا با قاشق غذاخوری بردارید و در روغن داغ گرد گرد بیندازید و سرخ کنید. خمیر داخل روغن پف می نماید و به اندازه یک گردوی عظیم می گردد. وقتی رنگ لگیمات طلایی شد از روغن خارج کنید و به همان ترتیب در شهدی که در دمای محیط سرد شده بیندازید تا روی آن حسابی شهد دار و شربتی گردد. روی دسر لگیمات را با پودر پسته یا پودر نارگیل یا شکلات نوتلای ذوب شده تزیین کنید. برای این کار در یک کاسه مایکروویو مقداری از نوتلا را ماکروویو کنید تا گرم و روان گردد. سپس نوتلا را روی آنها بریزید تا از شکلات پوشانده شوند.

فوت و فن های طرز تهیه دسر لگیمات

*در دستور پخت لیگمات ساده با ماست یا با تخم مرغ، حرارت روغن برای سرخ کردن شیرینی حتما باید متوسط باشد.

*در دستور پخت لیگمات با ماست یا با تخم مرغ، هربار خمیر را هم بزنید و پفش رو بگیرید و فقط به اندازه ظرفیت تابه از خمیر بردارید و داخل قیف بریزید. اگر اضافی خمیر در قیف بماند پف می نماید وظاهر لقیمات خوب نمی گردد.

*می توانید لگیمات ها را بعد از آغشته شدن در شهد در پودر قند و پودر دارچین بغلتانید تا طعم متفاوتی پیدا نمایند. اگر پودر قند دوست ندارید روی لگیمات فقط کمی پودر دارچین بپاشید.

*طرز تهیه شیرینی دسر لگیمات بوشهری و هرمزگانی و عربی و کویتی به همین ترتیب است. برای درست کردن لیگمات اضافه کردن یا حذف تخم مرغ سلیقه ای است.

*طرز تهیه دسر لگیمات با شیر خشک هم مرسوم است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 3 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 1079

به "2 طرز تهیه دسر لگیمات با تخم مرغ یا ماست؛ دسر مخصوص ماه رمضان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه دسر لگیمات با تخم مرغ یا ماست؛ دسر مخصوص ماه رمضان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید