طرز تهیه انواع کیک شکلاتی؛ از کیک شکلاتی خیس تا بلک فارست
به گزارش مجله باهام، کیک شکلاتی از آن دست کیک های خوشمزه و پرطرفداری است که به شکل های مختلفی تهیه می شود و آن قدر تنوع دارد که هر کسی را برای خوردنش وسوسه می کند.
کیک شکلاتی یکی از پرطرفدارترین کیک ها به شمار می رود که به روش های متعددی تهیه و با سس ها و تزیینات مختلفی سرو می شود. به عنوان مثال، برخی کیک شکلاتی را با شکلات آب شده، پودر کاکائو، بدون شکلات، بدون لبنیات، رژیمی و... درست می کنند.
کیک شکلاتی یکی از ساده ترین و در عین حال خوشمزه ترین کیک ها است که کمتر کسی پیدا می شود از طعم و مزه آن لذت نبرد؛ به خصوص با بافت نرمی که دارد و بویی که راه می اندازد، هر کسی را سر ذوق می آورد؛ اما شاید خیلی از شما از ترس اضافه وزن، قید خوردن این خوراکی اشتهابرانگیز را بزنید و خود را از یکی از بهترین لذت های دنیا محروم کنید. با این حال، شاید جالب باشد بدانید که طبق یک پژوهش 32 هفته ای، با خوردن یک تکه کیک شکلاتی در وعده صبحانه می توانید وزن خود را کم کرده و این کاهش وزن را برای مدت طولانی تری حفظ کنید. در واقع پژوهشگران بر این باورند که افزودن شیرینی به صبحانه باعث می شود تمایل افراد برای خوردن آن در طول روز تحت کنترل درآید. با این اوصاف اگر برای طرز تهیه کیک شکلاتی ترد و خوشمزه لحظه شماری می کنید، این مقاله را از دست ندهید.
همه چیز درباره کیک شکلاتی:
- طرز تهیه کیک شکلاتی خیس
- طرز تهیه کیک شکلاتی ساده با لیوان
- طرز تهیه کیک شکلاتی ساده بدون شیر
- طرز تهیه کیک شکلاتی بدون شکلات
- طرز تهیه کیک شکلاتی در پلوپز
- طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر
- طرز تهیه کیک شکلاتی رژیمی
- طرز تهیه کیک شکلاتی با گردو
- طرز تهیه کیک بلک فارست
- طرز تهیه کیک شکلاتی مذاب
- طرز تهیه کیک شکلاتی رستورانی (براونی)
- طرز تهیه کیک شکلاتی سیاه
- طرز تهیه گاناش
- طرز تهیه سس شکلات
- تاریخچه کیک شکلاتی
- طعم کیک شکلاتی
کیک شکلاتی خیس
کیک شکلاتی خیس یکی از انواع کیک شکلاتی است که بافتی کاملا نرم و منسجم دارد. برای لابه لای این کیک می توانید از کرم کاکائویی یا سس گاناش استفاده کنید. کرم کاکائو طعم کره ای دلپذیری به کیک می دهد و با سس گاناش، طعم شکلاتی بیشتری خواهید داشت.
مواد لازم:
- یک و سه چهارم پیمانه آرد
- دو پیمانه شکر
- سه چهارم پیمانه پودر کاکائو
- یک و یک دوم قاشق چای خوری جوش شیرین
- یک و یک دوم قاشق چای خوری بکینگ پودر
- یک چهارم قاشق چای خوری نمک
- دو عدد تخم مرغ
- یک پیمانه شیر
- نصف پیمانه روغن مایع
- یک قاشق چای خوری وانیل
- یک پیمانه آب جوش
مواد لازم برای کرم کاکائو:
- یک پیمانه کره
- دو پیمانه پودر قند
- یک و یک دوم پیمانه پودر کاکائو
- دوسوم پیمانه شیر
طرز تهیه کیک شکلاتی خیس
1. ابتدا آرد را چند بار الک کنید و در کاسه بزرگی بریزید؛ سپس همه مواد خشک اعم از شکر، پودر کاکائو، بکینگ پودر، وانیل، نمک و جوش شیرین را به آن اضافه و با هم مخلوط کنید.
2. در ادامه مواد تر یعنی تخم مرغ، شیر و روغن را به مواد خشک اضافه کنید.
3. سپس آن ها را با همزن برقی برای حدود دو دقیقه بزنید تا خوب مخلوط شوند. بعد از این مدت، آب جوش را به تدریج به مایه اضافه کنید و به همزدن خود ادامه دهید.
4. حالا دو قالب گرد میانه و یکسان بردارید و کف آن ها را با کره چرب و سپس آردپاشی کنید.
5. مایه کیک را به طور مساوی در هر دو قالب بریزید. این مایه باید جا برای پف داشته باشد؛ پس کمتر از نصف هر قالب را با آن پر کنید.
6. فر را از 15 دقیقه قبل روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و قالب ها را برای مدت 30 دقیقه در فر بگذارید تا پخته شوند.
7. برای تهیه کرم کاکائو باید کره نرم شده در دمای محیط را در ظرفی بریزید و حدود دو دقیقه با همزن برقی بزنید تا حالت کرم مانند پیدا کند. پودر قند، شیر و پودر کاکائو را در دو مرحله اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا کرم یکدستی به دست آید.
8. بعد از اینکه کیک ها را از فر خارج کردید، اجازه دهید خنک شوند و سپس آن ها را از قالب درآورید. هر کیک را از وسط برش بزنید تا به این ترتیب چهار لایه کیک داشته باشید.
9. یک لایه کیک قرار دهید و روی آن کرم کاکائو بمالید و لایه دیگر کیک را بگذارید و این فرایند را ادامه دهید. در نهایت کل سطح کیک را با کرم کاکائو بپوشانید و آن را با لیسک صاف کنید.
10. مابقی کرم را در قیف بریزید و روی سطح کیک را بنابر سلیقه تان شکوفه بزنید.
11. حالا که با طرز تهیه کیک شکلاتی تولد آشنا شدید، می توانید یکی از بهترین کیک های تولد عمرتان را تدارک ببینید.
نکات تهیه کیک شکلاتی خیس
- به جای کرم کاکائو می توانید با استفاده از خامه و شکلات، یک سس گاناش خوشمزه تهیه کنید و آن را داغ داغ روی سطح کیک بریزید و با اندازهی ترافل رنگی تزیین کنید. برای اینکه کیک خیس تری داشته باشید، می توانید سطح روی کیک را با خلال دندان سوراخ کنید و سپس گاناش را روی آن بریزید.
- برای آردپاشی قالب، آرد را که در قالب چرخاندید تا به همه جای آن آرد برسد، قالب را برگردانید و چند تکان به آن بدهید تا اضافی آرد بیرون بریزد.
- هنگام پختن کیک، در فر را باز نکنید؛ زیرا این کار باعث از بین رفتن پف کیک می شود.
کیک شکلاتی ساده با لیوان
مواد لازم:
- چهار قاشق سوپ خوری آرد
- دو قاشق سوپ خوری پودر کاکائو
- چهار قاشق سوپ خوری شکر
- یک عدد تخم مرغ
- سه قاشق سوپ خوری روغن مایع
- سه قاشق سوپ خوری شیر
- یک قاشق چای خوری بکینگ پودر
- اندازه کمی وانیل
طرز تهیه کیک شکلاتی ساده با لیوان
1. مواد خشک یعنی بکینگ پودر، آرد و پودر کاکائو را با هم مخلوط کنید.
2. تخم مرغ و وانیل را با همزن دستی یا چنگال مخلوط کنید تا از حالت لختگی دربیاید، بعد روغن و شیر را اضافه کنید.
3. حالا مایه تخم مرغ را به مواد خشک اضافه و خوب مخلوط کنید تا مایه یکدستی به دست آید.
4. مایه کیک آماده است، آن را در لیوان مناسب مایکروفر بریزید تا حدی که نصف آن را پر کند؛ اگر بیشتر بریزید، کیک پف می کند و سرریز می شود.
5. این کیک در ماکروفر آماده می شود؛ پس برای این منظور از حالت کانوکشن و دمای میانه ماکروفر استفاده کنید و همراه با ظرف کیک، یک ظرف حاوی آب نیز در ماکروفر قرار دهید تا از خشک شدن آن جلوگیری کند.
6. این کیک در عرض سه تا چهار دقیقه آماده می شود.
7. از آنجا که کیک شکلاتی در ماکروفر زود خشک می شود، پس به محض پختن آن، کیک را در ظرف دربسته بگذارید و زود مصرف کنید.
کیک شکلاتی ساده بدون شیر
کیک شکلاتی را می توانید بدون شیر و تخم مرغ نیز تهیه کنید؛ هرچند که شاید به نظرتان بدون لبنیات، کیک خوشمزه ای از آب درنیاید؛ با تهیه این کیک نظرتان کاملا تغییر خواهد کرد. جوش شیرین در مواد اولیه کیک، نقش مخمر را دارد که برای فعال شدن به آن سرکه اضافه می شود. ترکیب جوش شیرین و سرکه، کیک را سبک می کند. علاوه بر این، کیک بدون شیر را می توانید تا مدت ها بیرون یخچال نگهداری کنید.
مواد لازم:
- 1.5 پیمانه آرد
- یک پیمانه شکر
- یک قاشق چای خوری جوش شیرین
- نصف قاشق چای خوری نمک
- سه قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- 6 قاشق غذاخوری روغن مایع
- یک پیمانه آب سرد
- یک قاشق چای خوری وانیل
- یک قاشق غذاخوری سرکه سفید
طرز تهیه کیک شکلاتی ساده بدون شیر
1. مواد خشک اعم از شکر، آرد الک شده، وانیل، پودر کاکائو الک شده، نمک، جوش شیرین را با هم مخلوط کنید و هم بزنید.
2. در ظرف جداگانه ای مواد مایع یعنی سرکه سفید، آب سرد و روغن مایع را با هم ترکیب کنید.
3. در این مرحله مواد مایع را به مواد خشک اضافه و با همزن دستی خوب مخلوط کنید.
4. قالب موردنظرتان را چرب کنید و مایه کیک را در آن بریزید و در فری قرار دهید که از 15 دقیقه قبل روی 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) گرم کرده اید. کیک پس از 30 تا 40 دقیقه آماده می شود. برای اطمینان از پخت کیک می توانید یک خلال دندان در آن فرو کنید، اگر هیچ چیزی به آن نچسبید، کیک آماده شده است.
5. کیک را از فر خارج کنید و اجازه دهید کمی سرد شود.
6. سپس آن را از قالب خارج کنید یا آن را به چند قسمت برش بزنید و بعد از قالب درآورید. روی آن کمی پودر قند الک کرده و همراه با بستنی وانیلی نوش جان کنید.
کیک شکلاتی بدون شکلات
کیک شکلاتی بدون شکلات خیلی ساده و بی دردسر تهیه می شود و گزینه ای عالی برای کیک های تولد و مهمانی به شمار میرود. روی این کیک تیره رنگ است و اگر از پودر کاکائو تیره استفاده کنید، رنگ کیک کاملا سیاه می شود. بافت کیک فوق العاده نرم است و برای اینکه طعم معرکه تری پیدا کند، می توانید از موس شکلاتی یا کرم پنیر خامه ای و... برای رویه و تزیین آن استفاده کنید.
مواد لازم:
- دو لیوان شکر
- یک و سه چهارم لیوان آرد
- دو عدد تخم مرغ
- نصف لیوان روغن مایع
- یک لیوان شیر
- سه چهارم لیوان پودر کاکائو
- 1.5 قاشق چای خوری بکینگ پودر
- 1.5 قاشق چای خوری جوش شیرین
- یک قاشق چای خوری نمک
- دو قاشق چای خوری عصاره وانیل
- یک لیوان آب جوش
طرز تهیه کیک شکلاتی بدون شکلات
1. فر را روی 180 درجه سانتی گراد (350 درجه فارنهایت) قرار دهید تا گرم شود.
2. مواد خشک شامل آرد، بکینگ پودر، جوش شیرین، پودر کاکائو و نمک را الک کرده و به شکر اضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
3. تخم مرغ، شیر، روغن و عصاره وانیل را نیز در ظرفی جداگانه مخلوط کنید و حسابی هم بزنید تا مایع یکدستی به دست آید.
4. مخلوط مایع را به صورت یک جا به مخلوط مواد خشک اضافه کنید و با درجه میانه همزن برقی برای دو دقیقه بزنید.
5. در این مرحله یک لیوان آب جوش را در مایه کیک بریزید و هم بزنید تا مایه روانی داشته باشید.
6. سپس قالب کیک را چرب و آردپاشی کرده و دوسوم آن را با این مایه پر کنید. اگر می خواهید کیک شکلاتی را در قالب مافین درست کنید، برای سادگی کار بهتر است داخل قالب کپسول کاغذی قرار دهید و مایه کیک را در یک پارچ ریخته و قالب را پر کنید.
7. قالب را برای مدت 35 تا 40 دقیقه در فری قرار دهید که از قبل گرم کرده اید؛ برای اطمینان از پخت کیک، با یک خلال دندان آن را امتحان کنید؛ اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، کیک پخته است. در صورتی که از قالب مافین استفاده می کنید، 20 تا 25 دقیقه کفایت می کند.
نکات تهیه کیک شکلاتی بدون شکلات
- اندازه مواد اولیه را به هیچ عنوان کم و زیاد نکنید؛ زیرا در غیر این صورت کیفیت مطلوب را به شما نمی دهد. دو لیوان شکر برای این کیک زیاد نیست و با توجه به اندازه پودر کاکائو، شیرینی کیک زیاد نخواهد شد.
- بکینگ پودر را جایگزین جوش شیرین نکنید. این کیک در نهایت رنگ سیاه خوش رنگی خواهد داشت که یکی از دلایل این موضوع وجود جوش شیرین است؛ اما اگر بکینگ پودر استفاده کنید این رنگ را نخواهید داشت.
- اگر کیفیت و طعم پودر کاکائو عالی نباشد، کیک شما شاید طعم خوبی نداشته باشد.
- با این اندازه مواد اولیه حدود 30 کاپ کیک خواهید داشت.
- معمولا کیک دو برابر پف می کند و روی آن گنبدی شکل می شود؛ اما بعد از اینکه از فر بیرون بیاورید، اندازهی از پف آن می خوابد و تقریبا مسطح می شود و به راحتی می توانید روی آن را تزیین کنید.
کیک شکلاتی در پلوپز
مواد لازم:
- 150 گرم شکلات
- 100 گرم کره
- 80 گرم شکر
- چهار عدد تخم مرغ
- 50 گرم آرد
- پودر قند برای تزیین
طرز تهیه کیک شکلاتی در پلوپز
1. ابتدا شکلات را خرد کرده و آن را همراه با کره خردشده به روش بن ماری (حرارت غیرمستقیم بخار آب کتری) ذوب کنید.
2. تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و همراه با شکر با همزن برقی برای دو تا سه دقیقه بزنید.
3. حالا مایه تخم مرغ و شکر را به مخلوط شکلات و کره اضافه کنید و با لیسک یا قاشق خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند.
4. آرد را الک کرده و به مواد اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
5. این مایه را در پلوپزی بریزید که از قبل چرب کرده اید و در آن را ببندید و از روی منوی پلوپز دکمه برنامه مخصوص پخت دسر (Dessert) را انتخاب کرده و پس از تنظیم دما روی 140 درجه، دکمه شروع را بزنید. زمان پخت این کیک حدود 30 دقیقه است.
6. خلال دندان را در مرکز و کناره کیک فرو کنید، اگر بیرون آوردید و تمیز بود، کیک پخته است. ظرف پلوپز را خارج کنید و برای 15 دقیقه به آن اجازه دهید تا خنک شود و بعد کیک را بیرون بیاورید.
7. وقتی کیک خنک شد، می توانید روی آن را با گاناش یا پودر قند تزیین کنید.
کیک شکلاتی بدون فر
کیک شکلاتی بدون فر که حتی نیازی به قالب خاصی هم ندارد، از آن دسته کیک های راحتی است که به خاطر شکلات، بافت نرم و مرطوبی به خود می گیرد.
مواد لازم:
- دو عدد تخم مرغ
- نصف لیوان شکر
- یک قاشق چای خوری وانیل
- دوسوم لیوان شیر کم چرب
- نصف لیوان روغن مایع
- یک لیوان سرخالی آرد
- سه قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- یک قاشق غذاخوری بکینگ پودر
طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر
1. تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و وانیل را به آن اضافه کنید و با همزن برقی برای مدت پنج دقیقه بزنید تا یکدست شود و حالت فومی بگیرد.
2. شکر را به تخم مرغ اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
3. شیر کم چرب، روغن مایع، آرد، پودر کاکائو و بکینگ پودر را به مواد قبلی اضافه کنید و برای سه تا چهار دقیقه دیگر هم بزنید.
4. در ادامه با ملاقه از این مایه بردارید و آن را در هر فنجان یا لیوانی بریزید؛ فقط باید دوسوم آن را پرکنید تا جا برای پف کردن داشته باشد و سرریز نشود. در صورت تمایل می توانید شکلات تکه ای در وسط مایه کیک فرو کنید.
5. فنجان ها یا لیوان ها را در یک قابلمه بچینید و در قابلمه آب جوش بریزید، تا حدی که نصف فنجان ها در آب باشد.
6. شعله گاز را روشن کنید و آن را روی حرارت میانه رو به کم قرار دهید. پس از پنج دقیقه، در قابلمه را بگذارید. در اینجا می توانید از دمکنی استفاده کنید.
7. حدودا بعد از 20 دقیقه کیک های شکلاتی آماده می شوند که برای اطمینان از پخت کامل کیک حتما از خلال دندان استفاده کنید.
8. طرز تهیه کیک شکلاتی بدون قالب به همین راحتی است و از آنجا که مواد اولیه کم و در دسترسی دارد، به راحتی می توانید آن را تهیه کنید.
کیک شکلاتی رژیمی
مزیت کیک شکلاتی رژیمی به این است که در آن از آرد، لبنیات، شکر و روغن خبری نیست و می توانید با خیال راحت یک کیک شکلاتی سالم و رژیمی نوش جان کنید.
مواد لازم:
- سه چهارم لیوان آرد بادام
- یک دوم لیوان پوره کدو حلوایی
- یک عدد تخم مرغ
- یک چهارم لیوان عسل
- یک چهارم لیوان پودر کاکائو
- دو قاشق چای خوری بکینگ پودر
- نصف قاشق چای خوری وانیل
- 100 گرم شکلات خردشده
- نصف قاشق چای خوری پودر دارچین
طرز تهیه کیک شکلاتی رژیمی
1. فر را روی دمای 170 درجه سانتی گراد قرار دهید.
2. آرد بادام و بکینگ پودر را در کاسه بزرگی بریزید و مخلوط کرده و تخم مرغ را به آن ها اضافه کنید.
3. پوره کدو حلوایی را هم به مواد کیک بیفزایید. رطوبت و بافت این کیک به پوره کدو حلوایی وابسته است و اصلا طعم کدو حلوایی در کیک احساس نمی شود.
4. عسل را هم اضافه کنید. برای این کیک بهتر است به جای عسل طبیعی، از عسل های معمولی در بازار استفاده کنید.
5. پودر کاکائو را روی باقی مواد الک کنید. سپس وانیل و دارچین را هم بیفزایید.
6. حالا با همزن برقی همه مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
7. شکلات خردشده را در مایه کیک بریزید. ترجیحا شکلات را خیلی ریز نکنید تا بعدا خودش را در بافت کیک نشان دهد.
8. قالب را کاغذ روغنی بیندازید و مایه کیک را در آن بریزید تا حدی که نیمی از آن را پر کند.
9. اگر عاشق شکلات هستید، در این مرحله 30 گرم شکلات خردشده روی سطح کیک بریزید و قالب کیک را ابتدا در سینی فر بگذارید و برای 45 دقیقه در فر قرار دهید.
10. بعد از این مدت، کیک را با خلال دندان کنترل کنید تا ببینید که پخته است یا خیر. اگر خلال دندان تقریبا تمیز بیرون آمد، کیک آماده است.
11. قالب را از فر درآورید و بگذارید که کیک به دمای محیط برسد. سپس آن را از قالب خارج کرده و کاغذ روغنی را جدا کنید.
12. با کمک کارد بزرگی کیک را برش بزنید و بعد از هر برش، آن را تمیز کنید و اسلایس بعدی را ببرید تا برش های شیک و تمیزتری داشته باشید.
نکات تهیه کیک شکلاتی رژیمی
- برای تهیه آرد بادام باید حدود دو لیوان بادام را در غذاساز بریزید و آن را حسابی پودر کنید. سپس بادام را الک کنید تا آرد بادام ریزدانه و لطیفی داشته باشید و دانه های درشت در کیک تان نباشد.
- برای درست کردن پوره کدو حلوایی، روش های مختلفی وجود دارد؛ به عنوان مثال می توانید کدو را قطعه قطعه کرده و بخارپز کنید. علاوه بر این، پخت آن در فر گزینه دیگر پیش روی شما است. به این ترتیب که کدو را قطعه قطعه کنید، در سینی فر قرار دهید و روی آن فویل بکشید و در فر بگذارید تا بپزد. در روش سوم، کدو رو از وسط نصف کرده و تخمه های آن را با کمک قاشق کاملا خارج کنید. دو نیمه کدو را به صورت وارونه در سینی فر بگذارید و با کمک چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و در فر با دمای 200 درجه سانتی گراد برای حدود 45 تا 60 دقیقه قرار دهید تا کاملا نرم شود. بعد از پخت، پوست کدوها را جدا کنید و در صافی بریزید تا آبش کشیده شود. سپس آن را در غذاساز پوره کنید.
- درصد خلوص شکلات اختکمک است؛ هرچند برای اینکه کیک سالم تری داشته باشید، از شکلات با درصد خلوص بالا استفاده کنید.
- این کیک را می توانید در هر قالبی درست کنید؛ فقط باید مایه کیک، نیمی از آن قالب را پر کند. در واقع هرچقدر سایز قالب بزرگ تر باشد، ارتفاع کیک تان کمتر خواهد شد. قالب لوف پن به ابعاد 20 در هفت سانتی متر گزینه خوبی برای این کیک به شمار میرود.
کیک شکلاتی با گردو
یکی از روش های تهیه کیک شکلاتی، ترکیب آن با مغزهای مختلفی همانند گردو است که هم طعم متفاوتی و خوشمزه ای به آن می دهد، هم اینکه خواص زیادی دارد و می تواند برای سلامتی مفید باشد.
مواد لازم:
- سه عدد تخم مرغ
- نصف پیمانه شکر
- نصف پیمانه شیر
- یک و یک دوم پیمانه آرد سفید
- نصف پیمانه روغن مایع
- یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو
- دو قاشق غذاخوری گردو خردشده
- دو قاشق چای خوری بکینگ پودر
- یک چهارم قاشق چای خوری وانیل
- دو قاشق غذاخوری چیپس شکلاتی (اختکمک)
طرز تهیه کیک شکلاتی با گردو
1. ابتدا تخم مرغ ها را همراه با شکر و وانیل در کاسه ای بریزید و با همزن برقی بزنید تا تخم مرغ ها پف کند و کشدار شود.
2. در ادامه شیر و روغن مایع را به آن ها اضافه کنید و مجددا با همزن برقی برای یک دقیقه هم بزنید.
3. حالا آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائو را با هم مخلوط و دو بار الک کنید. سپس این مخلوط را به تدریج به مایه کیک اضافه و به صورت دورانی مخلوط کنید.
4. در این مرحله شکلات چیپسی و گردو خردشده را در مایه کیک بریزید.
5. قالب را با کمی روغن مایع چرب کنید و مایه کیک را در آن بریزید و روی آن کمی گردو خردشده بپاشید.
6. فر را از 15 دقیقه قبل روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و حالا قالب را برای 45 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد.
7. پس از پخت، کیک را از فر درآورید، اجازه دهید کاملا خنک شود تا از قالب به راحتی دربیاید. این کیک خوشمزه را با شکلات و گردو تزیین کنید.
نکات تهیه کیک شکلاتی با گردو
- برای اینکه گردوها در قالب کیک ته نشین نشوند، حتما آن ها را در اندازهی آرد سفید بغلطانید و بعد به مایه کیک اضافه کنید.
- وقتی کیک خنک شد، برای تزیین اندازهی شکلات آب شده (به روش بن ماری) روی کیک بریزید و سپس گردوی خردشده را روی شکلات بدهید. البته گزینه دیگر تزیین کیک شکلاتی با خامه فرم گرفته است که با استفاده از انواع ماسوره می توانید شکل وشمایل فوق العاده زیبایی به کیک تان دهید.
- این کیک شکلاتی را می توانید به صورت دو رنگ تهیه کنید، به این شکل که قبل از ریختن پودر کاکائو، نصف مایه کیک را بردارید و در قالب بریزید. سپس به مابقی مایه کیک، پودر کاکائو اضافه کنید و آن را روی لایه سفید بدهید.
- امکان تهیه کیک شکلاتی با گردو با انواع قالب کیک از سیلیکونی تا لوف و... وجود دارد. در صورتی که از قالب تفلون، گالوانیزه یا چدن استفاده می کنید، حتما کف آن را با روغن چرب کرده و آردپاشی کنید.
کیک بلک فارست
کیک بلک فارست یا کیک جنگل سیاه، از لایه های کیک شکلاتی، خامه فرم گرفته و گیلاس تشکیل می شود که اصالت آن به جنوب آلمان برمی شود. روی این کیک با خامه پوشیده شده و با گیلاس و شکلات رنده شده تزیین می شود. این کیک داستان جالبی دارد که شنیدن آن خالی از لطف نیست. طبق افسانه ای قدیمی، زنی در منطقه ای به نام جنگل سیاه، لباسی سنتی پوشیده بود. این لباس دامن سیاهی شبیه به خورده های شکلات، بلوزی سفید مثل خامه روی کیک و کلاهی با منگوله های قرمز همانند گیلاس های روی کیک داشت.
کیک بلک فارست به شکل های مختلفی درست می شود؛ یعنی ممکن است از آلبالو یا گیلاس در آن استفاده نشود یا کرم شکلاتی برای لابه لای کیک به کار رود. حتی می توان روی آن را با خامه شکلاتی تزیین کرد. برای تهیه این کیک می توانید از هر نوع کیک شکلاتی یا حتی پودر کیک آماده استفاده کنید!
مواد لازم:
- یک عدد کیک شکلاتی
- 400 میلی لیتر خامه فرم گرفته
- 30 گرم نشاسته
- 300 گرم آلبالو یا گیلاس
- یک قاشق چای خوری وانیل
- یک لیوان آب
- گیلاس سیاه برای تزئین
طرز تهیه کیک بلک فارست
1. کیک شکلاتی را با هر دستوری درست کنید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود. می توانید از یک روز جلوتر کیک را بپزید، وقتی کاملا خنک شد، سلفون بپیچید و در یخچال قرار دهید. کیک قبل از خامه کشی باید کاملا خنک باشد تا خامه آب نشود.
2. برای کیک های طبقه ای بهتر است از سه قالب به جای یک قالب استفاده کنید و مایه کیک را به سه قسمت مساوی در آن ها بریزید یا اینکه کل مایه را در یک قالب بریزید و بعد آن را برش بزنید. پس برای این منظور بهتر است به سراغ کیک های متراکم تر مثل شیفون شکلاتی یا کیک اسفنجی شکلاتی بروید که خیلی راحت برش می خورند.
3. برای لابه لای کیک می توانید از گیلاس، آلبالو، مربای آلبالو یا کمپوت گیلاس استفاده کنید. البته مربا ممکن است کیک را خیلی شیرین کند؛ پس ترجیحا از شکلات تلخ در کیک استفاده کنید که طعم آن را ملایم کند. از آنجا که ترکیب طعم شکلات و گیلاس یا آلبالو خیلی خاص می شود، اگر دوست ندارید کلا حذفش کنید.
4. اگر خواستید از گیلاس استفاده کنید، هسته آن را درآورید؛ اما ترجیحا خوردش نکنید تا موقع برش کیک بهتر معلوم باشد. گیلاس ها را در ظرفی روی حرارت بگذارید و در صورت تمایل کمی شکر به آن اضافه کنید. نشاسته را در یک لیوان آب سرد حل کرده و به گیلاس ها اضافه کنید. این مخلوط را پنج دقیقه هم بزنید تا غلیظ شود. در نهایت وانیل را بیفزایید و آن را از روی حرارت بردارید.
5. با کمک یک برس، اندازهی شربت آلبالو یا آب کمپوت گیلاس یا یک شربت ساده روی سطح کیک بزنید تا مرطوب شود.
6. خامه فرم گرفته را در قیف بریزید و یک نوار دایره ای، خامه و یک نوار دایره ای از گیلاسی که با نشاسته درست کردید، روی کیک بدهید یا اینکه می توانید یک لایه خامه روی کیک بدهید و بعد یک لایه گیلاس بریزید.
7. لایه دوم کیک را روی آن بگذارید و همین کار را تا لایه آخر ادامه دهید.
8. روی کیک لایه آخر را هم با برس مرطوب کنید و کل کیک را با خامه فرم گرفته یا خامه شکلاتی بپوشانید. برای اینکه سطح روی کیک را صاف و تمیز درآورید، خیلی حساس نباشید؛ زیرا روی آن پوشانده می شود.
9. با کمک وسیله ای که با آن پوست سیب زمینی را می گیرید، شکلات را بتراشید که شکلی شبیه پوسته های درخت به خود بگیرد. برای اینکه کارتان راحت تر پیش برود، بهتر است شکلات کمی در دمای اتاق مانده باشد.
10. کف دست تان را پر از شکلات کنید و دورتادور کیک را پوشش دهید.
11. بالای کیک را هم با خامه شکوفه درشت بزنید و وسط آن شکلات تراشیده بریزید. روی هر شکوفه نیز یک آلبالو یا گیلاس تیره مایل به سیاه قرار دهید و اگر چوب آن را جدا نکنید، جلوه زیباتری می گیرد.
کیک شکلاتی مذاب
کیک شکلاتی مذاب یا چاکلت لاوا کیک (molten chocolate lava cake) یک کیک شکلاتی مرطوب با مغزی از شکلات مذاب است.
مواد لازم:
- 60 گرم شکلات
- یک عدد تخم مرغ
- 40 گرم کره
- یک عدد زرده تخم مرغ
- یک قاشق چای خوری وانیل
- دو قاشق غذاخوری شکر
- نصف قاشق چای خوری پودر قهوه فوری
- یک قاشق غذاخوری آرد
- کره و پودر کاکائو
طرز تهیه کیک شکلاتی مذاب
1. برا درست کردن کیک شکلاتی مذاب می توانید از ظروف سرامیکی رمکین، ظروف پیرکس یا فلزی استفاده کنید.
2. شکلات ها را خورد کنید و به روش بن ماری (حرارت غیرمستقیم روی بخار آب) ذوب کنید. علاوه برای این، می توانید شکلات ها را برای 20 تا 30 ثانیه در مایکروفر قرار دهید تا به صورت نیمه مذاب درآید. وقتی آن را با قاشق هم بزنید، بقیه تکه های شکلات هم حل می شوند.
3. سپس کره را در شکلات داغ بریزید و برای 10 ثانیه در ماکروفر بگذارید. اگر از ماکروفر استفاده می کنید، خیلی اهمیت دارد که اول شکلات را ذوب و بعد کره را اضافه کنید؛ زیرا اگر این دو را با هم در ماکروفر بگذارید، اول کره ذوب می شود و شروع به جوشیدن می کند و به این ترتیب باعث سرخ شدن شکلات می شود. در صورتی هم که از روش بن ماری استفاده می کنید، کره و شکلات را می توانید با هم روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید.
4. در ادامه پودر قهوه فوری را اضافه و مخلوط کنید. از آنجا که این پودر نقش بسزایی در طعم و عطر کیک دارد و آن را تلخ تر می کند، اگر این طعم قوی را دوست ندارید، می توانید آن را حذف کنید.
5. این کیک اغلب به صورت تک نفره تهیه می شود. کره را از یخچال درآورید و قالب را با آن چرب کنید؛ به طوری که کره تمام سطح قالب را بپوشاند. در مالیدن کره سخاوتمندانه عمل کنید؛ زیرا در غیر این صورت کیک از قالب جدا نمی شود.
6. یک قاشق پودر کاکائو در هر قالب بریزید و آن را بچرخانید تا تمام سطحش را بپوشاند. سپس قالب را برگردانید و تکان دهید تا پودر کاکائوی اضافی آن بریزد.
7. فر را روی دمای 210 درجه سانتی گراد یا 400 درجه فارنهایت قرار دهید.
8. یک عدد تخم مرغ و یک زرده تخم مرغ را همراه با شکر و وانیل در ظرفی بریزید و با همزن برقی برای پنج دقیقه بزنید تا حدی که حجیم و کرم مانند شود و حسابی پف کند. این مرحله خیلی مهم است؛ زیرا پف کیک به آن بستگی دارد.
9. شکلات و کره که ذوب کرده بودید، تا الان از حرارت افتاده اند؛ اما باید هنوز روان باشند. حالا این مایه را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و خوب با همزن بزنید تا کاملا یکنواخت شود.
10. در این مرحله، حباب هایی روی مایه کیک ایجاد می شود که باعث پف کیک خواهد شد.
11. سپس آرد را روی مایه کیک الک کنید و با قاشق چوبی خیلی آهسته به صورت دورانی هم بزنید.
12. مایه کیک را تا نیمه در قالب ها بریزید. با این اندازه مواد اولیه دو رمکین خواهید داشت.
13. قالب ها را روی سینی فر بگذارید و برای هفت تا 10 دقیقه در فر قرار دهید، نه بیشتر! اگر زمان پخت بیشتر از این مدت باشد، دیگر کیک لاوا نخواهید داشت و یک کیک شکلاتی مرطوب می شود. پس به محض اینکه دیدید روی کیک یه لایه گرفته، آن را از فر درآورید و اجازه دهید تا پنج دقیقه خنک شود.
14. سپس با چاقو دور کیک را آزاد کنید و از قالب بیرون بیاورید. روی آن را با پودر قند و چند برگ نعناع تزیین کنید.
نکات تهیه کیک شکلاتی مذاب
- برای تهیه هر نوع کیک شکلاتی حتما از بهترین و خوشمزه ترین نوع شکلات در بازار استفاده کنید؛ چراکه تاثیر فوق العاده زیادی روی طعم کیک می گذارد. با اینکه قیمت این نوع شکلات ها بالا است؛ ارزشش را دارد.
- اگر به طعم شکلات تلخ عادت دارید، می توانید کیک تان را با شکلات 75 درصد درست کنید؛ اما در غیر این صورت به سراغ شکلات زیر 60 درصد بروید.
- در تهیه هر نوع کیک شکلاتی، پس از چرب کردن قالب، به جای آرد، پودر کاکائو در آن بپاشید. با این روش دیگر دانه های سفید آرد روی کیک تان دیده نمی شود و کاور کیک، سیاه یکدست خواهد بود.
- چنانچه رمکین در دسترس ندارید، از قالب های تکی کاپ کیک استفاده کنید. فنجان ها یا کاسه های پیرکس که تحمل دمای بالای فر را دارند و حتی قوطی تن ماهی از دیگر گزینه های پیش روی شما هستند.
- از آنجا که این کیک جزو کیک های بسیار حساس به شمار میرود؛ اگر فر استاندارد ندارید، از درست کردن آن صرف نظر کنید.
کیک شکلاتی رستورانی
کیک براونی (brownie cake) که گل سرسبد منوی بیشتر کافی شاپ ها است، طرز تهیه بسیار آسانی دارد؛ اما طعم آن واقعا قابل مقایسه با سایر کیک های شکلاتی نیست و بی نهایت خوشمزه است. بافت این کیک با هر کیک شکلاتی دیگری فرق دارد و برعکس آن ها، ارتفاعش در اثر پخت زیاد نمی شود.
مواد لازم:
- سه عدد تخم مرغ
- 60 گرم شکلات
- سه چهارم پیمانه آرد
- یک سوم پیمانه پودر کاکائو
- 1.5 پیمانه شکر
- 120 گرم کره
- یک دوم قاشق چای خوری وانیل
- یک پنس نمک
طرز تهیه کیک شکلاتی رستورانی
1. فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
2. شکلات خردشده را در ظرفی برید و همراه با کره، روی حرارت غیرمستقیم آب قرار دهید تا کاملا ذوب شود و بعد اجازه دهید که از حرارت بیفتد.
3. تخم مرغ، وانیل و شکر را با چنگال یا همزن دستی بزنید تا فقط مخلوط شوند. از آنجا که قرار نیست بافتی شبیه کیک داشته باشید، نیازی به استفاده از همزن برقی نیست.
4. آرد، پودر کاکائو و نمک را با هم مخلوط و سپس الک کنید تا هیچ گلوله یا ناخالصی در آن وجود نداشته باشد.
5. مخلوط تخم مرغ را به شکلات و کره ذوب شده (از حرارت افتاده باشد) بیفزایید و با همزن دستی هم بزنید تا مایه یکدستی به دست آید.
6. در نهایت مواد آردی را به این مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
7. کف قالب را کاغذ روغنی بیندازید و آن را چرب کنید و مایه کیک را در آن بریزید.
8. قالب کیک را برای 30 دقیقه در فر گرم قرار دهید. پس از پخت، آن را از فر بیرون آورید و اجازه دهید که خنک شود، بعد از قالب خارج کنید و برش بزنید.
9. این کیک لذیذ را می توانید با انواع میوه، به خصوص موز و توت فرنگی و گیلاس و همین طور بستنی سرو کنید.
نکات تهیه کیک شکلاتی رستورانی
- برای طعم دلچسب تر بروانی می توانید از گروی خردشده و شکلات چیپسی نسوز نیز استفاده کنید. شکلات و گردو را به مواد آردی اضافه و مخلوط کنید و بعد به مایه کیک بیفزایید.
- به جای 1.5 پیمانه شکر می توانید از یک پیمانه شکر سفید و نصف پیمانه شکر قهوه ای استفاده کنید.
- اندازه شکلات براونی را می توانید تا 80 گرم افزایش دهید.
- اگر کیک را در قالب مستطیل درست کردید، آن را به مربع های یکسان برش بزنید و روی آن ها را سس گاناش غلیظ بریزید.
کیک شکلاتی سیاه
کیک شکلاتی سیاه نیز از آن دست کیک های معروف کافه ای است که علاوه بر بافتی خیس و مرطوب، طعم قوی کاکائو می دهد.
مواد لازم:
- یک و سه چهارم پیمانه آرد قنادی
- دو عدد تخم مرغ
- سه چهارم پیمانه سر پر پودر کاکائو
- دو پیمانه شکر
- یک پیمانه نسکافه
- یک پیمانه شیر
- نصف پیمانه روغن مایع
- یک قاشق چای خوری جوش شیرین
- دو قاشق چای خوری بکینگ پودر
- یک پنس نمک
- نصف قاشق چای خوری وانیل شکری
مواد سس شکلاتی :
- یک بسته هات چاکلت
- یک بسته نسکافه
- دو قاشق غذاخوری سس شکلاتی آماده
طرز تهیه کیک شکلاتی سیاه
1. قبل از هر چیز کلیه مواد اولیه کیک را در دمای محیط قرار دهید تا خیلی گرم یا خیلی سرد نباشند.
2. فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
3. قالب کیک را چرب و آردپاشی کنید. برای این کیک می توانید از قالب 22 یا 18 سانتی متری استفاده کنید.
4. مواد خشک اعم از آرد، بکینگ پودر، نمک، پودر کاکائو و جوش شیرین را با هم خوب مخلوط و سه بار الک کنید. با الک کردن حفره های هوا بین مواد خشک ایجاد می شود که به پف کیک کمک می کند.
5. تخم مرغ را به همراه وانیل و شکر با دور میانه همزن بزنید تا کشدار و کرم رنگ شود.
6. یک بسته نسکافه را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و بعد به اندازه یک پیمانه از آن بردارید. اگر بخواهید تلخی کیک بیشتر باشد، دوبسته نسکافه را در 1.5 پیمانه آب حل کنید و سپس یک پیمانه از این محلول را برای مایه کیک بردارید. محلول باید ولرم باشد؛ زیرا داغ بودن آن به خرابی کیک می انجامد.
7. پس از مخلوط شدن تخم مرغ، شکر و وانیل، روغن و شیر را به آن اضافه کنید. با توجه به زیادبودن مایعات کیک، بهتر است از این مرحله با همزن دستی کار کنید تا بیرون نپاشد.
8. حالا نسکافه را هم اضافه و مخلوط کنید. در نهایت مواد خشک را به تدریج به مایه کیک اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
9. مایه کیک را در قالب چرب شده بریزید و در طبقه وسط فری قرار دهید که از قبل گرم کرده اید.
10. مدت زمان پخت کیک به اندازه قالب و دمای فر بستگی دارد که حدود 40 تا 60 دقیقه طول می کشد. به همین دلیل پس از 30 دقیقه حتما آن به آن سر بزنید؛ به خصوص که کیک شکلاتی خیلی زود می سوزد.
11. وقتی کیک پخت، آن را از فر درآورید و اجازه دهید تا خنک شود و بعد در همان قالب آن را برش بزنید. برش کیک باعث می شود که سس شکلاتی به خورد کیک برود.
12. اگر به طعم نسکافه علاقه دارید، یک بسته نسکافه و یک بسته هات چاکلت را در یک لیوان آب جوش حل کنید. در صورت تمایل می توانید به جای نسکافه از دو بسته هات چاکلت استفاده کنید تا کیک طعم شکلاتی بگیرد. برای اینکه سس شکلاتی خیلی مزه تلخی نداشته باشد، دو قاشق شکر در آن بریزید. در نهایت یک تا دو قاشق سس شکلاتی آماده به مواد اضافه و مخلوط کنید تا یکدست شود. اجازه دهید این مایع از حرارت بیفتد و ابتدا چند قاشق از سس روی کیک بریزید تا جذب کیک شود. اگر حس کردید باز نیاز به سس است، کم کم روی کیک بدهید و صبر کنید تا به خورد کیک برود. احتمالا نیازی به استفاده از کل سس نخواهد بود.
13. کیک را در ظرفی قرار دهید و روی آن سلفون بکشید و در یخچال بگذارید تا چند ساعت استراحت کند و به این ترتیب مواد به خورد هم بفرایند.
نکات کیک شکلاتی سیاه
- برای چرب کردن قالب می توانید از اسپری روغن یا روغن مایع استفاده کنید؛ هرچند بهترین گزینه کره است.
- اگر موقع ریختن سس شکلاتی، کیک تان داغ باشد، کیک خمیر می شود؛ پس حتما صبر کنید تا خنک شود.
- یک پنس به اندازه موادی گفته می شود که بین دو انگشت شصت و اشاره جا می شود.
- به هیچ عنوان از بکینگ پودر به جای جوش شیرین استفاده نکنید. در حقیقت، جوش شیرین باعث می شود که کیک سیاهی داشته باشید.
طرز تهیه گاناش
گاناش (Ganache) طرز تهیه بسیار آسانی دارد؛ به خصوص که در ترکیب آن فقط خامه و شکلات به کار می رود. برای تهیه گاناش می توانید از هر نوع شکلاتی از شکلات معمولی گرفته تا شکلات تلخ، شیری و با درصدهای مختلف استفاده کنید. غلظت گاناش بسته به اندازه شکلات فرق دارد؛ به این معنا که اگر خامه دو برابر اندازه شکلات باشد، گاناش رقیق تر می شود و برای سس مناسب است؛ اما در صورتی که اندازه شکلات دو برابر خامه باشد، گاناش غلیظی برای کاور کیک و فیلینگ خواهید داشت. وقتی اندازه شکلات و خامه یکسان و برابر باشند، سسی مناسب گلیز به دست می آید.
برای تهیه گاناش کافی است، خامه را روی حرارت ملایم بگذارید و آن را تا وقتی هم بزنید که کناره هایش حباب بزند. خامه را فورا از روی حرارت بردارید و شکلات خردشده را به آن اضافه کنید و با کمک یک قاشق یا همزن دستی، شکلات ها را به داخل خامه فرو کرده و پنج دقیقه صبر کنید. سپس آن ها را با همزن دستی مخلوط کنید تا کرم یکنواختی به دست آید.
سس شکلات
مواد لازم:
- دو پیمانه پود قند
- 85 گرم کره
- یک چهارم پیمانه پودر کاکائو
- یک چهارم پیمانه شیر
طرز تهیه سس شکلات
1. کره را در ظرفی روی حرارت ملایم بگذارید تا ذوب شود.
2. پودر کاکائو و شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شود.
3. در این مرحله ظرف را از روی حرارت بردارید و پودر قند را روی آن الک کنید و هم بزنید.
4. اگر احساس می کنید که سس شکلات خیلی غلیظ شده است، اندازهی شیر در آن بریزید.
5. سس شکلات داغ را روی کیک خنک بریزید و سرو کنید.
تاریخچه کیک شکلاتی
تاریخچه کیک شکلاتی به سال 1767 میلادی برمی شود؛ زمانی که دکتر جیمز بیکر (James Baker) پی برد که با خوردکردن دانه های کاکائو بین دو سنگ آسیاب دایره ای، چطور شکلات درست کند. در سال 1828، شخصی به نام کوئنراد ون هوتن (Coenraad van Houten) از هلند یک روش استخراج مکانیکی ابداع کرد که با کمک آن امکان استخراج چربی از نوشیدنی کاکائویی وجود داشت و نتیجه آن تولید کره کاکائو و کاکائو بدون چربی بود که می شد این ماده جامد را به شکل کاکائو جامد یا پودرشده فروخت. این فرایند باعث شد که شکلات از یک خوراکی لوکس منحصربه فرد به میان وعده ای ارزان قیمت تبدیل شود.
تا حدود دهه 1890 میلادی دستورالعمل های شکلات بیشتر برای نوشیدنی های شکلاتی بود و از شکلات فقط به عنوان فیلینگ و گلیز کیک ها استفاده می شد. در سال 1886، آشپزهای آمریکایی شروع به اضافه کردن شکلات به مایه کیک کردند و به این ترتیب اولین کیک های شکلاتی را در ایالات متحده آمریکا به وجود آورند. در ادامه کیک های شکلاتی در ترکیب با سایر کیک ها به صورت لایه لایه استفاده شد.
در دهه 1990، کیک شکلاتی مذاب با مایع شکلاتی در مرکزش رواج یافت. در حال حاضر نیز انواع کیک شکلاتی، به خصوص کیک های شکلاتی بدون آرد حرف اول را در قنادی های مدرن می زنند.
طعم کیک شکلاتی
کیک شکلاتی بی شک برای همه کسانی که عاشق شکلات هستند، بهترین و لذیذترین کیک دنیا به شمار می رود. این کیک که به شکل های مختلفی تهیه می شود، همراه با یک فنجان چای تازه دم یا قهوه، آن هم در عصری سرد و پاییزی حسابی می چسبد. ضمن اینکه می توانید برای دورهمی ها، جشن ها، تولدها یا حتی یک عصرانه، این کیک شکلاتی خانگی را تدارک ببینید و لذتی دوچندان را نصیب خانواده و دوست و آشنا کنید.
همه عاشقان شکلات می دانند که هیچ لذتی به اندازه خوردن یک تکه کیک شکلاتی با آن طعم منحصربه فرد شکلات نیست که روح را جلا می دهد و خوشحالی وصف ناپذیری به همراه دارد.
اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید، پس دست به کار شوید و با تهیه یک کیک شکلاتی خوشمزه، هم حس وحال خودتان را عوض کنید و هم ضمن عکاسی از فرایند کارتان، با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام ([email protected])، آن ها را با مخاطبان ما به اشتراک بگذارید. در صورتی هم که تجربه تهیه کیک شکلاتی را دارید، در پایین این مقاله از خبرنگاران، از دانسته های خود برای ما بگویید.
منبع: کجارو / instagram.com / cafechokolat.ir / hamyarpaz.com / عصر ایران / cafechokolat.ir / cheftayebeh.ir / cheftayebeh.ir / irancook.ir / cheftayebeh.ir / zhor.ir / irancook.ir / cafechokolat.ir / بیتوته / cheftayebeh.ir