عوارض جدید کرونا چیست ؟

به گزارش مجله باهام، خبرنگاران : دانشمندان اعلام کردند بیماران بهبود یافته از کووید 19 می توانند به علائم پساکرونایی متعددی دچار شوند.

عوارض جدید کرونا چیست ؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران، بیش از 10 ماه از همه گیری ویروس کرونا در دنیا می گذرد. کووید 19 تا به امروز مرگبارترین همه گیری دنیا در یک قرن گذشته را رقم زده است. به طور متوسط روزانه بیش از 6 هزار تن در دنیا طی یک هفته اخیر جان خود را به دلیل ابتلا به این ویروس از دست داده اند. با این حال، تنها شمار مبتلایان و قربانیان کووید 19 نیست که باعث نگرانی مقامات بهداشتی شده است. علائم بلند مدت کرونا در بدن بهبودیافتگان یکی از مسائل رایجی است که مانع از بازگشت این افراد به زندگی قبل از ابتلا به کووید 19 می گردد. به تازگی دانشمندان به حقایق جدید درباره علائم پساکرونایی دست یافته اند.

بر این اساس، محققان در یک بیمارستان خصوصی در بمبئی هند مشاهده کردند 5 تن از مبتلایان به کرونا پس از گذشت هفته ها از فرایند بهبودی دارای سندرم چند التهابی هستند. این التهاب های گسترده در نهایت منجر به فوت دو بیمار کهن سال شد. دو تن دیگر از بیماران شاهد بهبودی بودند و یکی از بیماران همچنان در بیمارستان بستری است.

متخصصان می گویند علائم پساکرونایی شامل طیف گسترده ای از عوارض بیماری از جمله از دست دادن حس بویایی و چشایی، بی حالی، مسائل تنفسی، مسائل خونی، از دست دادن قدرت شنوایی و بینایی، لکنت زبان، انسفالیت (التهاب حاد بافت مغز)، مسائل عصبی، التهاب، مسائل قاعدگی و حملات صرعی می گردد.

در انسفالیت ویروس کرونا خود را به وسیله خون به بافت مغز می رساند و در عملکرد آن اختلال ایجاد می نماید. انسفالیت، چون از بیماری های ثانویه ویروسی است می تواند رده های مختلفی داشته باشد و از عدم تعادل در راه رفتن تا کما و مرگ را در پی دارد. برای مثال در نوزادان ویروس هرپس سیمپلکس باعث ایجاد تبخال می گردد یا ویروسی که در آبله مرغان به مغز می رسد می تواند فقط کمی عدم تعادل در راه رفتن را در پی داشته باشد. در موارد کمی آسیب های جدی به مغز وارد شده و آسیب ها جبرانشان سخت خواهد بود.

دانشمندان هندی می گویند سندرم التهاب چندگانه که از علائم پساکرونایی محسوب می گردد شباهت زیادی به سندرم کاوازاکی دارد. در این حالت، بیماران کرونایی 3 تا 4 هفته پس از بهبودی از کووید 19، شاهد درجه حرارت بالا بدن هستند. سندروم کاوازاکی عمدتاً بچه ها زیر 5 سال را مبتلا می نماید. کاوازاکی التهاب عروق است که باعث تنگ شدن رگ ها و کاهش خون رسانی به اعضای حیاتی می گردد. نخستین مورد کاوازاکی را تومیساکو کاوازاکی، پزشک متخصص بچه ها در بیمارستان صلیب سرخ توکیو در سال 1961 گزارش کرد.

در ابتدای همه گیری کرونا در دنیا شماری از بچه ها پس از ابتلا به این ویروس، سندرم التهاب چندگانه همانند سندرم کاوازاکی را از خود نشان می دادند. با این حال، هم اینک دانشمندان می گویند علائم شبیه بیماری کاوازاکی در میان بزرگسالان بهبود یافته از کووید 19 به طور گسترده مشاهده می گردد همچنین مواردی از افراد کهنسال به دلیل این علائم جان خود را از دست داده اند.

پزشکان می گویند حتی افرادی که به کرونای ملایم مبتلا شده اند نیز ممکن است دچار علائم پساکرونایی شوند. محققان هندی بیان کردند در چند منطقه دیگر نیز چنین علائمی در میان بیماران دیده شده است. با این حال، این علائم در میان افرادی که به کرونای شدید مبتلا شده اند به اندازه افراد مبتلا به کرونای خفیف به صورت یکسان دیده می گردد.

برای نمونه متخصصان مشاهده کردند یک زن که در دهه چهارم زندگی خود بود تنها یک ماه پس از بهبودی از کرونا، به صورت ناگهانی بینایی خود را از دست داد. آنالیز های تخصصی نشان داد آن بخش از مغز این زن که مسئول قوه بینایی بوده دچار تورم شده است. با تجویز استروئید پس از 2 تا 3 روز بینایی این زن به شرایط گذشته باز گشت. این بیمار در زمان ابتلا به کرونا در خانه خود را قرنطینه نموده بود و دارای علائم خفیف بیماری بود.

تحقیقات مشابه در هند نشان می دهد ممکن است زنان مبتلا به کرونا پس از بهبودی دچار اختلال در چرخه قاعدگی شوند. یک پزشک زنان و زایمان که خود به کووید 19 مبتلا شده بود بیان کرد به مدت 2 ماه و نیم پس از بهبودی از بیماری چرخه قاعدگی اش به تاخیر افتاده بود.

دانشمندان دانشگاه تگزاس آمریکا بیان کردند که بسیاری از بیماران کرونایی هفته ها و ماه ها پس از طی دوران ریکاوری همچنان علائم بیماری را با خود دارند، ما این موضوع را علائم پساکرونایی می نامیم.

استر ملامد، یکی از دانشمندان دانشگاه ایالتی تگزاس آمریکا در این باره گفت: شواهد نشان می دهد بیش از یک سوم کسانی که تست کرونایشان مثبت اعلام شده است، هفته ها پس از بهبودی نتوانسته اند سلامت خود را به طور کامل بازیابند و به زندگی پیش از بیماری بازگردند. این موضوع هیچ ارتباطی به میزان شدت بیماری در آن ها نداشته است. این موضوع حتی در جوانان که آسیب پذیری کمتری نسبت به کهنسالان دارند نیز دیده می گردد.

براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های آمریکا یک نفر از هر 5 فرد، 18 تا 34 ساله که به کرونای خفیف مبتلا شده، نتوانسته است 14 تا 21 روز پس از ابتلا بهبودی خود را به طور کامل بازیابد و به زندگی پیش از بیماری بازگردد. علائم بلند مدت کرونا همچنان در این افراد باقی مانده است که رایج ترین آن ها شامل تنگی نفس، سردرد، مسائل مربوط به حافظه، خستگی دائمی و از دست دادن حس بویایی و چشایی می گردد.

دانشمندان انگلیسی نیز به موازات پژوهش های همکاران آمریکایی خود اقدام به تحقیقات در این زمینه کردند. تحقیقات آن ها نیز نشان داد بعضی بیماران حتی 8 ماه پس از ابتلا به کرونا هنوز از علائم کرونا رنج می بردند. طبق تحقیقات این دانشمندان، بیش از 60 هزار بیمار کرونایی در این کشور 3 ماه پس از بهبودی همچنان علائم این بیماری را به همراه داشته اند.

تحقیقات دانشمندان در کالج ترینیتی دوبلین نیز نشان می دهد بیش از نیمی از مبتلایان به ویروس کرونا از بی حالی دائمی رنج می برند. این موضوع فارغ از شدت کرونا در این بیماران است و حتی بیمارانی که علائم خفیفی از کووید 19 را داشتند نیز از بی حالی مداوم شکایت دارند.

محققان ایرلندی در تحقیقات خود 128 بیمار کرونایی را مورد مطالعه قرار دادند. این تحقیقات نشان داد 52 درصد بیماران کرونایی حتی 10 هفته پس از بهبودی از کووید 19، همچنان دچار خستگی و بی حالی دائمی بودند.

میانگین سنی این بیماران 50 سال بوده است و 54 درصد آن ها را زنان تشکیل می دادند. شواهد حاکی از آن است که دو سوم بیمارانی که از بی حالی دائمی رنج می بردند را زنان تشکیل می دادند.

دانشمندان ایرلندی بیان کردند این تحقیقات نشان داد، دوره ریکاوری از بیماری و نیز دوره پساکرونا برای بیماران به چه میزان پراهمیت است.

شاهد آن بودیم که فارغ از شدت علائم بیماری در افراد، بی حالی یکی از رایج ترین علامت ماندگار کووید 19 در بیماران است. این امر نشان می دهد که سیستم بهداشتی هر کشور باید خود را برای حمایت های پساکرونایی از بیماران آماده کند. هم اینک با گذشت 6 ماه، ما شاهد مراجعه هزاران بهبودیافته کرونایی به بخش بهداشت و درمان ایرلند برای دریافت خدمات بوده ایم.

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 5 آذر 1399 بروزرسانی: 5 آذر 1399 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 1387

به "عوارض جدید کرونا چیست ؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عوارض جدید کرونا چیست ؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید