هر 7 سال یک بار 5 خورشید گرفتگی داریم

به گزارش مجله باهام، رصدگر و پژوهشگر ایرانی از کوشش برای تعمیم پیش بینی زمان خسوف و کسوف به زمین لرزه های بزرگ و آتش فشان ها اطلاع داد.

هر 7 سال یک بار 5 خورشید گرفتگی داریم

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، حمید جدیری خداشناس، رصدگر و پژوهشگر ایرانی با اشاره به نحوه پیش بینی زمان کسوف و خسوف، گفت: با توجه به اینکه در منظومه شمسی یک نظم بسیار عظیمی وجود دارد با در نظر دریافت این محاسبات می توان به زمان دقیق خورشید گرفتگی یا ماه گرفتگی دست یافت.

وی با بیان اینکه در طی هر 30 روز ماه یک بار به دور زمین می چرخد و کره زمین نیز یک بار در طول سال به دور خورشید می چرخد اضافه نمود: زمین اختلاف 5 الی 6 درجه ای با ماه دارد که هر 7 سال فقط 5 بار ماه مقابل خورشید و زمین قرار می گیرد و خورشید گرفتگی کلی رخ می دهد.

پدر کسوف ایران با تاکید بر اینکه در طول سال دو کسوف و دو خسوف داریم که به تناوب کم و زیاد می گردد، توضیح داد: ما ماهی یک بار مقارنه را داریم که هلال ماه را رویت می کنیم.

وی با بیان اینکه برای سه میلیون سال قبل از میلاد مسیح و دو میلیون سال بعد از آن خورشیدگرفتگی ها محاسبه شده و این اطلاعات خارج شده است، گفت: اکنون می دانیم تا سال های آینده نیز چه زمانی کسوف یا خسوف خواهیم داشت.

پدر کسوف ایران همچنین از پروژه هایی یاد کرد که به واسطه آن می توان پیش بینی هایی در مورد زمین لرزه های بزرگ و آتش فشان ها انجام داد.

منبع:میزان

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 26 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 750

به "هر 7 سال یک بار 5 خورشید گرفتگی داریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هر 7 سال یک بار 5 خورشید گرفتگی داریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید