کپسول فرفولیک (Ferfolic) چیست؟
به گزارش مجله باهام، کپسول فرفولیک (Ferfolic) از داروهایی است که به منظور جبران کم خونی و کمبود بعضی از ویتامین ها مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو در مواقعی مثل بارداری و شیردهی بیشتر تجویز می گردد. گرفتگی عضلانی، مسائل گوارشی مثل یبوست، اسهال، تهوع و استفراغ بعضی از عوارض مصرف مکمل آهن فرفولیک است.
خبرنگاران | سرویس سلامت - آهن نقش اساسی در بدن شما بازی می نماید. مهمترین وظیفه آهن در بدن انتقال اکسیژن است. کمبود آهن یا همان کم خونی از مسائل بسیار شایع مخصوصا در میان خانم هاست که عملکرد کلی بدن را تحت تاثیر قرار داده و باعث خستگی و دیگر مسائل برای فرد می گردد. درمان کم خونی معمولا با استفاده از مکمل ها و قرص های آهن موجود امکان پذیر است. کپسول فرفولیک یکی از این داروهاست که در ادامه قصد داریم بیشتر با آن آشنا شویم.
آهن به انتقال اکسیژن در بدن یاری می نماید و همانطور که می دانیم تمامی ارگان های بدن برای داشتن یک عملکرد مطلوب به اکسیژن کافی احتیاج دارند. علاوه بر آن آهن در حفظ سلامت پوست، مو، ناخن و سایر بافت های بدن نیز نقش اساسی دارد. اما اینکه بدن شما به چه میزان آهن به طور روزانه احتیاجمند است به سن، جنس و وضع سلامتی شما بستگی دارد. بدن با کمبود آهن دچار مسائل متعددی می گردد. رنگ پریدگی پوست، تنگی نفس، سردرد، بی حسی اندام های بدن، سرد شدن دست و پا، احساس درد در ناحیه قفسه سینه، ضعف و بی حالی، سرگیجه و ضربان نامنظم قلب بعضی از نشانه های کم خونی در بدن است.
کپسول فرفولیک چیست؟
فرفولیک برای جبران کم خونی و کمبود بعضی از ویتامین ها مورد استفاده قرار می گیرد. از این دارو در مواقعی مثل بارداری و شیردهی، یاری به رشد بچه ها و همچنین در مواردی که بدن با کمبود ویتامین ب12 روبرو شده است، استفاده می گردد. کپسول فرفولیک شامل آهن، فولیک اسید، ویتامین ب12 و ویتامین C است. این مکمل دارای عوارض گوارشی کمتر ، جذب بهتر و اثربخشی بیشتر است.
توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه این مکمل به هیچ عنوان مجاز نیست. علت کمبود آهن باید تعیین گردد؛ زیرا این کمبود ممکن است به دلیل بیماری های کم خونی جدی و خطرناک باشد. بنابراین ضروری است کپسول فرفولیک و سایر مکمل های آهن توسط پزشک تجویز گردد.
نام های دیگر، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نام های دیگر | - |
موارد مصرف | برطرف کم خونی ناشی از فقر آهن |
عوارض | گرفتگی عضلانی، مسائل گوارشی مثل یبوست، اسهال، تهوع و استفراغ |
تداخل دارویی | تتراسایکیلین ها، پانکراتین ها و پنی سیلین |
مقدار و نحوه مصرف کپسول فرفولیک
مقادیر مصرف در کم خونی باید توسط پزشک متخصص تجویز گردد. به طور معمول میزان مصرف برای بزرگسالان روزانه یک عدد کپسول است.
نکاتی که در رابطه با مصرف کپسول فرفولیک باید بدانید
- در صورت وجود هر گونه حساسیت به غذاها، رنگ ها و مواد محافظ و فولیک اسید، پزشک را در جریان قرار دهید.
- در صورت ابتلا به هر نوع کم خونی، قبل از مصرف کپسول فرفولیک با پزشک مشورت کنید.
- فرفولیک را با معده خالی یک ساعت قبل یا دو ساعت پس از غذا همراه با یک لیوان پر آب، مصرف کنید.
- در صورت وجود ناراحتی های گوارشی، این دارو را همراه با غذا مصرف کنید.
- برای جذب بهتر فرفولیک، آن را همراه با داروهای آنتی اسید و نیز خوراکی هایی مانند قهوه، چای، حبوبات و تخم مرغ مصرف نکنید.
- مصرف فرفولیک باعث تیره شدن رنگ مدفوع می گردد.
- قبل از مصرف این دارو، فهرست کلیه داروهای مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است بعضی از داروها با مکمل فرفولیک تداخل داشته باشند.
- در صورتی که مصرف یک وعده از این مکمل را فراموش کردید، به محض یادآوری، آن را مصرف کنید. اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک هستید، دوز فراموش شده را رها کنید و به برنامه دارویی خود بازگردید.
- مصرف توام ویتامین C با آهن به نسبت متناسب جذب آهن را افزایش می دهد.
- مصرف مکمل های آهن در دوران شیردهی، مجاز است.
- در دوران بارداری، با مشورت پزشک از این مکمل بهره ببرید.
- در صورت داشتن مسائل کلیوی یا عفونت کلیه، مسائل کبدی، بیماری پورفیریا، آرتریت روماتوئید، بیماری قلبی، کولیت یا سایر مسائل روده و زخم معده، قبل از مصرف کپسول فرفولیک با پزشک صحبت کنید.
- در صورت بروز عوارضی مثل درد یا کرامپ شکمی، اسهال، تهوع و استفراغ، یبوست، سوزش سر دل، تیره شدن رنگ ادرار، خواب آلودگی، ضربان ضعیف یا سریع و غیرعادی قلب، به پزشک مراجعه کنید.
کم خونی را با استفاده از روش های طبیعی و خانگی درمان کنید
بسیاری از داروهایی که در قفسه داروخانه ها وجود دارد و پزشک برایمان تجویز نموده است، حاوی ترکیبات گیاهی هستند. بنابراین می توان در کنار مصرف چنین داروهای گیاهی، از خوراکی ها و گیاهان موجود در طبیعت که به وفور در دسترس همگان قرار گرفته است هم استفاده کرد. برای درمان کم خونی، علاوه بر استفاده از داروهای مرتبط، می توان از روش های خانگی و مصرف دیگر خوراکی های مفید برای برطرف کم خونی هم استفاده کرد. اگر با چنین روش هایی آشنایی ندارید، پیشنهاد ما به شما مطالعه لینک های زیر است:
بیشتر بدانید:
- درمان خانگی کم خونی (درمان کم خونی در طب سنتی)
- خوردن چه غذاهایی برای کم خونی مفید است؟
امیدوارم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. درصورتیکه تجربه مصرف این مکمل را داشته و دیدگاهی در این باره دارید، نظرات و تجربیات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت ارسال نظر با دیگر خوانندگان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com