با انواع هتل ها و معیار معین ستاره هتل ها آشنا شوید
به گزارش مجله باهام، هتل ها در سراسر دنیا بر اساس معیارهای مختلفی دسته بندی می شوند و یکی از مهم ترین دسته بندی ها، تعداد ستاره های یک هتل است. برای آشنایی با انواع هتل ها و معیار معین ستاره آن ها با ما همراه باشید.
استراحت کردن روی تخت اتاق هتل و تماشای تلویزیون با لباس راحتی، گاهی اوقات برترین بخش تعطیلات شما است. اما انتخاب از میان انواع هتل ها با تعداد ستاره های مختلف و اصطلاحات متنوع، می تواند امری چالش برانگیز و مشکل باشد.
بسیاری از هتل ها در وب سایت های مختلف رزرو، با تعداد ستاره های مختلف به افراد معرفی می شوند و همین مسئله می تواند کمی گیج نماینده باشد و انتخاب را برای شما مشکل کند. هتل ها انواع مختلفی دارند و شاید یکی از مهم ترین دسته بندی ها بر اساس تعداد ستاره های آن ها است. اما با نبود یک معیار مشترک جهانی برای ستاره دهی، چگونه باید تشخیص داد که آیا هتلی که انتخاب نموده اید، همان هتلی است که می خواهید یا خیر؟
خبرنگاران در این مقاله میخواهد انواع هتل ها و امکانات هتل ها را با توجه به تعداد ستاره ها به شما معرفی کند تا در زمان انتخاب و رزرو، راهنمای سفر شما باشد.
در ابتدا تصمیم بگیرید که در پی چه چیزی هستید و آیا ولخرجی کردن در هزینه های هتل برای شما قابل توجیه است یا خیر. بعضی از افراد تنها به هزینه های غذا، جاذبه های گردشگری و گردش فکر می نمایند و هتل را به عنوان جایی برای خوابیدن می شناسند. اگر از این دسته از گردشگران هستید، یک هتل با کلاس پایین هم برای شما مناسب خواهد بود.
بعضی دیگر، هتل را به عنوان بخش مهمی از تجربه تعطیلات خود می دانند و انتظار امکاناتی چون استخر، خدمات اتاق یا اسپا را دارند. اگر در حال رزرو کردن هتلی با کلاس بالا هستید، از استفاده کردن از تمام امکانات آن اطمینان حاصل کنید، زیرا در غیر این صورت پول خود را هدر داده اید.
قصد دارید در کجا اقامت کنید؟ اگر مقصد شما یک شهر است و می خواهید در مرکز شهر اقامت داشته باشید، هتلی که در شهر واقع شده است، بدون توجه به تعداد ستاره هایش، برترین انتخاب شما خواهد بود. البته، اگر در پی کاوش در یک منطقه خاص هستید، سعی کنید هتلی را انتخاب کنید که در مرکز تمام مکان هایی که قصد دارید از آن ها تماشا کنید، قرار داشته باشد و نه لزوما در مرکز شهر.
در نظر داشته باشید که هتلی با کلاس بالا در خارج از شهر، به نسبت هتلی مشابه یا حتی با کلاس پایین تر در داخل شهر، انتخاب ارزان تری است.
آیا به یک سفر کاری رفته اید؟ اگر این طور است، شاید بهتر باشد با صرف کمی هزینه بیشتر، یک هتل با تعداد ستاره بیشتر در مرکز شهر رزرو کنید تا به راحتی به تمام مکان هایی که احتیاج دارید، دسترسی داشته باشید.
جالب است بدانید که هتل های مرکز شهر ممکن است دارای ستاره های بیشتری باشند و این موضوع تنها به خاطر موقعیت مکانی آن ها است.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- انواع هتلها با توجه به میزان
- انواع هتلها با توجه به موقعیت
- انواع هتلها با توجه به بازار هدف
- انواع هتلها با توجه به مالکیت
- انواع هتلها با توجه به تعداد ستارهها
- کجا اقامت کنیم؟
انواع هتل ها
هتل ها می توانند بسته به میزان، موقعیت، بازار هدف و مالکیت آن ها دسته بندی شوند.
انواع هتل ها با توجه به میزان
هتل ها با توجه به تعداد اتاق هایی که به مهمانان خدمات ارائه می نمایند، تقسیم بندی می شوند. به طور مثال:
- کمتر از 200 اتاق: بسیار کوچک
- حداکثر 200 اتاق: کوچک
- بین 200 تا 399 اتاق: میانه
- 400 تا 700 اتاق: بزرگ
- بیش از 700 اتاق: بسیار بزرگ
این دسته بندی برای زمان هایی مفید است که فردی میخواهد هتل های یک میزان را با هم مقایسه کند.
انواع هتل ها با توجه به موقعیت
هتل ها با توجه به موقعیتشان نسبت به شهر نیز دسته بندی می شوند.
هتل های فرودگاهی
هتل های فروگاهی در نزدیکی فرودگاه قرار دارند و مهمان ها در زمان بین دو پرواز یا ترانزیت، برای اقامت کوتاه از آن ها استفاده می نمایند.
بو اوتل (Boatel)
بو اوتل، به قایق ها یا کشتی های مسافربری گفته می گردد که از آن ها به عنوان هتل استفاده می گردد. شیکارا (Shikara) در کشمیر، یکی از نمونه های این نوع هتل است.
هتل های مرکز شهر
هتل های مرکز شهر در قلب شهر و در نزدیکی منطقه تجاری قرار دارند.
متل (Motel)
متل، به هتل های کوچکی گفته می گردد که معمولا در بزرگ راه ها قرار دارند و مهمان های بین راهی از آن ها استفاده می نمایند. مسافران می توانند با خودروی شخصی وارد آن ها شوند و ماشین خود را مقابل در اتاق پارک نمایند. این نوع هتل، لابی ندارد و مسافران به محض ورود از میز پذیرش، کلید خود را می گیرند و به اتاق خود می روند.
هتل های حومه شهر (Suburb Hotels)
هتل های حومه شهر، در نزدیکی منطقه شهری قرار دارند و اقامتگاه های ارزان ای به شمار می آیند.
هتل های شناور (Floating Hotels)
هتل های شناور، به کشتی های کروز روی دریاچه های بزرگ یا رودخانه ها گفته می شوند.
مجتمع های اقامتی (اقامتگاه)
مجتمع های اقامتی یا هتل های ریزورت، در کنار سواحل، منطقه ها کوهستانی مانند پیست های اسکی، چشمه های آب گرم، جزایر یا در حاشیه رودخانه ها قرار دارند. تفاوت این مجموعه های اقامتی یا هتل های مخصوص استراحت با هتل های معمولی در همان منطقه، در نوع امکانات و خدماتی است که ارائه می دهند. مجتمع ها معمولا فضای بزرگ تر، استخرهای بزرگ روباز و پارک های آبی دارند.
روتل ها (Rotels)
روتل ها به هتل هایی گفته می گردد که زیر آن ها چرخ واقع شده است، مانند هتل قطاری دکان اودیسه (Deccan Odyssey train) در هند.
هتل های خود پذیرایی (Self-Catering Hotels)
هتل های خود پذیرایی به هتل هایی گفته می گردد که خود مهمان ها، وعده های غذایی روزانه شان را می پزند.
انواع هتل ها با توجه به بازار هدف
در ادامه هتل هایی را به شما معرفی می کنیم که با توجه به بازار هدف دسته بندی می شوند.
هتل های فرودگاهی
متقاضی هتل های فرودگاهی، مسافران شرکت های هواپیمایی، مشتریان تجاری و هر مهمان دیگری است که پروازش کنسل شده یا تاخیر خورده باشد.
هتل های تجاری
هتل های تجاری معمولا به مهمانانی خدمات ارائه می نمایند که در سفر تجاری یا کاری هستند.
هتل های تخت و صبحانه (Bed and Breakfast)
هتل های تخت و صبحانه (B&B)، هتل های کوچکی هستند که مهمان های تورهای تفریحی یا بین راهی در آن ها اقامت می نمایند. صاحب این گونه هتل ها معمولا در همان ملک اقامت دارد و مسئول سرو صبحانه برای مهمان های هتل است.
مجتمع های اقامتی
معمولا افراد با عایدی بالا در مجتمع های اقامتی، اقامت می نمایند؛ کسانی که می خواهند به دور از شهر، سروصدا و جمعیت به استراحت بپردازند. این گونه هتل ها امکاناتی چون اسپا، زمین های تنیس، مراکز ورزشی و تناسب اندام، قایق سواری، غواصی اسنورکلینگ و استخرهای شنا را در اختیار مهمانانشان قرار می دهند.
هتل های خود پذیرایی
متقاضیان هتل های خود پذیرایی، افرادی هستند که قصد اقامت طولانی دارند و ترجیح می دهند خودشان پخت و پز نمایند. اتاق های این گونه هتل ها معمولا به آشپزخانه، امکانات آشپزی و اتاق پذیرایی مجهز هستند.
هتل آپارتمان ها
هتل آپارتمان ها در بخش مسکونی شهر قرار دارند و اقامتی طولانی مدت را برای مهمانان فراهم می نمایند. معمولا اقامت در این گونه هتل ها از یک ماه به بالا شروع می گردد. تمام امکانات اولیه مانند آشپزخانه، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و تخت و همچنین هفته ای یک بار خدمات نظافتی در هتل آپارتمان ها فراهم شده است.
هتل سوئیت ها
هتل سوئیت ها دارای یک اتاق پذیرایی یا هال همچنین یک اتاق خواب هستند. مشتریان تجاری که احتیاج به فضایی برای تعامل با مشتریان یا موکلانشان دارند، از متقاضیان اصلی این گونه هتل ها به شمار می آیند، زیرا به راحتی می توانند با مهمانانشان در یک جلسه کوچک بدون مزاحمت و در فضایی خصوصی، تعامل داشته باشند.
انواع هتل ها با توجه به مالکیت
مالکیت هتل های تخت و صبحانه و خودپذیرایی معمولا خانوادگی است و این گونه هتل ها تحت سیاست ها و رویه های شرکتی اداره نمی شوند. اما هتل های زنجیره ای یا گروه های هتلداری مانند ماریوت، تاج، رامادا و غیره دارای مدیریت مشابه در تمام شعبات خود هستند. این گونه هتل ها با سیاست های از پیش مشخص شده و سختگیرانه ای اداره می شوند.
انواع هتل ها با توجه به تعداد ستاره ها
سیستم رتبه بندی ستاره در هتلداری، هدایت برای مشتری است تا در زمان رزرو بداند چه خدماتی در هتل موردنظر در انتظار او است. البته، کماکان هیچ روش مشخصی برای تقسیم هتل ها با دسته بندی تعداد ستاره ها وجود ندارد؛ اما هر فردی می داند که هرچه تعداد ستاره ها بالاتر باشد، به معنای لوکس تر و مجلل تر بودن هتل است.
اولین چیزی که درباره معیار ستاره هتل ها باید بدانید، این است که دو نوع رتبه بندی رسمی و غیر رسمی وجود دارد. هر هتلی می تواند ادعا کند که پنج ستاره یا سه ستاره است؛ اما شما باید اطمینان حاصل کنید که این ستاره ها رسمی هستند.
سیستم اصلی رتبه بندی با تعداد ستاره ها به وسیله فوربز تراول گاید (Forbes Travel Guide) در دهه 1950 شروع شد. از آن پس، چندین نهاد ارزیابی نماینده مختلف، به هتل ها ستاره می دهند؛ برای همین بهتر است که آنالیز کنید که ارزیاب چه کسی است و سیستم نمره دهی آن ها بر چه اساسی کار می نماید.
به طور مثال، در ایالات متحده آمریکا، فوربز و ای ای ای (AAA) کماکان به عنوان سیستم اصلی مشخص ستاره های هتل به کار می روند. در بریتانیا مقامات گردشگری مانند ویزیت بریتین (VisitBritain) و ویزیت اسکاتلند (VisitScotland)، مسئول این کار هستند.
راهنماهای مسافرتی مختلف و سایت های رزرو، سیستم رتبه بندی ستاره ای مخصوص به خودشان را دارند و غیر رسمی به شمار می آیند؛ اما تا زمانی که معیار ارزیابی هتل ها در آن ها یک پارچه باشد، می توان کم و بیش به اطالاعات آن ها اعتماد کرد. اگر نمی دانید که چه کسی به هتل ستاره داده است، بر اساس آن رتبه بندی، برای انتخاب هتل خود تصمیم نگیرید.
به علاوه، مهم است که بدانید حتی در سیستم رسمی رتبه بندی ستاره ها، آنچه در یک کشور، هتل پنج ستاره به شمار می آید، در کشور دیگری به عنوان هتل سه ستاره شناخته می گردد.
هتل یک ستاره
هتل های یک ستاره معمولا هتل هایی کوچک هستند که مدیریت و اداره آن به دست مالک و خانواده است. محیط این گونه هتل ها شخصی است و اتاق های مهمان از امکانات اولیه ای مانند یک تخت و یک پاتختی کوچک برخوردار هستند. سرویس بهداشتی و حمام عموما به صورت مشترک در یک طبقه قابل استفاده هستند. در این گونه هتل ها انتظار تلویزیون، تلفن یا حتی خدمات نظافت روزانه را نداشته باشید.
معمولا هیچ امکاناتی در خود ملک هتل وجود ندارد و میز پذیرش، 24 ساعته باز نیست. رستوران در فاصله کوتاهی از هتل واقع شده است و یک منطقه تجاری کوچک و یک مرکز حمل و نقل عمومی نیز در نزدیکی آن، وجود خواهد داشت.
هتل دو ستاره
هتل های دو ستاره غالبا بخشی از هتل های زنجیره ای هستند که کیفیتی ثابت اما امکاناتی محدود را به مهمانان ارائه می نمایند. آن ها هتل هایی کوچک یا میانه، با تلفن، کمدهای کوچک و تلویزیون هستند، اگرچه تلویزیون ممکن است خیلی قدیمی باشد. اتاق ها مجهز به حمام و سرویس بهداشتی خصوصی هستند، اما از وان حمام خبری نیست.
خدمات نظافت روزانه و خدمات در اتاق در آن ها وجود ندارد؛ اما به یک رستوران کوچک در ملک هتل، مجهز هستند که معمولا صبحانه سرو می نماید. میز پذیرش نیز معمولا در هتل های دو ستاره به صورت 24 ساعته باز است و به مهمانان خدمات ارائه می نماید.
هتل سه ستاره
هتل های سه ستاره نه خیلی ارزان هستند و نه خیلی لوکس. آن ها معمولا در نزدیکی مراکز تجاری اصلی، شاه راه های مهم یا مراکز خرید قرار دارند. اتاق ها تمیز و جادار هستند ویک لابی در هتل وجود دارد. یک رستوران نیز در هتل، تمام وعده ها از جمله صبحانه، ناهار و شام را به مهمانان ارائه می نماید. امکاناتی از قبیل پیشخدمت و خدمات نظافت روزانه اتاق، مرکز تناسب اندام و استخر نیز در دسترس هستند.
چهار ستاره
هتل های چهار ستاره بزرگ هستند و معمولا بخشی از مجموعه هتل های مشابه با ظاهری رسمی و خدمات بسیار خوب به شمار می آیند. شما به محض ورود به لابی و تماشا دکور هتل، متوجه تفاوت هتل های چهار ستاره با دیگر اماکن اقامتی خواهید شد. اتاق ها معمولا مجهز به تلویزیون تازه، یخچال، تخت بزرگ، سرویس بهداشتی لوکس و گاو صندوق هستند.
این گونه هتل ها در منطقه اصلی شهر در نزدیکی مراکز خرید، غذاخوری ها و مراکز تفریحی قرار دارند. مهمانان با امکاناتی چون اتاق های مبله و تمیز، رستوران ها، سرویس نظافت روزانه اتاق، پارک ماشین به وسیله پیشخدمتان و یک مرکز تناسب اندام در داخل هتل روبه رو خواهند شد.
هتل پنج ستاره
هتل های پنج ستاره، بزرگ و مجلل هستند و بالاترین درجه از خدمات اتاق را به مشتریان خود ارائه می نمایند. معماری این گونه هتل ها باشکوه و لاکچری است. اتاق های مهمان، مجهز به وسایل با کیفیت بالا، تلویزیون، وان حمام و چشم میزانایی به بیرون از اتاق هستند.
از امکانات هتل های پنج ستاره می توان به چندین غذاخوری در داخل هتل، مانند کافی شاپ ها، رستوران ها و غرفه های میان وعده در کنار استخرها اشاره نمود. خدمات اتاق در 24 ساعت 7 روز هفته، پیشخدمت و خدمات حفاظت شخصی نیز برای مهمانان فراهم است. بیشتر هتل های پنج ستاره دارای زمین های گلف، زمین تنیس، اسپا، باشگاه و خدمات مراقبت از بچه ها هستند.
کجا اقامت کنیم؟
اگر درباره رسمی بودن تعداد ستاره های یک هتل مطمئن هستید، از این معیار برای انتخاب هتل خود بهره ببرید. در غیر این صورت، تعداد ستاره ها نباید تنها علت انتخاب شما باشد، به سایت رزرو یا سایت خود هتل بروید و امکانات و خدمات آن ها را آنالیز کنید و نظرات دیگر کاربران را بخوانید.
در نظر داشته باشید که در بعضی کشورها یک هتل پنج ستاره با سه ستاره فرق چندانی ندارد و انتخاب یک هتل پنج ستاره تنها به معنای پرداخت هزینه بیشتر است.
منبع: کجارو / which.co.uk / traveltips.usatoday.com / smartertravel.com / tutorialspoint.com