بررسی بازار بورس با دو هزار تحلیلگر
به گزارش مجله باهام، تهران- خبرنگاران- بازار بورس این روزها به یکی از علاقه مندی های حوزه کسب وکار بدل شده است؛ بازار زنده ای که اگر با دقت در آن سرمایه گذاری کنید، ممکن است سرمایه تان در زمان کوتاهی چندین برابر شود. چندسالی است به مدد فناوری و اپلیکیشن های مختلف می توان میزان ریسک این بازار را کاهش داد.
به گزارش خبرنگاران مدتی است یک اپلیکیشن در حوزه بورس توانسته 10 هزار کاربر و دو هزار تحلیلگر جذب کرده و 45 هزار مورد مشاوره را ثبت کند. فرشاد شبانکاره موسس استارتاپ صد تحلیل، مدیریت مالی خوانده و از زمان دانشجویی در حوزه بورس و سرمایه مشغول کار بوده است.
او روز جمعه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار گروه علمی خبرنگاران از شکل گیری این استارتاپ گفت: چند سال قبل رقابتی بین من و دوستان شکل گرفت برای این که ببینیم کدام یک در بورس بهتر عمل می کنیم. هر سهمی که در بورس می خریدیم را در یک فایل اکسل وارد می کردیم تا میزان سود و ضرر را بسنجیم.
** ایده مان را اجرایی کردیم
بعد از مدتی تعداد سهم هایی که این گروه خریدند زیاد شد و به گفته خودشان کار به جایی رسید که کنترل از دست شان خارج شد: زمانی که کمی کارمان سخت شد، ایده راه اندازی یک سیستم به ذهن مان رسید. سیستمی که می توانست سود و ضرر ما را محاسبه کند. آن زمان برای اجرایی کردن ایده ام، مسئله را با یکی از دوستانم که برنامه نویسی بلد بود در میان گذاشتم تا به صورت نیمه وقت، نمونه اولیه از چیزی که در ذهنم بود را بسازیم.
ایده آن ها به صورت اولیه به مرحله اجرا درآمد و کارشان را با آن آغاز کردند: زمانی که سیستم راه اندازی شد، دیدیم نتیجه می دهد و کارمان را به شکل جدی تر ادامه دادیم.
استارتاپی که این مجموعه راه اندازی کرده اند دو بخش دارد؛ یک بخش مختص تحلیلگران بازار بورس است که تحلیلگران پیش بینی های خودشان را از آینده سهم های مختلف در سامانه ما درج می کنند. ما توسط الگوریتم های موجود در سایت، آینده سهم و حرکت آن را رصد می کنیم تا ببینیم آیا به آن پیش بینی که تحلیلگر ارائه داده، رسیده یا نه. در سایت ما تحلیلگران بر اساس پارامترهای مختلف، امتیاز کسب می کنند.
** تحلیلگران و کاربران
شبانکاره درباره بخش دوم استارتاپ شان گفت: بخش دیگر این سایت کاربران ما هستند؛ آن ها رزومه این افراد تحلیلگر را می بینند، نظرات شان را با هم مقایسه می کنند و پیشنهادات سهم های مختلف را بررسی می کنند و اینکه سود یا زیان داشته اند.
کاربران بر اساس این پارامترها، می توانند یک تحلیلگر را به عنوان مشاور خودشان انتخاب کنند تا تحلیلگر در خرید و فروش سهم به آن ها کمک کند و به این واسطه بتوانند مانند یک حرفه ای در بازار بورس سرمایه گذاری و فعالیت کنند.
**حق کمیسیون دریافت می کنیم
جذب سرمایه، بیدار ماندن با هم تیمی ها برای چک کردن سود و ضرر، بالا و پایین شدن سرمایه و خیلی از مسائل دیگر از مسائلی است که در این جهت وجود دارد. پشت سر گذاشتن این مسائل منجر به یک محصول خوب می شود. شبانکاره با اشاره به این مسائل گفت: دو سال از آغاز فعالیت ما گذشته و10 هزار کاربر داریم، دو هزار تحلیلگر و 45 هزار مورد مشاوره داشته ایم. علاوه بر این ها الان با سه کارگزاری پیروز کشور کار می کنیم.
او درباره مدل درآمدی شان گفت: هر کاربر برای مشاوره دریافت از تحلیلگر مورد نظرش، باید حق مشاوره بپردازد. مدل درآمدی ما دریافت کمیسیون از همان حق مشاوره است. این حق مشاوره در در سایت 100 تحلیل از هفت هزار تومان تا 100 هزار تومان متغیر است. مقداری از آن کمیسیون ما به حساب می آید و بقیه حق تحلیلگران است.
** نیاز جامعه را شناسایی کنید
این استارتاپ که طی دو سال متوالی در جشنواره فین تِک ایران توانست پیروز ترین استارتاپ لقب بگیرد و در چهارمین نمایشگاه تراکنش ایران مقام اول را کسب کرد، روزهای اول کارش را با دو نفر آغاز کرد، اما اکنون تیم شان بزرگ تر شده است.
شبانکاره در اینباره می گوید: ما برای کارمان تبلیغات زیادی نداشتیم. تحلیلگرانی که تحلیل های خودشان را در سایت ما ثبت کردند، دهان به دهان آغاز کردند به تبلیغ و همین مسئله توانست به ما کمک کند.
علاوه بر این، یک استارتاپ برای پیشرفت کردن در حوزه فعالیتش باید رقبای خود را بشناسد، ترند بازار را بداند و اینکه استارتاپ های فعال در حوزه کاری شان کدامند، رقبا چکار می کنند و آیا می توانند با آن ها همکاری داشته باشند؟ جواب دادن به تمام این سوال ها باعث پیشرفت می شود.
** جهت کارآفرینی از زندگی راحت و حقوق ثابت، جداست
او در انتها پیشنهاداتی در خصوص راه اندازی استارتاپ برای تازه کارها داد و گفت: باید بدانید راه اندازی استارتاپ این طور نیست که شب بخوابید، صبح بیدار شوید و با این بهانه که از کار کردن برای دیگران خسته شده اید، کسب وکار راه بیندازید. اگر برای آغاز کار سرمایه کافی نداشته باشید، باید سرمایه گذار پیدا کنید. کاری که بسیار سخت است و ایده تان باید به قدری بکر باشد که یک نفر روی آن سرمایه گذاری کند.
برای ایده پردازی باید دنبال نقاط کوری باشید که جامعه نیاز دارد برای آن چاره اندیشی شود. زمانی که این نقطه کور را پیدا کردید، بهتر است یک محصول اولیه و ساده بسازید تا بتوانید با کمک آن بازخوردهای بازار را دریافت کنید. بعد از این اقدامات است که می توانید برای ساخت یک محصول کامل اقدام کنید. به خاطر داشته باشید، جهت کارآفرینی یک جهت جدا از زندگی راحت و حقوق ثابت داشتن است. اگر وارد این جهت می شوید باید چالش هایش را نیز بشناسید.
علمی** 9207**1883
منبع: ایرنا