قلعه امبر، نمونه ای زیبا از معماری باستانی در هند

به گزارش مجله باهام، قلعه امبر در هند

قلعه امبر (Amer Fort)، در شهر امبر در 11 کیلومتری جایپور واقع شده است و یکی از معروف ترین قلعه های راجستان است. شهر امبر در گذشته ، قبل از جایپور، پایتخت این ناحیه بوده است. این قلعه قدیمی در سال 1592 توسط راجا من سینگ با آجر و مرمر ساخته شد و دریاچه Maotha بر جذابیت آن افزوده است. با این که این قلعه، قدیمی است و از نمای بیرون هم قدیمی بودن آن کاملا معین است اما داخل آن بسیار زیباست و از ساختمان های زیادی مثل شش محل و سوخ محل تشکیل شده است. برای آشنایی بیشتر با این قلعه در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.

قلعه امبر، نمونه ای زیبا از معماری باستانی در هند

برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور هند ما را تجربه کنید.

در ساخت این قلعه، هم از معماری اسلامی و هم از معماری دین مردم هند، تاثیر گرفته شده است. این قلعه یک عبادتگاه و دروازه دارد که پادشاهان برای رفتن به قصرهای شخصی از آن دروازه استفاده می کردند. قصرها، تالارها و جاذبه های محبوب زیادی در این قلعه وجود دارد. برای رسیدن به این قلعه باید 10 دقیقه از تپه ها بالا روید اما این کوهنوری کوتاه به دیدن این قلعه زیبا و تاریخی می ارزد.

تاریخچه قلعه امبر

شهر امبر زمانی به نام Dhundar معروف بود و از قرن 11 تا 16 توسط کاچواها (قبیله ای روستایی) اداره می شد تا اینکه پایتخت، از این شهر به جایپور منتقل شد. فردی به نام راجا من سینگ در سال 1592 این قلعه را ساخت و در سال های بعد راجا جی سینگ اول آن را نوسازی و قسمت های دیگری را به آن اضافه نمود. در حالی که بیشتر بناهای قدیمی خراب و یا با ساختمان های جدید جایگزین شدند اما این قلعه پس از تحمل سال ها حملات مختلف، همچنان پابرجاست.

معماری برج امبر

این قلعه نمونه ای زیبا از معماری باستانی هند است. حکاکی های سقف و دیوارها جلوه ای زیبا به این قلعه داده است و در آن می توانید نقاشی های زیبایی از روش های شکار در زمان باستان و نقاشی چهره حاکمان راجپوت را ببینید. این قلعه دروازه های زیادی دارد که هر کدام به روشی منحصربفرد ساخته شده اند. قلعه 4 بخش مختلف دارند که هر کدام از آن ها دارای ورودی جداگانه ای هستند. ورودی اصلی قلعه، دروازه خورشید است که از آن جا به حیاط اصلی می روید. این دروازه که رو به سمت شرق قلعه است ورودی اصلی به قصر هم می باشد و موقعیت آن با توجه به طلوع خورشید باعث شده که اسم آن را دروازه خورشید بگذارند. Jaleb Chowk یکی از چهار حیاط اصلی قصر امبر است. در سمت راست ورودی قصر اصلی عبادتگاهی به نام سیلا دوی وجود دارد که گردشگران زیادی از آن بازدید می نمایند. حیاط دوم به داشتن دو تالار عمومی شش محل و سوخ محل معروف است. معروف ترین جاذبه این محل گل جادویی است که بر روی مرمر حکاکی شده است.

برای بازدید از این قلعه می توانید هر روز از ساعت 8 صبح تا 6 عصر به این محل بروید. بعد از ساعت 6 عصر می توانید در این محل بمانید تا به هنگام شب از نمایش نور که در اینجا برگزار می گردد لذت ببرید. هر روز از ساعت 7:30 تا 12:30 می توانید در این محل با پرداخت 1100 روپیه تفریح هیجان انگیز فیل سوای داشته باشید. ورودی قلعه برای خارجی ها نفری 550 روپیه و برای مردم هند نفری 25 روپیه است.

منبع: jaipur.org.uk و travelogyindia.com

منبع: الی گشت
انتشار: 5 آذر 1398 بروزرسانی: 18 مهر 1399 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 549

به "قلعه امبر، نمونه ای زیبا از معماری باستانی در هند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قلعه امبر، نمونه ای زیبا از معماری باستانی در هند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید