چرا غذاهای هواپیما خوشمزه نیستند؟
به گزارش مجله باهام، غذاهای هواپیماها به بدمزگی شهره هستند، اما این مسئله لزوما تقصیر خطوط هوایی نیست. در ارتفاع 30,000 پایی در هوا، غذاها طعم متفاوتی دارند.
همواره غذاهایی که در هواپیماها می خوریم طعمی متفاوت و گاه ناخوشایند دارند. این مزه های نامطبوع غیر از دستپخت بد سرآشپز دلایل دیگری نیز دارد؛ وقتی از زمین فاصله می گیریم شرایط جوی و فشار هوا تغییر می نماید و این تغییرات بر حس چشایی، بویایی و شنوایی اثر می گذارد.
اگر قصد خرید بلیط هواپیما از شرکت های هواپیمایی داخلی یا خارجی را دارید، می توانید به وسیله موتور جست و جوی پرواز خبرنگاران ، بلیط مقرون به صرفه هواپیما به مقصد مورد نظر خود را یافته و از فروشنده های معتبر تهیه کنید.
1. آب گوجه فرنگی
اگر در ارتفاع 30,000 پایی برای آرام کردن اعصاب خود احتیاج به یک نوشیدنی داشتید، آب گوجه فرنگی بخورید. نتایج یک تحقیق از دانشگاه کورنل نشان می دهد که طعم مطبوع غذاهایی که سرشار از Umami هستند (یک اصطلاح ژاپنی برای محصولات اسید آمینه خوش طعم) در هواپیما به طور چشم گیری افزایش می یابند. مطالعه دیگری که به وسیله لوفت هانزا انجام گرفته، نشان می دهد این محصول در هواپیما به علت فشار بالای کابین پایین در هوا طعم بسیار بهتری می دهد. غذاهایی که خاصیت مشابه Umami را دارند شامل قارچ، میسو و پنیر می شوند.
2. خوراکی های شیرین
شاید محیط پر سر و صدای هواپیما هم بر طعم غذاهای آن تاثیرگذار باشد. میانه 85 دسی بل صدای موجود در پروازها مزه شیرین را کمتر و غذا را بی مزه تر می نماید. این حقیقت که تمامی حواس ما از جمله حس شنوایی و چشایی همواره به همدیگر اطلاع می دهند، دانشمندان را چندان شگفت زده نمی نماید.
3. خوراکی های شور
با توجه به مأموریت مطالعاتی لوفت هانزا طعم خوراکی های شور مانند بادام زمینی و چوب شور که بیشتر خطوط هوایی در پروازها توزیع می نمایند، در فشار کابین پایین و دسی بل بالا 30 درصد بی مزه تر می شوند. رطوبت کمتر از 12 درصد با کم اثر کردن پرزهای چشایی ما باعث بی مزه شدن بیشتر غذاهای هواپیما می گردد.
4. ادویه جات
برخلاف خوراکی های شور و شیرین، طعم ادویه جات از جمله هل، علف لیمو و کاری به علت دسی بل بالای صدا در هوا تشدید می گردد. نتایج یک مطالعه بر کیفیت و مزیت غذا نشان می دهد صدای هواپیما می تواند طعم بعضی غذاها را بیشتر از آنچه که ترد هستند نشان دهد.
5. نوشیدنی ها
به علت تأثیرات سفرهای هوایی بر مزه شیرین، نوشیدنی ها می توانند در هواپیما بیشتر از شرایط عادی طعم اسیدی بدهند.
6. غذاهای معطر
در ارتفاع ده ها هزار پایی بالای سطح زمین حس بویایی ما نیز به سرعت از کار می افتد، همان طور که رطوبت کم فضا باعث خشک شدن ترشحات بینی می گردد. از آنجایی که حس بویایی و چشایی ما رابطه کاری به هم پیوسته ای دارند، ناتوانی در حس کردن بوی غذایی که می خوریم باعث می گردد که غذا برایمان بیشتر بی مزه به نظر برسد. حس آن شبیه خوردن غذاهای معطر با بینی گرفته است.
7. غذاهای بسته بندی شده
غذاهای هواپیما صرفا از این جهت که در دسترس هستند، بهتر از غذاهای عادی نیستند. برای آغاز آن ها باید به فراوری انبوه برسند تا این غذا برای صدها نفر در هواپیما سرو گردد. به منظور رعایت استانداردهای ایمنی مواد غذایی، آن ها باید قبل از بسته بندی روی زمین تهیه، خنک و فریز شده و در نهایت دوباره گرم شوند. زمانی که مهماندار هواپیما غذا را به سوی صندلی کنار پنجره شما می آورد، آن غذا دیگر شام تازه پخته شده ای نیست که قبلا بود.
8. چگونه غذا را درست می نمایند
خطوط هوایی از دانش نو چگونگی تاثیر سفر هوایی بر حس چشایی استفاده می نمایند تا غذاهای پروازی بهتری ارائه دهند. سرآشپزهای پرواز با استفاده از تجارب شبیه سازی کابین یاد می گیرند چگونه غذاهای خود را با افزودن ادویه یا نمک درست نمایند. آن ها بعلاوه راه هایی برای طبخ غذا یاد می گیرند که شامل تکنیک sous-vide است که غذا را در کیسه های پلاستیکی مهر و موم شده با حرارت کم گرم می نمایند.
9. راهکار
سرآشپز خطوط هوایی بریتیش، هستون بلومنتال، در پی یافتن روش های خلاقانه برای برگرداندن مزه به غذاهای هواپیما است. بلومنتال برای خنثی کردن قابلیت مهار بو در پروازهای BA، اسپری های بینی را قبل از توزیع غذا میان مسافران توزیع می نماید. مسافران کلاس بیزینس و اکونومی در طول صرف شام این فرصت را دارند که به موسیقی از پیش انتخاب شده نیز گوش دهند تا اثرات سر و صدای دسی بل بالا را در کابین خنثی کند.
10. کارد و چنگال
در نهایت بعضی از خطوط هوایی به فکر تغییر کارد و چنگال هستند. در حال حاضر، در هواپیماها کارد و چنگال های پلاستیکی فراهم شده اند که شام را جمع و جورتر و شاید به بی مزگی غذاهای پروازها یاری می نمایند.
منبع: کجارو / allday.com