آیا سرکه سیب برای لاغری موثر است؟
به گزارش مجله باهام، مطالعات نشان داده اند که وقتی سرکه با یک وعده غذایی پر کربوهیدرات مصرف می گردد، سطح قند خون و انسولین را بعد از خوردن غذا به اندازه قابل توجهی کاهش می دهد.
سرکه سیب ممکن است سیری را تقویت کند، که می تواند کالری دریافتی را کاهش دهد. در یک مطالعه کوچک، کسانی که با یک وعده غذایی پر کربوهیدرات سرکه سیب مصرف کردند، یک ساعت پس از صرف غذا، 55 درصد پاسخ قند خون کمتری داشتند. بعلاوه در نهایت 200 تا 275 کالری کمتر برای بقیه روز مصرف کردند.
به گزارش pourateb؛ علاوه بر اثرات سرکوب نماینده اشتها، سرکه سیب برای لاغری سرعت خروج غذا از معده را نیز کاهش می دهد. در یک مطالعه کوچک دیگر، مصرف سرکه سیب همراه با یک وعده غذایی نشاسته ای به طور قابل توجهی تخلیه معده را کاهش داد.
این کار منجر به افزایش احساس سیری و کاهش سطح قند خون و انسولین شد. اگرچه ممکن است برای همه افراد مفید نباشد.
گاستروپارزی یا تاخیر در تخلیه معده یکی از عوارض شایع دیابت نوع 1 است. از آنجایی که سرکه سیب مدت زمان ماندن غذا در معده شما را افزایش می دهد، مصرف آن می تواند منجر به بدتر شدن گاستروپارزی گردد.
نتایج یک مطالعه انسانی نشان می دهد که سرکه سیب برای لاغری و کاهش چربی بدن اثرات چشمگیری دارد. در این مطالعه، 144 بزرگسال چاق ژاپنی در 3 گروه دسته بندی شدند یک گروه هر روز 15 میلی لیتر سرکه، یک گروه 30 میلی لیتر سرکه و گروه سوم یک نوشیدنی دارونما مصرف کردند.
به آن ها گفته شد که مصرف الکل خود را محدود نمایند، اما رژیم غذایی و فعالیت معمول خود را در طول مطالعه ادامه دهند. کسانی که 15 یا 30 میلی لیتر سرکه در روز مصرف می کردند به ترتیب 1.2 و 1.7 کیلوگرم کاهش وزن و 0.7 و 0.9 کاهش درصد چربی بدن را مشاهده کردند.
در حالی که گروه دارونما 0.4 کیلوگرم اضافه کردند و دور کمر آن ها کمی افزایش یافت. بر اساس این مطالعه، افزودن 15 یا 30 میلی لیتر سرکه سیب برای لاغری می تواند موثر باشد. بعلاوه می تواند درصد چربی بدن را کاهش دهد و باعث از بین رفتن چربی شکم و کاهش تری گلیسیرید خون گردد.
این مطالعه یکی از معدود مطالعات انسانی است که اثرات سرکه بر کاهش وزن را آنالیز نموده است. اگرچه مطالعه نسبتا وسیع بود و نتایج آن دلگرم نماینده است، مطالعات بیشتری مورد احتیاج است.
مطالعات نشان داده اند که وقتی سرکه با یک وعده غذایی پر کربوهیدرات مصرف می گردد، سطح قند خون و انسولین را بعد از خوردن غذا به اندازه قابل توجهی کاهش می دهد.
یک مطالعه در افراد مبتلا به مقاومت به انسولین یا دیابت نوع 2 نشان داد که افزودن سرکه در یک وعده غذایی پر کربوهیدرات حساسیت به انسولین را تا 34 درصد بهبود می بخشد. در یک مطالعه دیگر بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع 2، کاهش قند خون ناشتا در افرادی که سرکه سیب را همراه با یک میان وعده عصرانه با پروتئین بالا مصرف کردند، به اندازه دو برابر سایر بیماران گزارش شد.
در یک مطالعه کوچک روی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که به مدت 90 تا 110 روز سرکه مصرف کردند، 57 درصد تخمک گذاری افزایش یافت، احتمالا این موضوع به علت بهبود حساسیت به انسولین رخ داده است. مطالعات روی موش های دیابتی و نرمال نشان داد که سرکه سیب کلسترول (خوب) HDL را افزایش می دهد. بعلاوه کلسترول (بد) LDL و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.
سرکه با باکتری هایی که می توانند باعث مسمومیت غذایی شوند، از جمله E. coli مبارزه می نماید. در یک مطالعه، سرکه تعداد بعضی انواع باکتری ها را تا 90 درصد و بعضی ویروس ها را تا 95 درصد کاهش داد.
چند راه برای گنجاندن سرکه سیب در رژیم غذایی وجود دارد. یک روش آسان استفاده از آن با روغن زیتون به عنوان سس سالاد است. به خصوص با سبزیجات برگ دار، خیار و گوجه فرنگی خوشمزه می گردد. بعلاوه می توان از آن برای ترشی سبزیجات استفاده کرد یا آن را با آب مخلوط نموده و بنوشید.
اندازه سرکه سیب مورد استفاده برای کاهش وزن، 15-30 میلی لیتر در روز است که با آب مخلوط می گردد. بهتر است آن را در 2 تا 3 دوز در طول روز بهره ببرید و بهتر است قبل از غذا بنوشید.
مصرف بیش از حد از سرکه سیب به علت اثرات مضر بالقوه در دوز های بالاتر، مانند تداخلات دارویی یا فرسایش مینای دندان، توصیه نمی گردد. بعلاوه بهتر است با 5 میلی لیتر آغاز کنید تا متوجه شوید چه اندازه از آن را می توانید تحمل کنید.
بیش از 15 میلی لیتر در یک زمان مصرف نکنید، زیرا مصرف بیش از حد در یک وعده ممکن است باعث تهوع گردد. حتما آن را با آب مخلوط کنید، زیرا سرکه رقیق نشده ممکن است داخل دهان و مری را بسوزاند.
در نهایت، به نظر می رسد مصرف اندازه متوسطی از سرکه سیب باعث کاهش وزن می گردد. سایر انواع سرکه نیز ممکن است فواید مشابهی داشته باشند، اگرچه آن هایی که محتوای اسید استیک کمتری دارند ممکن است اثرات ضعیف تری داشته باشند.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرادید