حاشیه های خواندنی درباره بحران کرونا
به گزارش مجله باهام، اوضاع کنونی ایتالیا تبدیل به کابوس فردای اروپایی ها شده است...
عصر ایران نوشت: ویروس کرونا دیگر یک بحران تمام عیار دنیای است (حتی عظیم تر از دو جنگ دنیای در قرن گذشته) و تقریبا دیگر کشوری باقی نمانده که این ویروس به آنجا راه نیافته باشد.
ورود کروناویروس جدید به کشورهای دنیا تقریبا تغییرات، بحران ها، واکنش ها و سیاست های مشابهی را در پی داشته است که از جمله بارزترین آنها فاصله گذاری میان مردم و لغو اجتماعات و خزیدن مردم به خانه هایشان و تعطیلی بسیاری از کسب و کارها و فعالیت های اجتماعی بوده است.
اما چند حاشیه و نکته خواندنی درباره کرونا ویروس جدید در 24 ساعت گذشته:
1- هشدار نخست وزیر اسپانیا:
اسپانیا از کشورهایی است که پشت سر ایتالیا در خط مقدم ابتلا و درگیری با کرونا ویروس جدید واقع شده است.
نخست وزیر اسپانیا دیروز هشدار مهمی داد و ضمن اعلام ابتلای 25 هزار نفر از مردم کشورش به ویروس کرونا گفت هنوز این اول راه است و اوضاع بحرانی این کشور با افزایش شمار مبتلایان در آینده نزدیک بحرانی تر خواهد شد.
2- تحلیف متفاوت نخست وزیر اسلواکی:
روز یکشنبه مراسم تحلیف و شروع به کار ایگور ماتوویچ، نخست وزیر جدید اسلواکی در حضور خانم زوزانا کاپوتووا، رییس جمهوری اسلواکی برگزار گردید.
مراسم تحلیف نخست وزیر جدید اسلواکی، سی ان ان
در مراسم تحلیف و معرفی کابینه جدید همه اعضای حاضر ماسک و دستکش به دست داشتند. دیدن این تصاویر نشانی از ورود به دورانی جدید در زیست بشر در کره خاکی است. گویی قرار است از این پس با قوانین و قواعد جدید به فعالیت های اجتماعی ادامه دهیم و با ویروس کرونا به نحوی کنار بیاییم.
3- نقدها برنی سندرز از کمبودهای گسترده برای مبارزه با ویروس کرونا در آمریکا:
موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکا به سرعت در حال افزایش است و این ویروس به تمامی 50 ایالت آمریکا گسترش یافته است. در چنین شرایطی دموکرات های منتقد ترامپ حملات خود را علیه او شدت بخشیده اند. آنها می گویند ترامپ در برابر ویروس کرونا با جدیت و سرعت وارد عمل نشده و زمان را از دست داده است.
انتشار گزارش واشنگتن پست هم درباره هشدار 2 ماه پیش نهادهای اطلاعاتی آمریکا به ترامپ درباره عواقب و پیامدهای ویروس کرونا مزیت بر علت شده تا حملات به ترامپ در داخل آمریکا افزایش یابد. ترامپ هم در سخنانی که دیروز گفت کوشش کرد از خود دفاع کند و حتی دست پیش را گرفت و مدعی شد اگر دولت چین زودتر به دنیا درباره خطر این ویروس اطلاعات بیشتری می داد، الان شرایط این گونه نبود. ترامپ کوشش زیادی دارد تا ویروس کرونا جدید و بیماری کووید 19 را به هر نحوی شده به چین مرتبط کند. او و وزیر خارجه اش (پمپئو) بارها از عبارت ویروس چینی استفاده نموده اند که واکنش انتقادی طرف چینی را برانگیخته است.
از سوی دیگر سناتور برنی سندرز، یکی از 2 نامزد رقیب حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا به شدت از سیاست ها و عدم آمادگی دولت فدرال آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا انتقاد نموده است. سندرز در رشته توییت هایی نوشت: به طرز باورنکردنی ای در حال حاضر در آمریکا، پزشکان و پرستاران به شکلی غیر ضروری جان خودشان را در راستا درمان بیمارانی قرار داده اند که از ویروس کرونا رنج می برند، چون با کمبود تجهیزات محافظتی شخصی مانند ماسک، دستکش و لباس محافظ روبه رو هستند. این غیر قابل قبول است... رئیس جمهور باید فورا و قویا از قانون فراوری دفاعی استفاده کند و به فراورینمایندگان دستور دهد تا تمامی تجهیزات شخصی محافظتی، دستگاه تهویه و دیگر لوازم پزشکی را که ما برای عبور از این بحران احتیاج داریم، فراوری نمایند. ترامپ باید حالا اقدام کند. نه تنها زندگی قهرمانان مرد و زن در بخش بهداشت و درمان، بلکه زندگی میلیون ها نفر دیگر در سراسر کشور نیز در خطر است. اگر خط مقدم پزشکی ما شکست بخورد، کل کشور در معرض خطر قرار می گیرد.
4- فروکش کردن کرونا در چین:
غلیان بحران کرونا در دنیا در حالی است که سرایت این ویروس در کشور سرمنشا اصلی یعنی چین فروکش نموده و برای سومین روز متوالی چینی ها هیچ مورد جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا جدید را گزارش ننموده اند. الگوی مورد استفاده چینی ها برای مدیریت بحران و مهار کرونا همچنان مورد تحسین و رشک جامعه دنیای است. چینی ها توانستند پس از نزدیک به 2 ماه سیاست قرنطینه و ایجاد محدودیت برای نیمی از جمعیت فعال خود ویروس کرونا را مهار نموده و موارد ابتلا جدید را به صفر برسانند. بسیاری معتقدند هیچ کشوری امکان و توان به کار بستن سیاست چینی ها در مهار کرونا را ندارد، زیرا چین دارای قابلیت های مختلفی است که مجموع آنها در هیچ کشوری جز چین نیست.
5- رکوردشکنی ایتالیا و وحشت اروپایی ها:
ایتالیا در صف مقدم درگیری با کروناویروس است. این کشور شاهد ابتلای بیش از 50 هزار نفر به این ویروس و مرگ نزدیک به 5 هزار نفر است. همچنین از زمان شیوع ویروس کرونا در چین، ایتالیایی ها دیروز (شنبه) رکورد بیشترین تعداد فوتی در عرض 24 ساعت را شکستند و با فوت 793 مورد در عرض یک روز تعداد افراد فوتی شان به 5 هزار نفر نزدیک شد. بسیاری معتقدند دلیل مرگ و میر بالای ایتالیایی ها متوسط سنی بالای جامعه ایتالیاست؛ هر چند عده ای نیز مساله کمبود امکانات پزشکی و ابتلای گسترده کادر درمانی ایتالیا به کرونا و فرسودگی آنها پس از چند هفته مبارزه با این ویروس را در افزایش موارد مرگ و میر در این کشور بی تاثیر نمی دانند. طبق بعضی گزارش ها کادر درمانی ایتالیا در مناطق درگیر به واسطه افزایش شمار بیماران بد حال مجبور به گزینش بیمارانی شده اند که اولویت نجات آنها بیشتر است.
گروهی از پزشکان کوبایی، چین و روسی برای یاری به کادر درمانی ایتالیا طی روزهای گذشته وارد این کشور شده یا قرار است در آینده نزدیک وارد این کشور شوند.
وضع ایتالیا از منظر مبارزه با ویروس کرونا و تلفاتی که تا به امروز متحمل شده در حد یک فاجعه تصویر شده است. بسیاری از کشورهای اروپای غربی با دیدن وضع ایتالیا از آینده خود بیمناک شده اند و حتی دیروز نخست وزیر اسپانیا هشدار داده آینده این کشور نیز طی روزهای آینده شبیه به ایتالیا خواهد بود. هشداری مشابه نیز از سوی بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا ارایه شده است. به نظر می رسد جانسون هم با دیدن شرایط ایتالیا از استراتژی پیشین ایمنی گله ای دست کشیده و ویروس را جدی گرفته و اقدام به اعمال سیاست های محدود نماینده در راستای قرنطینه کامل نموده است.
6- چند میلیون نفر می گیرند؟
از زمان شیوع دنیای ویروس کرونا بسیاری از کارشناسان درباره نحوه مواجهه با این ویروس به حدس پرداخته و حتی بعضی سناریوهای شبیه سازی شده درباره ابتلای جوامع انسانی به این ویروس منتشر شده است.
در بعضی سناریوهای بدبینانه مساله ابتلای بین 40 تا 80 درصد از جمعیت دنیا طی یک سال آینده به این ویروس مطرح شده است. نتیجه این سناریو می تواند برای جامعه دنیای فاجعه آمیز باشد، چون اگر حتی آمار مرگ و میر 2 درصد را برای ویروس کرونا در نظر بگیریم (که ظاهرا این آمار بیشتر است و رقمی بین 2 تا 4 درصد است) در صورت ابتلای 5 میلیارد نفر از جمعیت دنیا طی 1 سال آینده به این ویروس، اگر 2 تا 4 درصد از این جمعیت در اثر ابتلا فوت نمایند طی 1 سال آینده دنیا شاهد مرگ 100 تا 200 میلیون نفر از جمعیت خود بر اثر ابتلا به این ویروس خواهد بود که رقم بسیار وحشتناکی خواهد بود.
با این حال فرض خوش بینانه تر این است که با مهار و مدیریت این ویروس بتوان همانند چین زنجیره شیوع این ویروس را قطع کرد و اگر شانس فصل گرم سال هم یار باشد این ویروس طی 2 ماه آینده از حالت پاندمی و اپیدمی مهار شده و از بین برود. هر چند که هنوز درباره رفتار آینده ویروس به دلیل شناخت ناکافی از آن هیچ اجماع دنیای وجود ندارد.،عصر ایران