خوراکی های ممنوعه برای زنان باردار

به گزارش مجله باهام، در گزارش زیر شما را با بعضی از خوردنی های ممنوعه در دوران بارداری آشنا می کنیم.

خوراکی های ممنوعه برای زنان باردار

از همان شروع بارداری اغلب زنان سعی دارند تا مراقب استفاده کردن از خوراکی ها و نوشیدنی های غیر مجاز در این دوران باشند. احتمالا توصیه های متفاوتی هم از اطرافیان به آن ها می شود. البته در کنار مصرف غذا های مفید باید مراقب باشند که از خوردن بعضی خوارکی ها و نوشیدنی های مضر، دست کم در این دوران اجتناب کنند. شما را با بعضی از خوردنی های ممنوعه در این دوران آشنا می کنیم.

جیوه موجود در انواع ماهی ها، رشد مغز جنین را مختل می کند. بعضی از ماهی ها از جیوه بیشتری برخوردارند که بهتر است در فهرست ممنوعه ما قرار بگیرند. اغلب با شروع بارداری بعضی از مادران به کلی از خوردن ماهی خودداری می کنند. از آن جا که وجود ماهی در رژیم غذایی مادر باردار لازم است، توصیه می شود انواع ماهی های پرورشی و ماهی های کوچک رودخانه ای مثل قزل آلا، سالمون و ماهی سفید را در رژیم غذایی خود داشته باشند. این ماهی ها منبع بسیار خوبی از اسید های چرب امگا 3 و برای مادر و جنین مفید است.

بدون شک این نوشیدنی ها به حس آرامش در شما منجر می شود، اما به دلیل کافئین بالا در آن، نباید زیاد مصرف شود. اگر نمی توانید این نوشیدنی ها را به طور کامل حذف کنید بهتر است مصرف آن را تا حد زیادی کاهش بدهید به خصوص در سه ماه اول بارداری. مصرف مداوم قهوه باعث تنگ تر شدن عروق خونی می شود و در نتیجه جریان خون در بدن مادر و جنین کاهش می یابد. از طرفی ترکیبات موجود در کافئین باعث جذب کم آهن می شود که برای رشد جنین بسیار مهم است.

تخم مرغ منبعی عالی از پروتئین و موادمغذی خوبی مثل کولین است و باید آن را بخورید. اما تخم مرغ هم در معرض آلودگی به سالمونلا قرار گرفته است که برای زنان باردار نسبت به بقیه افراد خطرناک تر است. تخم مرغی را خریداری کنید که در یخچال نگهداری می شود و شکستگی یا ترک ندارد. تخم مرغ را به صورت کاملا آب پز شده بخورید. بسیاری از دسر های خانگی و سس های سالاد حاوی تخم مرغ خام هستند، از خوردن شان صرف نظر کنید.

با نوشیدن مقدار کمی از این نوشیدنی ها اتفاق خطرناکی رخ نمی دهد، ولی عادت به خوردن روزانه این دسته از نوشیدنی ها، به دلیل کافئین موجود در آن، احتمال خطر زایمان زودرس را به همراه دارد.

این فراورده های گوشتی حاوی نیترات است، این ماده نگه دارنده که باعث پیشگیری از رشد باکتری ها می شود خطر ابتلا به سرطان کولون را افزایش می دهد. وجود باکتری لیستریا در این فراورده های گوشتی بزرگ ترین تهدید برای خانم های باردار محسوب می شود، چون آن ها به دلیل تغییرات هورمونی، بیشتر در معرض آسیب این قبیل باکتری ها هستند.

اگر هوس خوراکی های شیرین، ترش و تند خیابانی مثل ذرت مکزیکی، لبو، باقلا و انواع ترشک و لواشک کردید، دستور تهیه شان را به صورت آنلاین پیدا و آن ها را در خانه تهیه کنید. این مواد غذایی خطر عفونت ها، مسائل معده و مسمومیت غذایی را افزایش می دهند.

مصرف لبنیات در بارداری نباید نادیده گرفته شود. بهتر است از مصرف پنیر هایی مثل پنیر فتا، پنیر بز و دیگر محصولات لبنی غیر پاستوریزه خودداری کنید. این محصولات در صورت پاستوریزه نبودن ممکن است آلوده به لیستریا باشند، (باکتری که منجر به مسمومیت غذایی می شود). پنیر های نرم مثل پارمزان و چدار، چون باکتری هایشان به طور طبیعی کشته نشده است برای زنان باردار با سیستم ایمنی ضعیف، مضر هستند مگر این که از شیر پاستوریزه تولید شده باشند.

منبع: خراسان

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 31 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 31 اردیبهشت 1399 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 1009

به "خوراکی های ممنوعه برای زنان باردار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوراکی های ممنوعه برای زنان باردار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید