سوتلاچ یکی از دسرهای خوشمزه ترکیه
به گزارش مجله باهام، دسر سوتلاچ
در این مقاله از معرفی برترین دسرهای ترکیه شما را با دسر سوتلاچ آشنا خواهیم کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا با این دسر خوشمزه و لذیذ و طرز تهیه آن بیشتر آشنا شوید
ترکیه کشوری در نزدیکی ایران است که دارای فرهنگ غنی و تمدن هزار ساله ای که همین موضوع موجب شده است که سالانه مسافران زیادی وارد این کشور شوند. اما ترکیه فقط به جاهای دیدنی و تفریحی آن نیست بلکه پر از پیش از غذا٬ غذاهای ترکی و دسرهای خوشمزه است که زبان زد کشورهای دیگر می باشد. تاریخ نشان می دهد که معمولا اهالی ترکیه ، از هر ماده غذایی برای درست کردن غذاها و دسرهای خوشمزه و اشتهاآور به نحو احسن استفاده می نمایند. اگر شما هم از هواداران غذاهای ترکیه و دسرهایشان هستید با ما همراه باشید تا با دسر سوتلاچ و طرز تهیه آن بیشتر آشنا شوید
سوتلاچ چیست ؟
دسر سوتلاچ یا آش شیر یا سوت آشی یکی از مشهورترین دسرهای کشور ترکیه می باشد و بافتی شبیه شیربرنج خودمان دارد که در زبان ترکی سوتلاچ به معنای برنج له شده و نرم است. ترک ها در ماه رمضان شیربرنج ترکی سوتلاچ را برای سحری و افطاری درست می نمایند و ظاهرا پیشنیه اش به دربار سلاطین عثمانی برمی گردد در ادامه با ما باشید تا با طرز تهیه سوتلاچ آشنا شوید
مواد لازم برای تهیه سوتلاچ
- برنج یک استکان
- آب 10 استکان
- شیر کم چرب
- شکر سه استکان
- عصاره وانیل یک قاشق چای خوری
- نشاسته یک قاشق غذا خوری
- شیر یک استکان
- زرده تخم مرغ یک عدد
- سرشیر 150 گرم
- کره پاستوریزه
دستور پخت سوتلاچ
اول برنج را سه تا چهار بار خوب بشویید …. بعد با یک پیمانه آب و کمی نمک بعد برنج را خیس نمایید تا ساعتی خوب خیس بخورد . برنج را در قابلمه روی شعله بگذارید تا خوب بپزد و برنجها به اصطلاح بشکفد… در یک ظرف دیگر نشاسته گندم را با شیر سرد مخلوط کنید سپس سرد سرد به آن زرده تخم مرغ را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید (حدودا 2 دقیقه با همزن دستی هم بزنید) سپس این مخلوط را روی گاز گذاشته تا گرم شدن مخلوط فوق مرتب هم بزنید … مایه شیر که گرم شد با شکر به برنج پخته شده اضافه نمایید و بعد وانیل یا سقز سفید را نیز اضافه نمایید …..حدودا این مخلوط را ربع ساعت دیگر بپزید …. (گاهی هم بزنید تا ته نگیرد) …. بعد مایع فوق را در ظرفهای کوچک بریزید و بگذارید هنک گردد…. لازم به شرح است این دسر را می توان در ظروف سفالی کوچک بریزید کمی بعد از سرد شدن و به مدت بیست دقیقه در فر بگزارید و وقتی روی دسر طلایی شد از فر خارج کنید و نیمه گرم یا سرد سرو نمایید …. این دسر از غذاهای محلی و سنتی ترکیه است اما در بیشتر کشورهای جهان درست می گردد.
- فرنی ، یکی از دسر محبوب و لذیذ در نزد ایرانیان
- لُکونه دزفولی یکی از غذاهای سنتی و مقوی دزفول
- آشنایی با خورشت بادمجان یکی از غذاهای سنتی ایرانی
- با دسر سنتی چنگمال کرمان بیشتر آشنا شوید