طرز تهیه شامی تبریزی اصیل، پوک و فوق العاد خوشمزه
به گزارش مجله باهام، آماده یک سفر آشپزی هیجان انگیز به تبریز هستید؟ شامی تبریزی، انتخابی ایده آل است! این غذای سنتی با ترکیب گوشت، لپه و ادویه های معطر، تجربه ای به یاد ماندنی از آشپزی را به شما هدیه می دهد. در گذشته طرز تهیه شامی لپه را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه شامی تبریزی اصیل را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه شامی تبریزی
- گوشت چرخ نموده به میزان لازم
- لپه 1 پیمانه
- پیاز 1 عدد
- تخم مرغ 1 عدد
- آرد گندم 1-2 قاشق غذاخوری
- کره یا روغن به میزان لازم
- نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم
طرز تهیه شامی تبریزی
1. پخت لپه
در اولین مرحله از طرز تهیه شامی تبریزی ابتدا لپه ها را با آب سرد بپزید. دقت داشته باشید که در طی پخت لپه روی آن کفی جمع می گردد که باید آن را بردارید تا روی کیفیت لپه ها تاثیر نگذارد. بعد از آن که لپه کاملا مغز پخت شد، آن ها را داخل غذاساز بریزید تا کاملا پوره گردد.
2. تهیه مایه شامی
در این مرحله پیاز را با رنده ریز رنده کنید بعد گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت کاملا با پیاز مزه دار گردد سپس پوره لپه را اضافه و مخلوط کنید تا یک ترکیب یکنواخت به دست آید. زعفران، ادویه ها و نمک و فلفل را اضافه کنید و کاملا مواد را خوب مخلوط کنید سپس با دست این مواد را ورز دهید. در نهایت تخم مرغ را به همراه آرد به مخلوط شامی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند.
3. سرخ کردن شامی تبریزی
در آخرین مرحله با دست یک تکه از مایه بردارید و با دست فرم دهید و داخل ماهیتابه که روغن در آن داغ شده است بگذارید تا یک طرف آن خوب سرخ گردد و در نهایت برگردانید و سمت دیگر را هم خوب در روغن سرخ کنید. این کار را تا اتمام مایه شامی ادامه دهید. شامی کباب تبریزی خود را می توانید به سبک مردم تبریزی با برنج میل کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه شامی
تهیه و پخت شامی درست مثل طرز تهیه کتلت و البته طرز تهیه کوکو سیب زمینی یکی از کارهای ساده ای است که می توانید در منزل انجام دهید. کافی است نکات و فوت وفن های تهیه آن را به خوبی بدانید و رعایت کنید.
تهیه شامی با انواع گوشت و روش های مختلف تهیه شامی
شامی اصیل را معمولا با گوشت قرمز تهیه می نمایند اما اگر شما رژیم خاصی دارید یا می خواهید مرغ بهره ببرید. یادتان باشد دستتان باز است. کافی است طرز تهیه شامی با مرغ را در کتاب کاله مطالعه کنید.
یکی از روش های خاص تهیه شامی، طرز تهیه شامی گیلانی است که تفاوتش با نوع تبریزی در استفاده از سیب زمینی خلاصه می گردد.
نکاتی برای پوک شدن شامی کباب
از گوشت چرخ نموده گوسفندی با چربی میانه بهره ببرید. چربی موجود در گوشت به پوک شدن شامی یاری می نماید. در ضمن لپه را به خوبی خیس کنید و بپزید تا کاملا نرم گردد. لپه سفت و نپخته باعث سفت شدن شامی می گردد.
اما یکی از روش های دیگر برای پوک شدن شامی این است که از جوش شیرین بهره ببرید. به ازای هر 400 گرم لپه، نصف قاشق چای خوری جوش شیرین به مواد شامی اضافه کنید.
البته یادتان باشد استفاده از سیب زمینی رنده شده هم در پوک شدن شامی موثر است البته معمولا در شامی تبریزی، سیب زمینی نمی ریزند. طرز تهیه شامی با سیب زمینی را می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
تفاوت اصلی شامی تبریزی با شامی های دیگر
در خصوص تفاوت شامی تبریزی با شامی های دیگر منابع موثقی وجود ندارد که بتوان با استناد به آن ها گفت شامی تبریزی اصیل چه تفاوتی داشته است چون این روزها همه تقریبا از یک سبک تهیه این غذا استفاده می نمایند اما در کل شاید یکی از تفاوت های اصلی این غذا در تبریز استفاده از لپه باشد و البته به کار نبردن سیب زمینی.
تهیه سس رب برای شامی کباب تبریزی
معمولا عده ای برای شامی سس تهیه می نمایند تا شامی های سرخ شده را در آن کمی بپزند. اگر شما هم دوست دارید، می توانید میزانی رب را با کمی پیاز رنده شده در روغن تفت دهید سپس میزانی آب یا ترکیب آب و زعفران دم نموده به آن اضافه کنید. در نهایت هم شامی های سرخ شده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید شامی در آن کمی بپزد.
منبع: کتاب کاله