کالری های موجود در گوشت گاو
به گزارش مجله باهام، کالری های موجود در یک تکه از گوشت گاو می تواند بسته به اینکه گوشت چگونه پخته شده باشد و کدام قسمت از گوشت حیوان مورد استفاده قرار گیرد، متفاوت باشد. در این مقاله از چگونگی کنترل مقدار پٌرس یا سهم این ماده غذایی
کالری های موجود در یک تکه از گوشت گاو می تواند بسته به اینکه گوشت چگونه پخته شده باشد و کدام قسمت از گوشت حیوان مورد استفاده قرار گیرد، متفاوت باشد. در این مقاله از چگونگی کنترل مقدار پٌرس یا سهم این ماده غذایی با نگاهی به حقایق تغذیه ای آن اطلاع کسب کنید.
گوشت گاو منبع سالمی از پروتئین بوده و حاوی میزان زیادی مواد مغذی است که می توانند بعضی بیماری ها را دفع نمایند. این گوشت نه تنها منبعی غنی از آهن است، بلکه حاوی دو جزء حیاتی یعنی کراتین و کارنیتین نیز می باشد. این دو ماده مغذی انرژی بدن خصوصاً ماهیچه ها را تأمین می سازند. در حالی که گوشت گاو به علت داشتن خواص خود در زمینه های قدرتی و نیروسازی مورد تمجید قرار گرفته است، با این حال گوشتی است که بایستی در حد اعتدال خورده شود.
این نوع گوشت در حالی که نشانه های بالایی از کلسترول را نشان می دهد، اما بهتر است که بدون اثراتی از چربی قابل مشاهده مصرف شود بدین معنی که به صورت لخم و بدون چربی مصرف شود. در مورد کنترل پُرس یا سهم این ماده غذایی، خوردن آن در مقادیر کم در طول دوره یک هفته ای که 70 گرم در روز (500 گرم در هفته) می باشد، توصیه می شود. کسانی از شما که به طور مرتب ورزش می کنید، خوردن گوشت گاو چند مرتبه در هفته می تواند به ساخت و ترمیم توده عضلانی تان یاری کند.
نمودار تغذیه ای گوشت گاو
گوشت گاو حاوی میزان زیادی مواد مغذی است که از آن گزینه گوشت قرمز مطلوبی می سازد. در این بخش سه نوع گوشت گاو را انتخاب و اطلاعات تغذیه ای آنها را نشان داده ایم، متوجه خواهید شد که ارزش و مقدار آن بسته به اینکه هر قسمت تا چه مقدار بدون چربی و لخم است، تفاوت می کند.
گوشت گاو چرخ نموده (70% گوشت بدون چربی / 30% چربی، نپخته)
مقدار سِرو | 1 پوند (454 گرم) |
کالری | 1506 |
سدیم | 304 میلی گرم |
چربی اشباع شده | 207ر51 گرم |
قند | 0 گرم |
چربی ترانس | 283ر8 گرم |
کلسیم | 109 میلی گرم |
فیبر خوراکی | 0 گرم |
کلسترول | 354 میلی گرم |
پتاسیم | 989 میلی گرم |
پروتئین | 09ر65 گرم |
گوشت پشت مازو یا مغز ران (نپخته)
مقدار سرو | 1 پوند (454 گرم) |
کالری | 1123 |
سدیم | 227 میلی گرم |
قند | 0 گرم |
کلسیم | 38 میلی گرم |
فیبر خوراکی | 0 گرم |
کلسترول | 139 میلی گرم |
پتاسیم | 495 میلی گرم |
پروتئین | 16ر32 گرم |
استیک گوشت راسته (نپخته)
مقدار سِرو: | 608 گرم |
کالری | 1223 |
سدیم | 316 میلی گرم |
چربی اشباع شده | 31 گرم |
قند | 0 گرم |
کلسیم | 146 میلی گرم |
فیبر خوراکی | 0 گرم |
کلسترول | 456 میلی گرم |
پتاسیم | 1915 میلی گرم |
پروتئین | 42ر123 گرم |
فوائد گوشت گاو در سلامت
منبع خوبی از ویتامین B6 و ویتامین B12 است که هر دو جهت تبدیل مواد شیمیایی خطرناکی مانند هموسیستئین به مولکول هایی که تهدیدی به حساب نمی آیند مورد احتیاج می باشند.
گوشت گاو بدون چربی غنی از روی بوده و از رگ های خونی در برابر آسیبی که می تواند به آترواسکلروز منجر شود، محافظت می کند.
منبعی غنی از پروتئین است.
به کاهش التهاب ناشی از آرتریت روماتوئید و آسم، با فراوری آنتی اکسیدان هایی مانند گلوتاتیون پراکسیداز (به وسیله سلنیوم) که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می نمایند، یاری می کند.
به سیستم ایمنی بدن یاری می کند.
غنی از ویتامین B است.
غنی از اسیدهای چرب امگا 3 است که می توانند به مقابله با اثرات بیماری های قلبی یاری نمایند.
از آنجا که غنی از فسفر می باشد، مصرف گوشت گاو به قوی ساختن استخوانها و دندان ها یاری می کند.
آهن موجود در گوشت گاو خستگی را از بین برده به این علت که حمل اکسیژن موجود در خون به عضلات و سلول را تسهیل می کند.
نکاتی که بایستی به یاد داشته باشید.
گوشت گاو می تواند بسیار مفید باشد، اما در مصرف آن بایستی عوامل و نکاتی را مد نظر قرار دهید.
به علت وجود تتراسایکلین و پنی سیلین، افراد ممکن است پس از مصرف آن دچار واکنش های آلرژیک گردند.
گوشت گاو چنانچه به درستی پخته نشود، می تواند حاوی ویروس، انگل و باکتری های مضر باشد. بنابراین، به منظور اطمینان از خوب پخته شدن، مهم است که آن را به طور کامل مثلاً در فر طبخ نمایید.
خطر ابتلا به بیماری های قلبی می تواند به علت بالا بودن سطح چربی اشباع شده و کلسترول گوشت گاو افزایش یابد.
می تواند خطر ابتلا به سرطان کولون و رکتوم را افزایش دهد.
منبع: راسخون