9 غذای گیاهی که سموم کبدتان را پاک می نماید!
به گزارش مجله باهام، مسمومیت کبد معمولا با سردرد، سوء هاضمه، نفخ شکم، افزایش وزن، لکه های کبدی، سوزش سر دل و مسائل کیسه صفرا همراه است.
بسیاری از سموم بر روی بزرگترین غده بدن یعنی کبد تاثیر می گذارند و این در حالی است که بیشتر عوارض ناشناخته کبدی منجر به مرگ خواهند شد.
کبد به علت مواد شیمیایی و آفت کش ها در مواد غذایی و محیط زیست، کبد به مرور زمان غرق در مسمومیت می گردد. مسمومیت کبد معمولا با سردرد، سوء هاضمه، نفخ شکم، افزایش وزن، لکه های کبدی، سوزش سر دل و مسائل کیسه صفرا همراه است.
با این حال لیستی از غذا های گیاهی وجود دارد که مصرف روزانه آن ها به سم زدایی موثر از کبد یاری می نماید:
چغندر و هویج: هویج حاوی گلوتاتیون است؛ پروتئینی که به سم زدایی از کبد یاری می نماید. گلوتاتیون یک مولکول ساده است که به طور طبیعی در بدن ساخته می گردد. از آنجا که بدن مداوم در معرض مواد شیمیایی محیطی واقع شده است، مهم است که مواد غذایی حاوی گلوتاتیون را روزانه مصرف کنید.
هویج و چغندر هر و حاوی فلاونوئید ها و بتاکاروتن بسیار بالا هستند. خوردن هویج و چغندر به تحریک و بهبود کلی عملکرد کبد یاری می نماید.
گریپ فروت: یکی دیگر از منابع گلوتاتیون است. این میوه بعلاوه غنی از ویتامین ث و آنتی اکسیدان ها است که تمیزکننده های قدرتمند کبد محسوب می شوند. علاوه بر این، گریپ فروت شامل ترکیباتی است که در ساخت آنزیم های موثر در سم زدایی کبد یاری کننده هستند.
سیر: حاوی ترکیبات متعددی است که آنزیم های کبدی را برای پاک کردن سموم بدن فعال می نماید. دو ماده مغذی قدرتمند موجود در سیر آلیسین و سلنیوم هستند که در محافظت از کبد و سم زدایی از بدن نقش موثر دارند.
چای سبز: حاوی کاتچین است؛ آنتی اکسیدانی گیاهی که ثابت شده منجر به از بین بردن تجمع چربی در کبد می گردد و از همه مهمتر، عملکرد کبد را تقویت می نماید. چای سبز بعلاوه در حفاظت از کبد در برابر سموم موثر است.
گردو: گردو حاوی مقادیر زیادی اسید های چرب امگا 3 و گلوتاتیون است که به پاک کردن کبد یاری می نماید و به ویژه برای حذف آمونیاک از بدن موثر است. گردو به افزایش اکسیژن خون یاری می نماید.
آرتیشو: آرتیشو یا همان کنگر فرنگی باعث تحریک ترشح صفرا می گردد و به این ترتیب به دفع توکسین ها یا همان سموم انباشته شده در کبد یاری می نماید. ماده موثره موجود در آرتیشو مانع انباشته شدن چربی در سلول های کبدی می گردد.
آووکادو: غنی از گلوتاتیون است و مطالعات نشان داده خوردن یک تا دو عدد از آن در هفته آسیب های کبدی را تعمیر می نماید.
گوجه فرنگی: گوجه فرنگی علاوه بر گلوتاتیون، دارای لیکوپن است که موجب تصفیه کبد و مقاومت بدن در برابر سرطان می گردد.
روغن زیتون و آب لیمو: مخلوط یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق غذاخوری آب لیمو با معده خالی قبل از صبحانه توصیه می گردد. روغن زیتون دارای اثرات آنتی اکسیدانی است و توانایی تنظیم کار سلول کبد برای سرعت بخشیدن به سوخت و ساز بدن را دارد.
تحقیقات تازه به وسیله دانشمندان هندی نشان داد که هسپریدین (بیوفلاونوئید موجود در لیمو) برای محافظت از کبد خوب است یعنی از ورود مواد سمی به کبد جلوگیری میکند.
منبع: فرادید