درست کردن شیرینی پشت زیک در چند مرحله به صورت حرفه ای طرز تهیه شیرینی پشت زیک

به گزارش مجله باهام، شیرینی پشت زیک یکی از مقوی ترین و شیرینی هاست که به اصالت آن به مازندران بر می شود و طعم بی نظیری دارد. این شیرینی با انواع مغزیجات پوشیده شده و به سوهان کنجدی شبیه است. کسانی که فعالیت های ذهنی زیادی در طول روز دارند، با خوردن این شیرینی انرژی مورد نیازشان را به دست می آورند.

درست کردن شیرینی پشت زیک در چند مرحله به صورت حرفه ای طرز تهیه شیرینی پشت زیک

شیرینی پشت زیک با طعم خاص و مواد مغذی خود، جایگزین بسیاری عالی برای بیشتر شیرینی های صنعتی بوده که شاید هیچ فایده ای هم برای بدن نداشته باشند. حالا خبرنگاران در خدمت شماست تا طرز تهیه شیرینی پشت زیک را آموزش دهد.

اطلاعات تکمیلی تهیه شیرینی پشت زیک:

اطلاعات تکمیلی شیرینی پشت زیک به ترتیب زیر است:

مقدار کالری در هر 100 گرم823 کالری
زمان آماده سازی10 دقیقه
زمان پخت10 دقیقه
تعداد نفرات3 تا 4 نفر

مواد لازم برای تهیه شیرینی پشت زیک

مواد لازم برای تهیه شیرینی پشت زیک به ترتیب زیر است:

کنجد2 پیمانه
شکر1 پیمانه

طرز تهیه شیرینی پشت زیک

طرز تهیه پشت زیک ساده به ترتیب زیر است:

  1. در مرحله اول یک قابلمه تهیه نموده و کنجدهای پاک شده را داخل آن بریزید تا تفت خورده و بوی خامی شان از بین برود.
  2. بعد از تفت خوردن کنجدها بگذارید تا کمی سرد شوند.
  3. دوباره داخل قابلمه شکرها را بریزید و قابلمه را روی شعله ای با حرارت ملایم بگذارید.
  4. برای اینکه شکرها ذوب شده و رنگ کاراملی بگیرند، به آن ها کمی حرارت داده و در حین این کار آغاز به هم زدن شان کنید. به هم زدن شکرها را تا زمانی که رنگ شان کاراملی شد، ادامه دهید.
  5. با آب شدن شکرها، خیلی سریع کنجدها را هم به آن ها افزود و هم بزنید.
  6. یک سینی آماده نموده و کف آن را با روغن چرب کنید.
  7. موادی را که کاملا با هم ترکیب شده اند، خیلی زود روی سینی پخش کنید، در غیر این صورت مواد خشک شده و دیگر نمی توانید این کار را انجام دهید.
  8. بعد از پخش کردن مواد، به وسیله چاقو، شیرینی ها را در ابعادی که می خواهید برش دهید.
  9. تا زمان خنک شدن کامل شیرینی ها به آن ها دست نزنید.
  10. بعد از خنک شدن شیرینی ها، آن ها را از کف سینی جدا کنید و در ظرف پذیرایی بگذارید.

حالا شیرینی پشت زیک شما آماده است و می توانید در کنار یک نوشیدنی گرم مثل جای زعفرانی آن را نوش جان کنید.

شما می توانید پشت زیک را که یک شیرینی مقوی و انرژی بخش است، در کنار خوراکی ها و شیرینی های دیگر مثل پشمک سرو کنید. ما در مطلبی جداگانه طرز تهیه پشمک را هم آموزش داده ایم.

طرز تهیه پشت زیک با شکر قهوه ای

برای تهیه پشت زیک با شکر قهوه ای به موادی که در ادامه می گوییم، احتیاج دارید:

کنجد1.2 پیمانه
شکر قهوه ای1.2 پیمانه

برای تهیه پشت زیک با شکر قهوه ای، طبق مراحلی که در ادامه می گوییم، پیش بروید:

  1. در مرحله اول تابه ای را آماده نموده روی شعله گاز بگذارید تا داغ گردد. سپس شکرها را داخل آن بریزید تا آب شده و به رنگ کاراملی در بیایند. در حین آب شدن شکرها، ماهیتابه را تکان دهید تا حرارت به همه شکرها برسد (حرارت ماهیتابه را کم کنید، در غیر این صورت شکرها تلخ شده یا می سوزند).
  2. در ماهیتابه ای دیگر نیز کنجدها را بریزید و کمی تفت دهید تا خامی شان گرفته گردد.
پشت زیک را می توان با شکر قهوه ای هم تهیه کرد
  1. یک سینی را آماده نموده و کف آن را چرب کنید.
  2. برای طعم بهتر شیرینی ها می توانید کمی گردو هم کف سینی ریخته و با وردنه پخش کنید.
  3. شکرهای آب شده را با کنجدها ترکیب نموده و سپس روی سینی بریزید.
  4. در این مرحله وردنه را هم کمی چرب نموده و روی مواد بکشید تا نازک شوند.

شیرینی پشت زیک شما با شکر قهوه ای آماده است و می توانید آن را نوش جان کنید.

طرز تهیه پشت زیک با آب

برای تهیه پشت زیک با آب، به این مواد احتیاج دارید:

شکر3/4 لیوان
عسل1/4 لیوان
کنجد1 لیوان
کره2 قاشق چای خوری
آب1/2 لیوان
جوش شیرین1/4 قاشق چای خوری
اسانس وانیلچند قطره
آب لیمو1 قاشق چای خوری

برای تهیه پشت زیک با آب طبق مراحلی که در ادامه می آوریم، پیش بروید:

  1. شکر و آب را ترکیب نموده و داخل یک قابلمه و روی حرارت گاز بگذارید تا شکرها در آب حل شوند.
  2. با گذشت 2 دقیقه از جوشیدن آب، آبلیمو، عسل و کره را هم به موادتان اضافه نموده و آن ها را به خوبی هم بزنید (حرارت شعله گاز باید در این مرحله کمتر گردد).
  3. حالا نوبت تست کردن مواد است. کمی از آن ها را داخل آب بریزید، اگر مواد بسته شدند یعنی شیرینی پشت زیک شما تهیه شده و باید زیر گاز را خاموش کنید.
  4. بعد از اینکه گاز را خاموش کردید، خیلی زود مواد دیگر یعنی کنجدها را به همراه اسانس وانیل و جوش شیرین به ترکیب اضافه نموده و هم بزنید.
  5. موادتان را داخل یک سینی با کف چرب بریزید و سپس با وردنه آن ها را پخش کنید تا نازک شوند.
  6. تا مواد هنوز خشک نشده اند، همان لحظه آغاز به برش زدن شان به ابعاد دلخواه کنید.

طرز تهیه پشت زیک با شیره نیشکر

برای تهیه این شیرینی به موادی که در ادامه می گوییم، احتیاج دارید:

کنجد2 قاشق غذاخوری
شکر1 پیمانه
شیره نیشکر (می توانید از شیره انگور، خرما یا انجیر هم بهره ببرید)یک سوم لیوان

مراحل تهیه پشت زیک با شیره نیشکر به ترتیب زیر است:

  1. کنجدها را شسته و خشک کنید و سپس تفت دهید.
  2. شکرها را هم تفت دهید تا آب شده و رنگ شان کاراملی گردد. (برای حل شدن بهتر شکرها می توانید به آن ها یک قاشق آب هم اضافه کنید. برای شکرک نزدن شان هم استفاده از آب نارنج پیشنهاد می گردد. افزودن کره نیز باعث خوش طعم تر شدن شکرها می گردد.
شیره نیشکر پشت زیک را خوشمزه تر می نماید
  1. بعد از آب شدن شکرها، شیره ها و بعد هم خیلی زود کنجدها را به آن ها اضافه نموده و ترکیب کنید.
  2. یک سینی فلزی از قبل تهیه نموده و کف آن را هم چرب کنید.
  3. موادتان را روی سینی بریزید و پهن کنید. بعد از پهن کردن شان، می توانید آن ها را برش هم بزنید تا به تکه های کوچکتر تقسیم شوند.

بعد از سرد شدن مواد، شیرینی پشت زیک شما با شیره نیشکر آماده است و می توانید آن را نوش جان کنید.

طرز تهیه پشت زیک قالبی

تهیه پشت زیک قالبی ساده است، فقط کافیست تا در حین ریختن پشت زیک ها داخل سینی، قالب های مورد نظرتان را از قبل روی آن بچینید و به محض خاموش کردن زیر مواد، آن ها را داخل قالب ها بریزید. فقط باید برای این کار سرعت عمل زیادی داشته باشید، چون پشت زیک ها ممکن است خیلی زود خشک شوند.

طرز تهیه پشت زیک گرگانی

گرگانی ها هم پشت زیک مخصوص خودشان را دارند. تمام مراحل پخت پشت زیک گرگانی شبیه به پشت زیک های دیگر است، منتهی در زمان آب شدن شکرها می توانید به آن ها کمی آبلیمو هم اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرند. در زمان ترکیب کنجدها با شکرهای آب شده هم امکان افزودن مغزیجات دیگر مثل گردو یا پسته را برای مقوی تر و خوشمزه تر شدن پشت زیک دارید.

طرز تهیه پشت زیک با شکر سرخ

در گذشته شکر سفید وجود نداشت، برای همین مردم برای تهیه پشت زیک از شکر سرخ استفاده می کردند. بعلاوه استفاده از شکر سرخ ضرر کمتری نسبت به استفاده از شکر سفید دارد، برای همین پیشنهاد می کنیم پشت زیک های خود را با شکر سرخ تهیه کنید.

برای تهیه پشت زیک با شکر سرخ کافیست طبق مراحل آموزش تهیه پشت زیک ساده پیش بروید و به جای شکر سفید، از شکر سرخ بهره ببرید.

شیرینی پشت زیک، یک شیرینی انرژی بخش و مقوی

در این مطلب طرز تهیه شیرینی پشت زیک را با روش های مختلف و مواد متنوع آموزش دادیم. بیشتر شیرینی های محلی مثل پشت زیک مقوی و انرژی بخش هستند و فواید بسیاری برای بدن دارند. اگر قصد تهیه دیگر شیرینی های محلی در کنار پشت زیک را دارید، می توانید به بخش طرز تهیه انواع شیرینی محلی بروید تا هر کدام از شیرینی ها را که خواستید، در منزل تهیه کنید.

ما در خبرنگاران شما را از تهیه شیرینی داخل منزل هم بی احتیاج نموده ایم. شما می توانید اقدام به خرید شیرینی آنلاین از نزدیک ترین قنادی های محله تان و به وسیله خبرنگاران کنید. طرز تهیه شیرینی پشت زیک و دیگر شیرینی های محلی ساده است، اما با این خدمت خبرنگاران دیگر احتیاجی نیست ساعت ها زمان تان را داخل آشپزخانه بگذارید تا شیرینی های مختلف را بپزید. ما فرصتی را به وجود آورده که با چند کلیک ساده بتوانید خوشمزه ترین شیرینی ها را سفارش دهید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 19 بهمن 1403 بروزرسانی: 19 بهمن 1403 گردآورنده: baham1.ir شناسه مطلب: 2511

به "درست کردن شیرینی پشت زیک در چند مرحله به صورت حرفه ای طرز تهیه شیرینی پشت زیک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درست کردن شیرینی پشت زیک در چند مرحله به صورت حرفه ای طرز تهیه شیرینی پشت زیک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید