11 خوراکی گیاهی برای آنکه کمتر دندانپزشکی بروید!
به گزارش مجله باهام، احتمال عفونت های دندانی و دهانی را کاهش و تنفس تازه و خوشبوتری را به فرد هدیه دهند. مطالعات دیگر نشان می دهند که مصرف چای سبز ممکن است خطر ابتلا به سرطان های دهان را نیز کاهش دهد...
خبرنگاران - هیچ شکی وجود ندارد که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه همراه با معاینات منظم به وسیله دندانپزشک، برای سلامت طولانی مدت دهان و دندان ضروری هستند. اما مراقبت های دندانی تنها به همین موارد محدود نمی شوند: رژیم غذایی نیز در عین حال نقش بسیار ارزشمندی در سلامت دهان و دندان ایفا می نماید.
مواد گیاهی که در ادامه معرفی می شوند، افزودنی های خوشمزه به رژیم غذایی به شمار می روند که نه تنها به راحتی قابل تهیه هستند، بلکه می توانند سلامت عمومی مصرف نماینده را در کنار سلامت دهان و دندان وی تامین نمایند. لازم به ذکر است که یافته های کامل مرتبط با گیاهانی که در ادامه آنالیز می شوند، به وسیله وب سایت مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دسترسی هستند.
چای سبز
چای سبز از جمله گیاهانی است که معروفیت فراوانی در حیطه سلامتی دارد. بعضی از فواید این گیاه در حال حاضر به خوبی شناخته شده اند: مصرف این گیاه خوش عطر و طعم با عملکرد بهتر مغزی، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی، چربی سوزی بهتر و بعلاوه کاهش التهاب مرتبط است.
اما فهرست مذکور تازه آغاز ویژگی های مثبت چای سبز است. مطالعات نشان می دهند که کاتچین های موجود در چای سبز می توانند رشد باکتری ها را در دهان سرکوب نمایند، احتمال عفونت های دندانی و دهانی را کاهش و تنفس تازه و خوشبوتری را به فرد هدیه دهند. مطالعات دیگر نشان می دهند که مصرف چای سبز ممکن است خطر ابتلا به سرطان های دهان را نیز کاهش دهد.
لازم به ذکر است که مصرف چای سبز بدون شیرین نماینده، انتخابی هوشمندانه و سالم تری محسوب می گردد.
هویج
سبزیجات ترد مانند هویج برترین دوست دهان هستند. مانند سایر سبزیجات خام، هویج نیز غنی از فیبر و بسیار خوشمزه است. این محصول طبیعی جریان بزاق را تحریک (دفاع طبیعی دهان ما) و هنگام جویدن هم سطح دندان ها را تمیز می نماید. علاوه بر این هویج حاوی بتاکاروتن است که بدن برای ساختن ویتامین A به آن احتیاج دارد؛ یک ماده مغذی ضروری برای ساخت دندان های قوی.
پیاز
آیا می دانستید که ترکیبات سولفوری ضد باکتری موجود در پیاز، باکتری های مضر فعال در حفره دهانی و دندان های ما را از بین می برند؟
خواص دوستدار دندان انواع پیاز زمانی که خام خورده شوند بسیار قوی است. البته ممکن است به علت بو و طعم نامطلوبی که ایجاد می گردد، احتیاج به جویدن مقداری آدامس بدون قند یا حتی یک شاخه جعفری داشته باشید.
سیب
سیب که گاهی اوقات مسواک طبیعت نیز نامیده می گردد، دارای طیف وسیعی از فواید سلامتی است. برای نمونه سرشار از ویتامین C است؛ یک ماده مغذی ضروری برای دندان ها و لثه های قوی و سالم. از طرفی دیگر بافت ترد و آبدار سیب برای از بین بردن پلاک و سایر مواد آسیب رسان از سطح دندان فوق العاده است. انواع سیب بعلاوه مملو از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند.
دانه های کنجد
دانه های کنجد یک ابر غذای دندانی هستند. آنها نه تنها در صورت مصرف خوراکی پلاک های دندانی را پاک می نمایند، بلکه سرشار از کلسیم هم هستند، به این معنی که به ایجاد مینای سخت تر و بادوام تر روی سطح دندان یاری می رسانند. آنها بعلاوه منبع چربی های سالم، پروتئین گیاهی، ویتامین های B و مواد معدنی مختلف هستند.
ریحان
این گیاه به عنوان یکی از اعضای خانواده نعناع، نه تنها می تواند به خوشبو شدن تنفس فرد یاری کند، بلکه چه به صورت خام و چه پخته شده با پتانسیل ضد باکتریایی خود با باکتری های دهان و دندان مبارزه خواهد نمود. بعضی از افراد حتی از برگ های ریحان برای تهیه یک فنجان چای غنی از مواد مغذی و آنتی باکتریال هم استفاده می نمایند.
گشنیز
گشنیز یک گیاه محبوب در انواع دستورهای پخت غذا و بعلاوه یک ترکیب ضد التهاب قوی است. این گیاه به علت خواص ضد باکتریایی خود می تواند در راستای پیشگیری از بیماری های دهان و دندان موثر واقع گردد.
جعفری
جعفری از جمله قوی ترین گیاهان در زمینه مبارزه با بیماری های مختلف است. برای مثال این گیاه منحصر به فرد با خواص ضد میکروبی خود با باکتری های بیماری زای موجود در غذا مانند فهرستریا و سالمونلا، علا وه بر میکروارگانیسم های مضر دهان مبارزه می نماید.
هرچند همیشه توصیه می گردد که در صورت امکان از گیاهان تازه بهره ببرید، جعفری خشک ممکن است حاوی سطوح بالاتری از ترکیبات آنتی اکسیدانی باشد.
نعناع فلفلی
نعناع فلفلی به عنوان گیاه دیگری که سرشار از پتانسیل ضد باکتریایی و ضد التهابی است، نه تنها طعمی طراوت بخش دارد، بلکه می تواند با محدود کردن رشد باکتری ها روی سطح دندان، خط لثه و بافت های دهانی به مبارزه با عفونت های دهان و دندان یاری کند.
نعناع دشتی
نعناع دشتی که به علت خواص میکروب کشی خود بسیار شناخته شده است، یک ماده طبیعی مناسب برای استفاده به عنوان عنصر اصلی در خمیر دندان ها و دهان شویه ها به شمار می رود. بعلاوه به منظور دست یابی به این قدرت خارق العاده به طور طبیعی، می توان برگ های تازه این گیاه را جوید.
آویشن
یکی از محتویات خاص این گیاه با کاربردهای فراوان و متنوع، تیمول نام دارد که منحصرا در جلوگیری از رشد پاتوژن ها در حفره دهان موثر است. تیمول به ویژه برای کسانی که از پلاک های مخصوص ارتودنسی استفاده می نمایند و بعلاوه افرادی که از برفک دهان رنج می برند، به شدت مفید است.
منبع: عصر ایران